Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σκόρπισε τον ΟΦΗ με 4-1, μετά τη νίκη με 3-0 στον πρώτο αγώνα στο Ηράκλειο. Όπως αναφέρει το onsports, ο Πέλκας ήταν σε μεγάλα κέφια, πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ είχε κι ένα δοκάρι. Ο Λάμπρου και ο Σφιντέρσκι βρήκαν επίσης δίχτυα, ενώ για τον ΟΦΗ σκόραρε ο Κοροβέρης.

Χωρίς άγχος παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ, με το 3-0 του πρώτου αγώνα να του δίνει ουσιαστικά την πρόκριση. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Άμπελ Φερέιρα αντιμετώπισαν με σοβαρότητα το παιχνίδι και στο 12’ ο Λάμπρου με εξαιρετική ενέργεια πέτυχε το 1-0.

Στο 21’ ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Κ. Γιαννούλη στον Άκπομ και ο Πέλκας στο 23’ ευστόχησε για το 2-0.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 28’ μείωσε με σουτ του Κοροβέση σε 2-1. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 42’ ο Γουάλι απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Άκπομ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι. Στο 55’ ο Λάμπρου έκανε σουτ στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Πέλκας έγραψε το 3-1. Στο 64’ ο Πέλκας είχε νέο δοκάρι, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να γίνει απειλητικός. Στο 80’ ο Σφιντέρσκι, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, μετά από πάσα του Πέλκα έγραψε το 4-1.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το εισιτήριό του στους «8» του Κυπέλλου.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Δ. Γιαννούλης, Βαρέλα (74’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Ροντρίγο, Ντόουγκλας, Μαουρίτσιο (59’ Εσίτι), Στοχ (78’ Σφιντέρσκι), Λάμπρου, Πέλκας, Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Κοροβέσης (46’ Μπράουν), Κ. Γιαννούλης, Νάστος, Μαρινάκης, Μπολάκης, Στάικος (61’ Στάικος), Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Σόουζα (83’ Βαζ), Μάνος.