Δήμος Νάουσας: 2η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου Cult-CreaTE

Δήμος Νάουσας: 2η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου Cult-CreaTE

Στις 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου η 2η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης του έργου Cult-CreaTE.

Έχοντας διανύσει μια περίοδο περιορισμού των δραστηριοτήτων και αναστολής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του COVID-19, η συνάντηση πέρα από συνάντηση εργασίας, αποτέλεσε μία ευκαιρία επανασύνδεσης των τοπικών φορέων μετά την άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων.   

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η προώθηση της πόλης της Νάουσας ως  «Πόλη του Οίνου», μέσω της δραστηριοποίησης και συνεργασίας των τοπικών φορέων που αποτελούν ή και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου. Εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, της Γαστρονομικής Κοινότητας Νάουσας, του Συλλόγου Οινοπαραγωγών και Αμπελουργών Νάουσας, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας και της Φάρμας Μπαντή παρευρέθηκαν στη συνάντηση, συμβάλλοντας σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα σχόλια και προστάσεις τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εξωστρέφειας και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, κα Δώρα Μπαλτατζίδου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους προς το Δήμο για την προώθηση του εγχειρήματός του προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της πόλης σε πόλη του οίνου. 

Η  δημιουργία ενός δικτύου τοπικών φορέων που θα μπορεί να επικοινωνεί άμεσα και αποτελεσματικά που θα διασφαλίζει τον συντονισμό των τοπικών πολιτιστικών και δημιουργικών επιχειρήσεων και η δημιουργία νέων τουριστικών πακέτων που θα προκύψουν από τη συνεργασία των φορέων του δικτύου ήταν από τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, καθώς και ζητήματα προώθησης και προβολής της περιοχής της Νάουσας στο εξωτερικό, σε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία. 

Οι φορείς, έχοντας κατανοήσει την πρωτοβουλία του Δήμου Η.Π. Νάουσας και το ρόλο τους στην ανάδειξη της πόλης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Ιούνιο για μια συζήτηση πιο στοχευμένη στη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος που θα προκύψει από τη συνεργασία όλων.

 

Συνεργασία του Δήμου με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας

 

Ο Δήμος Νάουσας, σε συνεργασία με την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (ΕΤΑΠ Λευκωσίας) στην Κύπρο, συμμετέχοντας ως εταίροι στο έργο Cult-CreaTE του Ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Europe, αποβλέπει στη δημιουργία ενός Τοπικού Σχεδίου Δράσης με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών.

Η Νάουσα, όπως  η Κύπρος, έχουν ως κοινό σημείο την αγάπη τους για το κρασί. Η ανάδειξη της  Λευκωσίας αποτελεί σημαντικό παράδειγμα για την ανάπτυξη του Δήμου Νάουσας και έχει ως επίκεντρο την προβολή εναλλακτικού τουριστικού προορισμού στους επισκέπτες της.

Μέσω του έργου  Cult-CreaTE, ο Δήμος Νάουσας στοχεύει να αναδείξει την πόλη ως έναν αναδυόμενο τουριστικό προορισμό πολιτισμού, γευσιγνωσίας και κρασιού, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στα τοπικά δρώμενα ανακαλύπτοντας την τοπική  κοινωνία και τις τοπικές δραστηριότητες. Το έργο αποσκοπεί στην ανάδειξη της Νάουσας ως την «Πόλη του Κρασιού» και ως ένα νέο, εναλλακτικό τουριστικό προορισμό όπου ο επισκέπτης όχι μόνο θα μπορεί να έρθει σε επαφή με την τοπική παραδοσιακή κουζίνα και τις τοπικές μοναδικές ποικιλίες οίνου, αλλά και να συμμετέχει και στη συνολική εμπειρία των δραστηριοτήτων παραγωγής αυτών.

Η ομάδα έργου του Δήμου Νάουσας στο πλαίσιο του έργου, είχε την ευκαιρία να ανοίξει διάλογο με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας και να συζητήσουν μεταξύ άλλων και την ανάπτυξη και ανάδειξη του κέντρου της πόλης της Λευκωσίας ως χώρο πολιτισμού και δημιουργίας. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ανάδειξης της Λευκωσίας ως προορισμό δημιουργικού και πολιτιστικού τουρισμού, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας στοχεύει στο να προσφέρει στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο τη δυνατότητα ζωντανής επίδειξης δημιουργίας παραδοσιακών χειροτεχνημάτων, κεραμικής, ύφανσης, ξυλογλυπτικής και άλλων.

Οι δύο εταίροι συνεχίζουν τη συνεργασία τους, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και προστάσεις σε θέματα ανάδειξης της πλούσιας κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης, ενισχύοντας τους δεσμούς των δύο χωρών και υπενθυμίζοντας την κοινή πορεία τους στην ιστορία και στην παράδοση.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα