ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ  Ωδή στην Άνοιξη

ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ Ωδή στην Άνοιξη

Στα πλαίσια του ΨΑΞΕ – ΒΡΕΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ η Προδιοικητής Βιβή Ιατροπούλου διάβασε στα μέλη του Ομίλου Inner Wheel Βέροιας ένα κείμενο με θέμα: «ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ». 

«Στην Άνοιξη των νεανικών μου χρόνων σε σχέση με την φετινή Άνοιξη την τόσο παράξενη για όλο τον κόσμο».

«Οι πρώτες σκέψεις όταν με ρωτούν πως είναι η Άνοιξη στο χωριό μου; Σκέπτομαι τα ανθάκια που σκάνε δειλά στα παρτέρια του πατρικού μου σπιτιού. Τις μυρωδιές όταν ξυπνούσα το πρωί και κατέβαινα στο περιβόλι μας και την αλλαγή που έβλεπα κάθε μέρα στον ανθισμένο κήπο μας.

Τους γονείς μου και τους ανθρώπους του χωριού που προσπαθούσαν μέσα στα χώματα να αναστήσουν το σιτάρι, το βαμβάκι, τα λαχανικά με αισιοδοξία και γεμάτοι ενέργεια και όρεξη να δουλεύουν για τις οικογένειές τους για να μπορέσουν τα παιδιά τους να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο.

Τις νοικοκυρές να ασπρίζουν τα σπίτια τους για να υποδεχθούν τις ηλιόλουστες μέρες, κάνοντας κουτσομπολιό μαζεμένες όλες μαζί στις αυλές του σπιτιού τους σε κάθε γειτονιά.

Τις χαρούμενες μέρες που πλησιάζουν για τους μαθητές με το κλείσιμο των σχολείων και τις διακοπές του καλοκαιριού που θα ακολουθούσαν.

Τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα με το στόλισμα από όλες τις κοπέλες το χωριού του επιταφίου. Την περιφορά του με τις συμμαθήτριές μου φορώντας τις μαύρες ποδιές μας χωρίς το λευκό γιακαδάκι, πενθώντας για τον Χριστό μας που σταυρώθηκε για τη σωτηρία μας.

Την Ανάσταση με τις άσπρες λαμπάδες μας με τους γονείς μου, τους συγχωριανούς μου και όλους τους συγγενείς μας στο προαύλιο της εκκλησίας, δίνοντας με το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ το φιλί της Αγάπης και τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά.

Το σουβλιστό αρνί και το κοκορέτσι στην αυλή του πατρικού μου σπιτιού με όλους τους συγγενείς μας χορεύοντας τσάμικο και καλαματιανό.

Όλα αυτά ήλθαν φέτος στο μυαλό μου πιο έντονα με αρκετή στεναχώρια διότι δεν μπορέσαμε να τα απολαύσουμε στα χωριά μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του κλεισίματος μέσα στα σπίτια μας.

Αν και έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας ακούγοντας όλο αυτό το κακό που συνέβαινε σε όλον τον πλανήτη, μένουμε μέσα στα σπίτια μας για το καλό μας και για να μπορέσουμε με τη βοήθεια του Θεού του χρόνου να ξαναζήσουμε όλα αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα και να μην θρηνήσουμε οικεία πρόσωπα.

Έτσι βγήκαμε νικητές!

Η Άνοιξη είναι τόσο μοναδική, κρατάει λίγο, πολύ λίγο, είναι το ενδιάμεσο στάδιο μιας στιγμιαίας αγάπης και ενός χαμόγελου γλυκού. Είναι η εποχή της ανθοφορίας που πέρασε και που φέτος δεν μπορέσαμε να την απολαύσουμε.

Πόσο μακρινή μας φάνηκε αυτή η εποχή αλήθεια μέχρι να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας.

Ελπίζω και εύχομαι όλος ο κόσμος να μην ξαναπεράσει τις δύσκολες φετινές μέρες και να υποδεχόμαστε κάθε χρόνο την ΑΝΟΙΞΗ γεμάτοι αισιοδοξία και χαρά μα προπαντός γεμάτοι Υγεία μαζί με τις οικογένειές μας και τους φίλους μας.

Ας ευχηθούμε η επόμενη χρονιά να μας βρει ενωμένες και με δύναμη ψυχής και πνεύματος όλες μαζί να ανοίξουμε τα χέρια μας και να αγκαλιάσουμε δίνοντας χαρά και βοήθεια σε όποιον συνάνθρωπό μας μέσα στην κοινωνία που ζούμε έχει την ανάγκη μας.

Στους κρίσιμους καιρούς που έζησαν όλες οι χώρες παγκοσμίως αντιμετωπίσαμε τις περιστάσεις γενναία και ξεπεράσαμε τις δυσκολίες με χαμογελαστά πρόσωπα στην Ελλάδα μας.

Αυτόν τον χρόνο της δοκιμασίας μας αυτή την Άνοιξη χρησιμοποιήσαμε τις αξίες της υπομονής, της ανοχής και της συμπόνοιας και παραμείναμε ευτυχείς για την ασφάλεια και την καλή μας υγεία.

Όταν θέταμε τους στόχους μας στην αρχή της Ινεργουϊλικής χρονιάς δεν φανταζόμασταν ότι οι περισσότερες συνήθεις δραστηριότητες θα ανασταλούν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, έχοντας πίστη και ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε αυτήν την απρόσμενη κατάσταση και θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τους στόχους μας ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ τους συνανθρώπους μας διότι ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ όπως μας παροτρύνει το σύνθημα του I.I.W. για τη χρονιά 2019 – 2020 με την ΦΙΛΙΑ και την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ όλων των μελών του Ομίλου μας.

Βιβή Ιατροπούλου

Προδιοικητής 247 Περ. I.W. Ελλάδας

2006 - 2007


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...