Θωμάς Τρούπκος:

Θωμάς Τρούπκος: "Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις "

Για τις «πληγωμένες» κατηγορίες, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, την «περίεργη» καθημερινότητα των παικτών, που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες του lockdown, την προσμονή για άμεση έναρξη και πολλά άλλα ενδιαφέροντα μίλησε στον soccerpractor ο Θωμάς Τρούπκος. 

Ο γενικός αρχηγός της Βέροιας αναφέρθηκε ακόμα στο επιτυχημένο παρελθόν του στη «Βασίλισσα» του Βορρά (ως παίκτης τη δεκαετία του ’90 για περίπου 6.5 χρόνια), τις σημαντικές προσωπικότητες με τις οποίες συνεργάζεται καθημερινά στην ομάδα, όπως ο γενικός διευθυντής Γιώτης Τσαλουχίδης (άλλοτε συμπαίκτης του στους Ημαθιώτες, αλλά και προπονητής του Τρούπκου στη Δόξα Δράμας) και ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης, ενώ ο παλαίμαχος επιθετικός, που ακόμα έπαιξε επιτυχώς μεταξύ άλλων σε Καβάλα, Δόξα Δράμας, Καλαμάτα, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Καστοριά, Ακράτητο, Παναχαϊκή, Νάουσα και Αναγέννηση Καρδίτσας, αναφέρθηκε στον ξεκάθαρο στόχο της ανόδου, αλλά και τα «όπλα» στην προσπάθεια επίτευξής του. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Θωμά Τρούπκου:

Για την καθημερινότητα των παικτών της Βέροιας, εν μέσω καραντίνας: «Μετά την ανακοίνωση του γενικού lockdown και την παύση των αθλητικών τους υποχρεώσεων, οι παίκτες μας ακολουθούν καθημερινά ατομικό πρόγραμμα, αλλά και ομαδικό, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την καθοδήγηση του προπονητικού τιμ. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και αναγκαίο κακό βέβαια, μιας και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθίστανται οι ομαδικές προπονήσεις».

Για την απραξία 9 μηνών πλέον σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και τις ολέθριες συνέπειες: «Ήδη οι παίκτες των δυο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών βρίσκονται εκτός αγώνων 9 ολόκληρους μήνες, γεγονός καταστροφικό τόσο για την προσωπική τους εξέλιξη, όσο και συνολικά για την ομάδα. Η κατάσταση αυτή δεν οφείλεται μόνο στην πανδημία που πλήττει τη χώρα μας αυτή τη στιγμή, αλλά βαραίνει κυρίως τους ανθρώπους που νομοθετούν για τον αθλητισμό και στην προκειμένη περίπτωση έχουν σταθεί επιεικώς… ανύπαρκτοι! Στη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ απασχολούνται περισσότεροι από 500 αθλητές, αριθμός που διπλασιάζεται αν υπολογίσει κανείς τους γυμναστές, φροντιστές, υπαλλήλους γραφείου, δημοσιογράφους κ.α. Οι άνθρωποι της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις τους κρατούν όμηρους όχι μόνον όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καθεστώς ανεργίας από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και τις ίδιες τις διοικήσεις των ομάδων. Οι παράγοντες δαπανούν χρήματα για να «στήσουν» ομάδες, όντες αβέβαιοι για το εάν και κυρίως πότε θα ξεκινήσουν επιτέλους τα πρωταθλήματα αυτά. Μέχρι σήμερα κανείς εκ των αρμοδίων φορέων δε μας έχει απαντήσει τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες μας, οι οποίες ως γνωστόν τηρούν ακριβώς το ίδιο αυστηρότατο υγειονομικό πρωτόκολλο με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Είναι γεγονός ότι πλέον είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν αγωνίζονται όλες οι επαγγελματικές της κατηγορίες! Και για τον επαγγελματία αθλητή, κάθε μέρα χαμένη δεν αναπληρώνεται».

