Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή: «Στόχος της κυβέρνησης, να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας»

Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή: «Στόχος της κυβέρνησης, να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας»

- Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στήριξης, τόνισε ο υφ. Οικονομικών


Στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τέταρτο πακέτο μέτρων, διευρύνοντας το συνολικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για το μήνα Απρίλιο, το οποίο φτάνει πλέον τα 6,8 δις ευρώ ενώ διευρύνονται διαρκώς οι ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι, οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην εθνική μας οικονομία είναι τεράστιες, το μέγεθός τους δεν μπορεί ακόμα να αποτιμηθεί και θα εξαρτηθεί από το χρονικό εύρος κατά το οποίο θα υπάρχουν οι δεδομένοι περιορισμοί στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που πήρε έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να περιορίσει την έκταση και μετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα να έχουμε τα λιγότερα κρούσματα συγκριτικά με άλλες χώρες.

«Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες πολίτες έδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και συμμορφώθηκαν με τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία. Η χαμηλή σχετικά έκθεση της χώρας μας στον κορονοϊό, οφείλεται και στους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε.

Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η κυβέρνηση έχει ένα και μοναδικό στόχο: να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Για αυτό και προχώρησε στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ενώ είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Οι πόροι μας δεν είναι ανεξάντλητοι. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες αλλά και όσοι υιοθετούν πρακτικές λαϊκισμού.

Κανένα κράτος δεν μπορεί να στηρίζει επιχειρήσεις, εργαζόμενους αλλά και το σύνολο της κοινωνίας στο διηνεκές, αν δεν λειτουργεί η οικονομία.

Ο στόχος μας είναι να βγούμε από αυτή την δοκιμασία, με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ότι αφορά στις θέσεις εργασίας.

Και με το κόστος, που είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει, κατανεμημένο δίκαια σε όλους.

Και το κυριότερο : με εθνική και κοινωνική συνοχή και ενότητα».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με κούρεμα δόσεων επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες που πλήττονται από την κρίση

Με κούρεμα δόσεων επιβραβεύονται οι συνεπείς...

Οσοι έχουν λάβει στεγαστικά, καταναλωτικά ή...

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή: Ζητά άμεση εκκαθάριση  των εργοσήμων για 70.000 υποψήφιους συνταξιούχους, προς επίσπευση της σύνταξής τους

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή: Ζητά άμεση εκκαθάριση ...

Την άμεση εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφ ορών για...

Δειλά-δειλά  -Της Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Δειλά-δειλά -Της Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Σαν τα σαλιγκάρια δειλά-δειλά γεμίσανε ζωή οι...

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821 «Να αγαπάς την πατρίδα και όταν είναι άδικη» Πλάτωνας

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821 «Να...

Γράφει ο ΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΤην 25η...

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων στις Δ.Ε. Βεργίνας και Μακεδονίδας --Υπογράφτηκαν οι σχετικές συμβάσεις από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Βέροιας

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων στις...

Δυο συμβάσεις έργου για συντηρήσεις κοινόχρηστων...

Βιβλιοπαρουσίαση - «ΦΩΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ -Από τον 16ο αιώνα και μέχρι τη δημιουργία του ελεύθερου Ελληνικού κράτους», του Φώτη Κουτσουπιά

Βιβλιοπαρουσίαση - «ΦΩΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ -Από τον 16ο...

 Γράφει ο  Δημήτρης ΧρυσικόπουλοςΜαθηματικός –...

Μας  έλειψε, αλλά ανοίγει από Δευτέρα!

Μας έλειψε, αλλά ανοίγει από Δευτέρα!

Από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, στις 8.00 το πρωί...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο ύψος της Μητρόπολης  Βέροιας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο ύψος της...

Για την  εξυπηρέτηση και ασφάλεια οδηγών και πεζών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ν. Καρανικόλας: Η Νάουσα αλλάζει «σελίδα» και μπαίνει ενεργά στον δρόμο της ανάπτυξηςΤο «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση δόθηκε για την χρηματοδότηση ύψους 10,7 εκατ. ευρώ που αφορά στην υλοποίηση σημαντικών...

Η «Ανάληψη» είναι Δεσποτική εορτή και η λέξη στην Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύει τη μετάβαση του Χριστού στους ουρανούς. Θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί...

Κατέληξε σήμερα πρωί Τρίτης, μετά από νοσηλεία 6 ημερών στο νοσοκομείο Βέροιας, ο γνωστός Σελιώτης Γιάννης Κόκκινος(Πατσιαβούρας) σε ηλικία 74 ετών. Παλιός αυτοκινητιστής και επί χρόνια μέχρι την...

Σε ηλικία 84 χρονών έφυγε από τη ζωή, ο Βεροιώτης πολιτικός μηχανικός Δημήτρης (Τάκης)Ζαμάνης, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στον τόπο του και τον Νομό Ημαθίας, από την δεκαετία του 1970 και μέχρι τις...