ΤΟΠΙΚΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή: «Στόχος της κυβέρνησης, να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας»

Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή: «Στόχος της κυβέρνησης, να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας»

- Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στήριξης, τόνισε ο υφ. Οικονομικών


Στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα τέταρτο πακέτο μέτρων, διευρύνοντας το συνολικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για το μήνα Απρίλιο, το οποίο φτάνει πλέον τα 6,8 δις ευρώ ενώ διευρύνονται διαρκώς οι ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι, οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην εθνική μας οικονομία είναι τεράστιες, το μέγεθός τους δεν μπορεί ακόμα να αποτιμηθεί και θα εξαρτηθεί από το χρονικό εύρος κατά το οποίο θα υπάρχουν οι δεδομένοι περιορισμοί στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που πήρε έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να περιορίσει την έκταση και μετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα να έχουμε τα λιγότερα κρούσματα συγκριτικά με άλλες χώρες.

«Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες πολίτες έδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και συμμορφώθηκαν με τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία. Η χαμηλή σχετικά έκθεση της χώρας μας στον κορονοϊό, οφείλεται και στους πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε.

Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η κυβέρνηση έχει ένα και μοναδικό στόχο: να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Για αυτό και προχώρησε στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ενώ είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Οι πόροι μας δεν είναι ανεξάντλητοι. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες αλλά και όσοι υιοθετούν πρακτικές λαϊκισμού.

Κανένα κράτος δεν μπορεί να στηρίζει επιχειρήσεις, εργαζόμενους αλλά και το σύνολο της κοινωνίας στο διηνεκές, αν δεν λειτουργεί η οικονομία.

Ο στόχος μας είναι να βγούμε από αυτή την δοκιμασία, με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις σε λειτουργία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ότι αφορά στις θέσεις εργασίας.

Και με το κόστος, που είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει, κατανεμημένο δίκαια σε όλους.

Και το κυριότερο : με εθνική και κοινωνική συνοχή και ενότητα».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για την...

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έμεινε στη...

Το νέο πρόγραμμα του Μητροπολίτη - (Από 27 Οκτωβρίου μέχρι 6 Νοεμβρίου)

Το νέο πρόγραμμα του Μητροπολίτη - (Από 27 Οκτωβρίου...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για τον Εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη...

Τιμούμε σήμερα το ηρωϊκό έπος του 1940 και γιορτάζουμε...

Τάσος Μπαρτζώκας: Με οδηγό την ιστορική μνήμη της ομοψυχίας των Ελλήνων του ’40, παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο όραμα μας για ένα καλύτερο μέλλον

Τάσος Μπαρτζώκας: Με οδηγό την ιστορική μνήμη της...

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποκτά ιδιαίτερη...

Πως ο Μητροπολίτης Βέροιας πρωτοστάτησε στην επιστροφή των Λειψάνων του Αγ. Δημητρίου από την Ιταλία στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Πως ο Μητροπολίτης Βέροιας πρωτοστάτησε στην...

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας...

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

Συντάκτης: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Η σοβούσα επιδημική...

Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής  δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους

Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής ...

Ο Δήμος Νάουσας προκηρύσσει επαναληπτική δημοπρασία...

Συμμετοχή της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος σε συνεδρίαση με θέμα την κατάσταση της αγοράς των φρούτων

Συμμετοχή της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος σε...

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στην ολομέλεια της Επιτροπής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Δευτέρα (26/10/2020) ο ΕΟΔΥ στην Ημαθία, σε σύνολο 715 σε όλη τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν έκαναν ελέγχους, με τα 5 νέα...

H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου...

Την συγχώνευση ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ επαναφέρει με επιστολή του ο πρώην Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας κ. Γιάννης Καμπούρης, κάνοντας αναφορά στο ποσό των 150.000 ευρώ που διέθεσε το ΔΗΠΕΘΕ για τρείς παραγωγές,...

Με μια συνέντευξη που δόθηκε συμβολικά μέσα στην Αγορά, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  Θεόφιλος Κορωνάς και η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου, έκαναν τον απολογισμό των καλοκαιρινών...