Για την ενισχυμένη Βέροια και τους υψηλούς στόχους της: «Οι στόχοι του ΝΠΣ Βέροια είναι ξεκάθαροι και δεν έχουν αλλάξει σε καμία περίπτωση από το αρχικό πλάνο της διοίκησης και του τεχνικού τιμ. Η Βέροια είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας, είναι καταδικασμένη να κάνει πρωταθλητισμό και είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για κάτι άλλο πέρα από άνοδο τη χρονιά αυτή. Έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας, δεν έχουμε δώσει ακόμα επίσημα παιχνίδια, έχοντας όμως δώσει κάποια δυνατά φιλικά, μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα είναι πλήρης και έτοιμη».

Για το αν υπάρχει περίπτωση για αλλαγές τον Γενάρη που πλησιάζει, ή οι προσεχείς μεταγραφές δεν «αγγίξουν» τη Βέροια, αφού δεν δόθηκε κανένα επίσημο ματς, αλλά και τα «όπλα» σε αυτή την προσπάθεια: «Μεταγραφικά πλάνα για τον Γενάρη δεν υπάρχουν, μιας και ακόμα το πρωτάθλημά μας δεν έχει καν ξεκινήσει. Η ομάδα έχει στελεχωθεί από αξιόλογες προσωπικότητες, από εξαιρετικούς επαγγελματίες. Η παρουσία του Γιώτη Τσαλουχίδη έχει δώσει άλλη βαρύτητα στην ομάδα και αυτό νομίζω είναι εμφανές. Ένας άνθρωπος με τις γνώσεις και την εμπειρία του Γιώτη μόνο κέρδος μπορεί να αποφέρει σε μια ομάδα. 

Πηγή. soccerpractor

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντός έδρας ήττα με παράπονα για την Αγία Μαρίνα από την Ευκαρπία

Εντός έδρας ήττα με παράπονα για την Αγία Μαρίνα από...

Την ήττα γνώρισε ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας στο...

Γ' Εθνική: Το πανόραμα της 31ης αγωνιστικής

Γ' Εθνική: Το πανόραμα της 31ης αγωνιστικής

Με τα ματς της 31ης αγωνιστικής, συνεχίστηκε την...

Αήττητη πρωταθλήτρια η ΑΕ Αλεξάνδρειας

Αήττητη πρωταθλήτρια η ΑΕ Αλεξάνδρειας

Την κούπα του φετινού πρωταθλητή της ΕΠΣ Ημαθίας...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Τσαλουχίδης:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Τσαλουχίδης: "Χρειάζεται...

Μετά το τέλος του αγώνα ΝΠΣ Βέροια - ΑΟ Καβάλα (0-1), οι...

Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΝΠΣ Βέροια, έχασε 0-1 από την πρωτοπόρο Καβάλα (βίντεο)

Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΝΠΣ Βέροια, έχασε 0-1 από την...

Άδικη εντός έδρας ήττα γνώρισε ο ΝΠΣ Βέροια από την...

Β' ΕΠΣΗ:

Β' ΕΠΣΗ: "Κλείδωσε" την άνοδο και ο Διαβατός - Το...

Την άνοδο στην Α’ κατηγορία εξασφάλισε και μαθηματικά...

Ξεκαθάρισαν όλα στην Α' ΕΠΣΗ - Η ταυτότητα της 5ης αγωνιστικής της β' φάσης

Ξεκαθάρισαν όλα στην Α' ΕΠΣΗ - Η ταυτότητα της 5ης...

Συνεχίστηκε το Σάββατο (6/4), με τις αναμετρήσεις της...

Σάββατο με Καβάλα η Βέροια, Κυριακή με Ευκαρπία η Αγ. Μαρίνα - Οι διαιτητές

Σάββατο με Καβάλα η Βέροια, Κυριακή με Ευκαρπία η Αγ....

Εντός έδρας αναμετρήσεις δίνουν στο πλαίσιο της 31ης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...