ΟΠΕΚΑ: Από αύριο το απόγευμα οι πληρωμές για επίδομα παιδιού Α21, επίδομα ενοικίου και διπλό ΚΕΑ

ΟΠΕΚΑ: Από αύριο το απόγευμα οι πληρωμές για επίδομα παιδιού Α21, επίδομα ενοικίου και διπλό ΚΕΑ

Πιστώνονται αύριο το απόγευμα 30 Δεκεμβρίου τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ σε χιλιάδες δικαιούχους. Φέτος οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος π. ΚΕΑ θα λάβουν διπλό ποσό επιδόματος, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 θα πληρωθούν νωρίτερα την έκτη δόση ενώ θα πληρωθούν και οι δικαιούχοι του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του 2019 και 2020.

Αναλυτικότερα πιστώνονται από αύριο το απόγευμα το επίδομα γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα ενοικίου, το Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η “Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982”, το Επίδομα Ομογενών, “Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019” το επίδομα παιδιού Α21 και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2019 και 2020.

Διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Η διπλή καταβολή του ύψους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 31 Δεκεμβρίου και θα δοθεί μόνο στα νοικοκυριά, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Πρόκειται για 256.562 οικογένειες με συνολικά 482.335 μέλη, που θα είναι οι ωφελούμενοι. Στους συγκεκριμένους θα δοθεί, τον Δεκέμβριο, διπλό το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν. Αναφορικά με τα ποσά, για παράδειγμα, νοικοκυριό με ένα άτομο και μηδενικό εισόδημα θα λάβει 400 ευρώ αντί για 200 ευρώ. το επίδομα περικόπτεται στα 100 ευρώ τον μήνα (άρα θα λάβει 200 ευρώ συνολικά τον Δεκέμβριο), αν έχει εισόδημα 600 ευρώ το τελευταίο 6μηνο. Το ζευγάρι χωρίς παιδιά ή μονογονεική οικογένεια με 1 παιδί θα λάβει έως 600 ευρώ ή 440 ευρώ, αν το τελευταίο εξάμηνο, είχε άλλο εισόδημα ύψους, 600 ευρώ. Το ζευγάρι με ανήλικο παιδί θα λάβει έως 700 ευρώ, ενώ ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά θα λάβει έως 800 ευρώ, ή 486 ευρώ, αν στο τελευταίο εξάμηνο είχε εισόδημα τουλάχιστον 600 ευρώ.

Επίδομα παιδιού Α21

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Άνοιξε και πάλι σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αίτησης Επιδόματος Παιδιού έτους 2021, με καταληκτική ημερομηνία 15/01/2021 σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.
Έτσι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2020 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 (στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou) μέχρι 15 Ιανουαρίου 2021.
Μετά τις 15/01/2021 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2020.

Επίδομα ενοικίου

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού παρατείνονται αυτοδίκαια για τρεις μήνες οι αιτήσεις του Επιδόματος ενοικίου με μήνα λήξης ισχύος (και επανυποβολής νέας αίτησης) το Νοέμβριο 2020, το Δεκέμβριο 2020 και τον Ιανουάριο 2021.

Υπενθυμίζεται ότι:
- Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση από τον αιτούντα, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά και δεν θα παραταθεί η προηγούμενη.
- Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.
- Οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Οι δικαιούχοι ενημερώνονται σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προσοχή: Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

Επίδομα ορεινών

Αύριο το απόγευμα πιστώνεται το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2019 και 2020 από τον ΟΠΕΚΑ. Μάλιστα έχει ήδη εγκριθεί το ποσό για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του ΟΠΕΚΑ για όσους το δικαιούνται το 2019 και το 2020.

Το ποσόν της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000.01 έως 4.700 ευρώ.

Για τον υπολογισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος προσμετρούνται το φορολογητέο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας του αιτούντος. Δεν προσμετρούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το Επίδομα Παιδιού, το Επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, καθώς και τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία καθώς και η εισοδηματική ενίσχυση που χορηγείται σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Ο υπολογισμός γίνεται μέσω διαλειτουργικότητας αυτόματα από την Α.Α.ΔΕ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...