Άλμπέρτο Σιμόνι: «Η ΒΕΡΟΙΑ πρέπει πάντα να βρίσκεται στην Α' Εθνική»

Άλμπέρτο Σιμόνι: «Η ΒΕΡΟΙΑ πρέπει πάντα να βρίσκεται στην Α' Εθνική»

Ο 24χρονος φορ (άλλοτε σε Άρη Παλαιοχωρίου και Καλλικράτεια) παραμένει σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης για τους Ημαθιώτες, δίπλα σε επίσης αξιόπιστους και έμπειρους «κυνηγούς», όπως οι Λουκίνας, Πασάς, Πόζογλου και Αποστολόπουλος, για πολλές λύσεις και μεγάλο συναγωνισμό.

Ο Σιμόνι μίλησε στον soccerpractor για τη συνεχιζόμενη απραξία από τον Μάρτιο, την προσμονή σύντομης έναρξης στη Φούτμπολ Λιγκ και βεβαίως τον αυτοσκοπό της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του επιθετικού της «Βασίλισσας του Βορρά»:

Για την αθλητική καραντίνα και αν έπρεπε να έχει αρχίσει από καιρό η Φούτμπολ Λιγκ, δεδομένου ότι ο Γενάρης είναι προ των πυλών:

«Ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στον αθλητισμό και γενικά σε όλο τον κόσμο. Είναι μια δύσκολη εποχή. Για όλους τους ανθρώπους πάρθηκαν τα μέτρα από την Κυβέρνηση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως αθλητές είναι να κρατηθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να γυρίσουμε δυνατότεροι στης προπονήσεις και να αρχίσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ έπρεπε να ξεκινήσουν πριν το lockdown, εφόσον όλες οι ομάδες ακολουθούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αγώνες. Είναι πολλοί μήνες από τον Μάρτιο, κάτι το οποίο μας πηγαίνει πίσω όλους τους αθλητές, παράγοντες, γενικά όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο».

Για το αν συμφωνεί με το διαχωρισμό εντός των τριών επαγγελματικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο, καθώς αγωνίζεται μόνο η Α΄ Εθνική και όχι οι άλλες δυο, αντίθετα με ότι συμβαίνει στο εξωτερικό:

«Θεωρώ ότι έπρεπε να ξεκινήσουν και οι άλλες δυο κατηγορίες, αφού είναι επίσης επαγγελματικές, όχι μόνο η Σούπερ Λιγκ 1. Αυτό είναι το ψωμί μας, ίδιο επάγγελμα κάνουμε. Από αυτό βιοπορίζονται οι οικογένειές μας. Καλό θα ήταν να αρχίζαμε νωρίτερα. Εφόσον όμως πάρθηκαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να ελπίζουμε για το καλύτερο, κάνοντας υπομονή, για να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος που βιώνουμε όλοι μας και να γυρίσουμε στην κανονικότητα».

Για τη στήριξη που πρέπει να έχουν οι ομάδες στην επανεκκίνησή τους, εν μέσω τόσο μεγάλων δυσκολιών:

«Πιστεύω ότι πρέπει να βοηθηθούν οι ομάδες σε αυτές τις δυο επαγγελματικές κατηγορίες, γιατί ήταν μεγάλο το πλήγμα. Μεγάλη βοήθεια είναι και να μην αργήσουμε άλλο στην πρώτη σέντρα. Να βρεθεί άκρη. Περάσαμε δύσκολη περίοδο και αν οι ομάδες στηριχθούν οικονομικά από τους αρμόδιους, οι επόμενοι μήνες μπορούν να είναι καλύτεροι».

Για το αν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ, ή πρέπει να εφαρμοστεί πλέον κάποιο διαφορετικό μοντέλο:

«Αν δεν γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ, σίγουρα προλαβαίνουμε μόνο 18 αγώνες. Ανάλογα βέβαια και το πότε θα αρχίσουμε. Αλλιώς πρέπει να παίξουμε και πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές μεσοβδόμαδα. Τετάρτη-Κυριακή στο γήπεδο. Δεν είναι στο δικό μας χέρι αυτό και περιμένουμε επίσημη ενημέρωση, για οριστικές και σίγουρες αποφάσεις, για να κινηθούμε ανάλογα και να προσαρμοστούμε όλες οι ομάδες».

Για το στόχο της Βέροιας φέτος:

«Μόνο άνοδος! Ξεκάθαρα. Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα από τη διοίκηση, για να έχουμε εμπειρία και ποιότητα, σε ρόστερ και τεχνικό τιμ. Πιστεύω στην ομάδα, στο αγωνιστικό δυναμικό και το προπονητικό επιτελείο. Μας παρέχονται τα πάντα. Είμαστε καιρό «έξω». Θέλουμε μόνο να μπούμε στο γήπεδο, να αρχίσουμε προπονήσεις, να παίξουμε αγώνες. Ανυπομονούμε. Δημιουργήσαμε πολύ καλή ομάδα. Η Βέροια είναι μεγάλος σύλλογος, με όνομα και ιστορία. Πρέπει πάντα να είναι στην Α΄ Εθνική. Θα κάνουμε όλοι λοιπόν τη δουλειά μας, για να πετύχουμε μαζί το στόχο, το ποδοσφαιρικό τμήμα και η διοίκηση».

