«Στα 140 εκ.€ το κόστος της Νέας Τούμπας. Αρχίζουν το 2022 οι εργασίες»

«Στα 140 εκ.€ το κόστος της Νέας Τούμπας. Αρχίζουν το 2022 οι εργασίες»

Η ανέγερση της Νέας Τούμπας  έγινε το θέμα στην MJR, η οποία είναι εξειδικευμένη εταιρεία παροχής συμβουλών με βασική εστίαση στην επιχειρηματική πλευρά των αθλητικών χώρων και των κέντρων τέχνης σε όλο τον κόσμο. Λειτουργώντας από τα γραφεία του στο Λονδίνο και το Ντουμπάι, η MJR προσπαθεί να δημιουργήσει πλατφόρμες ανταλλαγής γνώσεων και παρέχει υπηρεσίες μάρκετινγκ και έρευνας.

Η εταιρεία αυτή παρουσίασε τα μέχρι τώρα δεδομένα για την ανέγερση του γηπέδου, τις εργασίες και το χρονοδιάγραμμα τους καθώς και πληροφορίες για την εμφάνιση και τη δομή του.

Η ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ

Ένα νέο γήπεδο που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 33.500 φιλάθλους αναμένεται να αντικαταστήσει την Τούμπα. Η εταιρεία A&S Architects από την Αθήνα παρουσίασε το σχέδιο του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, οι εργασίες για το οποίο αναμένεται να αρχίσουν το 2022.

Το τελικό κόστος της κατασκευής εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα δημόσια περιφερειακά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου αναμένεται να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για την ανέγερση του νέου γηπέδου.

Κατασκευαστικές εργασίες

Δεν έχει οριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των εργασιών ανέγερσης του νέου γηπέδου καθώς εκκρεμούν κάποια διαδικαστικά κομμάτια που θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Το σημαντικό είναι ότι το προεδρικό διάταγμα που αναμένεται τον Απρίλιο ή το Μάιο του 2021, θα διευκολύνει την πτώση του υπάρχοντος γηπέδου και την έναρξη των εργασιών. Η είσοδος του ΠΑΟΚ στη Νέα Τούμπα έχει προγραμματιστεί για τη σεζόν 2023-2024. Φυσικά, αυτό δεν είναι δεσμευτικό και θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαδικαστικών εργασιών.

Σύμφωνα με το πλάνο, ένα Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης και το προαναφερθέν διάταγμα του Προέδρου θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αρχιτεκτονικών μελετών που θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες. Κατά συνέπεια, η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2022, με χρόνο εκτέλεσης δύο έως τριών ετών. Αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο για το νέο στάδιο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή.

Επιπλέον, το κατασκευαστικό έργο του νέου χώρου πρέπει να επαληθευτεί από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Προγραμματισμού και στη συνέχεια από το Κεντρικό Συμβούλιο και θα πρέπει να σταλθεί μια θετική έκθεση. Είναι πιθανό οι αρχαιολόγοι να καθυστερήσουν την κατασκευή σε περίπτωση που βρεθούν ιστορικά ευρήματα. Από μια απαισιόδοξη γωνιά, η κατασκευή του σταδίου θα ολοκληρωθεί σε πέντε με έξι χρόνια από σήμερα.

πηγή . Μetrosport.gr 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έχασε στην Κρύα Βρύση η Αλεξάνδρεια για τα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική

Έχασε στην Κρύα Βρύση η Αλεξάνδρεια για τα μπαράζ...

Δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την...

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από το ρόστερ του ΝΠΣ Βέροια

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από το ρόστερ του ΝΠΣ...

Ακόμα κι αν ο ΝΠΣ Βέροια αγωνιστεί τη νέα χρονιά στο...

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Βέροιας για τον θάνατο του Κώστα Χατζημιχαήλ

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Βέροιας για τον θάνατο του Κώστα...

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΓΑΣ & ΠΑΕ...

Η

Η "OPAP Arena" αλλάζει λόγω τελικού - Τι θα ισχύει και...

Μία άλλη «OPAP Arena» θα υπάρχει την επόμενη της τελευταίας...

Οριστικά χωρίς οπαδούς ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας!

Οριστικά χωρίς οπαδούς ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον τελικό του...

Συγκέντρωση για το μέλλον του ΝΠΣ Βέροια

Συγκέντρωση για το μέλλον του ΝΠΣ Βέροια

Εβδομάδα… εξελίξεων είναι η ερχόμενη για το ΝΠΣ...

Πανηγυρικό φινάλε για τα κορίτσια της ΑΕΚ Βέροιας!

Πανηγυρικό φινάλε για τα κορίτσια της ΑΕΚ Βέροιας!

Πανηγυρική νίκη στο φινάλε του πρωταθλήματος πέτυχε η...

Τέλος από τον Πανιώνιο ο Κώστας Γεωργιάδης!

Τέλος από τον Πανιώνιο ο Κώστας Γεωργιάδης!

Παρά το γεγονός ότι τον οδήγησε εύκολα στην κατάκτηση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...