Για το «όπλο» της Βέροιας φέτος:

«Αγωνιστικά είναι το γρήγορο παιχνίδι και ότι διαθέτουμε πολυθεσίτες. Αρκετοί παίκτες καλύπτουν πάνω από μια θέση στο γήπεδο. Συν την εμπειρία μεγαλύτερων κατηγοριών και στον πρωταθλητισμό. Επίσης, έχουμε δυνατή άμυνα και με αυτή την ισορροπία και την καλή λειτουργία στα μετόπισθεν, θα είναι πιο εφικτή η υλοποίηση του στόχου».

Ποιες άλλες ομάδες υπολογίζεις στο Βορρά ως βασικές υποψήφιες για άνοδο;

 «Βάσει ονομάτων, ρόστερ, αλλά και δικών τους δηλώσεων, σε αυτό το γκρουπ για τη διάκριση θα έβαζα την Καβάλα, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Πιερικό και τον Πανσερραϊκό. Τουλάχιστον θεωρητικά, αφού πάντα υπάρχουν εκπλήξεις και εννοείται ότι δεν υποτιμάμε ποτέ κανέναν».

Για τις αλλαγές που εντοπίζει στη Βέροια, σε σχέση με πέρυσι:

«Και πέρυσι είχαμε καλό ρόστερ, αλλά φέτος δείχνουμε καλύτεροι και νομίζω σε όλους τους τομείς. Μένει φυσικά να το αποδείξουμε στην πράξη και στο γήπεδο, αν όντως είμαστε εμείς οι καλύτεροι και αξίζουμε να τερματίσουμε πρώτοι. Είμαστε πιο πλήρεις και ανταγωνιστικοί σε κάθε θέση. Υπάρχουν λύσεις στο ρόστερ. Διακρίνω υγεία και οργάνωση, γίνεται καλή δουλειά από διοίκηση και παράγοντες. Επίσης, έχουμε έναν καταξιωμένο προπονητή, όπως ο κ. Δερμιτζάκης. Μας βοηθά διαρκώς και καθημερινά, σε δουλειά, φιλοσοφία, νοοτροπία. Σε λειτουργία, πειθαρχία, σοβαρότητα, ψυχολογία, σε πολλούς τομείς μας καθοδηγεί».

Για τη συνύπαρξη με άλλους φορ, όπως Λουκίνα, Αποστολόπουλο, Πασά, Πόζογλου κλπ: 

«Είναι πολύ καλοί παίκτες όλοι και όχι μόνο στην επίθεση. Θα είμαστε καλά, μακάρι να είμαστε υγιείς, για να υπάρχουν πολλές λύσεις και εμείς τις διαθέτουμε, τον ανταγωνισμό και το βάθος. Όπως προείπα, χρειάζονται όταν πας για άνοδο. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, για να αλλάξουμε κατηγορία».

Για τις προσωπικότητες σε καίρια πόστα, όπως οι Παύλος Δερμιτζάκης, Γιώτης Τσαλουχίδης και Θωμάς Τρούπκος: 

«Είναι όλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και άριστοι γνώστες του χώρου. Εκείνοι που μας εμπνέουν και θα μας βοηθήσουν πρώτοι για να ανέβουμε κατηγορία. Τους ακούμε, είναι ιδανικοί καθοδηγητές. Ξέρουν από πρωταθλητισμό και μεγαλύτερες κατηγορίες. Οι δυο είναι και παλαίμαχοι της Βέροιας (σ.σ. Τσαλουχίδης-Τρούπκος)».

Για τις προσωπικές του βλέψεις: 

«Θέλω να είμαι υγιής, μακριά από ατυχίες και να βοηθήσω τη Βέροια να πετύχει το στόχο της. Με τις εμφανίσεις και τα γκολ μου, από τη στιγμή που είμαι επιθετικός».

Πηγή: soccerpractor

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο Γιοβάνοβιτς;

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο...

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε να προκριθεί στο Euro, αφού...

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα ώρα έναρξης στα ματς

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα...

Εντός έδρας αγωνίζονται την Κυριακή 31 Μαρτίου οι δύο...

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας, πρωταθλήτρια η Αλεξάνδρεια!

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας,...

Η ΑΕ Αλεξάνδρεια είναι και μαθηματικά η φετινή...

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη Χρυσούπολη

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη...

Την εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε ο Μέγας...

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική κατηγορία

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική...

Συνεχίστηκε σήμερα, με τα παιχνίδια της 28ης...

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας...

Α’ ΕΠΣΗ: Περίπατος της Αλεξάνδρειας στην Επισκοπή, ισόπαλη στο Μακροχώρι η Νάουσα!

Α’ ΕΠΣΗ: Περίπατος της Αλεξάνδρειας στην Επισκοπή,...

Συνεχίστηκε  με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής,...

Μηχανιώνα - Βέροια 0-0: Τι δήλωσαν Τσαλουχίδης και Ζαζόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μηχανιώνα - Βέροια 0-0: Τι δήλωσαν Τσαλουχίδης και...

Δείτε τις δηλώσεις των δύο προπονητών, Γιώτη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...