Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 (μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για όλους μας αλλά ιδιαίτερα για τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας), η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών ενός μεγάλου αριθμού κοινωνικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δομών και φορέων τόσο της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας όσο και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενδεικτικά για το 2020 αναφέρουμε:

• Κοινωνικά Παντοπωλεία (Δήμου Αλεξάνδρειας, Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους – Κατερίνης - Πλαταμώνος, Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Δήμου Παιονίας Κιλκίς)

• Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί για την προστασία των παιδιών (Χαμόγελο του Παιδιού, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης)

• Σχολεία και εκπαιδευτικές δομές (υλικοτεχνική ενίσχυση ΓΕΛ Πλατέος-Κορυφής, 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης»)

• Πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι (Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «Κινηματόδρασις», θεατρικές ομάδες, Αθλητικούς Συλλόγους Αλεξάνδρειας).

Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ, μια από τις μεγάλες ανώνυμες εταιρίες της Κεντρικής Μακεδονίας και εκ των κορυφαίων του κλάδου της στην Ελλάδα, όντας αναπόσπαστο κομμάτι και αρωγός των τοπικών κοινωνιών, ακόμη και στις δύσκολες για όλους μας στιγμές παραμένει πιστή στη δέσμευσή της από την ημέρα της ίδρυσής της (πριν από 24 χρόνια) να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στο έργο δομών και φορέων.

Συνεπής στο σκοπό της και με υπευθυνότητα, η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ έχει θέσει στις προτεραιότητές της τη συνέχιση και διεύρυνση – με νέες στοχευμένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – όλων των προγραμμάτων αρωγής που υλοποιεί με διάφορες μορφές (οικονομική, τεχνική και υλική βοήθεια).

Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ συμμέτοχος στον κοινό αγώνα

για την αντιμετώπιση της COVID-19

Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 μπήκε, ως όφειλε, στη μάχη κατά της νόσου COVID-19, με στόχο την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε αυτή και των θέσεων εργασίας, την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των χώρων παραγωγής καθώς και την προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Εναρμονιζόμενη με τη Νομοθεσία, τις οδηγίες των συναρμόδιων Φορέων (ΕΟΔΥ, ΕΓΓΠΠ, ΕΕΙΕΠ, ΕΦΕΤ, ΣΕΠΕ κλπ.), του Ιατρού Εργασίας και του Τεχνικού Ασφαλείας, η εταιρία έθεσε άμεσα σε εφαρμογή όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενώ ταυτόχρονα συνέστησε αυστηρό πρωτόκολλο και Εταιρική Ομάδα Διαχείρισης COVID-19. Τα αυστηρότατα αυτά μέτρα ανανεώνονται και επικαιροποιούνται συνεχώς σύμφωνα με τις οδηγίες από τις Αρχές, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής (και όχι μόνο) κρίσης που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω διατέθηκαν και θα διατίθενται για όσο καιρό απαιτηθεί ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι της εταιρίας, αφού είναι πλέον μέρος της «εταιρικής καθημερινότητας» απολυμάνσεις από εσωτερικό και εξωτερικό πιστοποιημένο εξειδικευμένο συνεργείο, αποστειρώσεις, απόκτηση και ανανέωση εξοπλισμού απολυμάνσεων και υγιεινής. Επίσης υιοθετήθηκαν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της μονάδας παραγωγής (ενδεικτικά: ενίσχυση μέτρων ατομικής προστασίας, διαχείριση χρόνου με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού, διαχείριση συμβάντων κλπ).

Η έγκαιρη, επιτυχημένη και αδιάλειπτη εφαρμογή των μέτρων οδήγησαν στο να λάβει η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ εύσημα από τους υπεύθυνους φορείς του ΕΟΔΥ, της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και του Μικτού Κλιμάκιου Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Τμήμα Εμπορίου και Ανωνύμων Εταιριών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Α.Τ. Αλεξάνδρειας, ΣΕΠΕ), μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στους χώρους της εταιρίας.

Ευχόμαστε – όπως όλοι – η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε και μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό να τελειώσει το συντομότερο. Έως το τέλος αυτής της δυσάρεστης περιπέτειας πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας για την προστασία της υγείας μας, των δικών μας ανθρώπων και των συμπολιτών μας.

Συνεισφέροντας στον κοινό αυτό σκοπό η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ έχει προτεραιότητά της και τη νέα χρονιά την προστασία της υγείας όλων των εργαζόμενων σε αυτή, των οικογενειών τους, τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και την προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και...

Ξεκινάει αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 18:00, η...

Ολιγόωρη διακοπή νερού στο Μακροχώρι - Ποια περιοχή αφορά

Ολιγόωρη διακοπή νερού στο Μακροχώρι - Ποια περιοχή...

Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης...

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου *Γράφει ο Νίκος Τουμπουλίδης

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου *Γράφει ο Νίκος...

Θα θέλαμε πολύ γρήγορα και διαθέτοντας λίγο από τον...

Μήνυμα του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Ν. Τουμπουλίδη για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μήνυμα του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Ν....

Η  ιστορική διαδρομή των  Ελλήνων  του  Πόντου  που  ...

Αρχαιρεσίες στην Πρωτοβουλία για το Παιδί - Για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής  Σωματείου

Αρχαιρεσίες στην Πρωτοβουλία για το Παιδί - Για την...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί...

Ανάπλαση και κατασκευή επτά παιδικών χαρών σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάουσας

Ανάπλαση και κατασκευή επτά παιδικών χαρών σε Τοπικές...

Υπεγράφη την Δευτέρα  (17.05.2021) από τον Δήμαρχο Νάουσας...

Οικονομική στήριξη και του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών ως εμμέσως πληττόμενου από τις φετινές καταστροφές στις καλλιέργειες ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Οικονομική στήριξη και του κλάδου των εμπορευματικών...

Να εξεταστεί η αποζημίωση και του κλάδου των...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας από σήμερα μέχρι και την 31/12/2021

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Για τους νέους στόχους μίλησε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, στον ΑΚΟΥ 99.6Η καρδιά πάλλεται και δεν σταματάει, είτε με πανδημία, είτε χωρίς… Ακόμα κι όταν πληγεί, με την...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

 83χρονος καταπλακώθηκε  από το τρακτέρ του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου από Νάουσα προς 3-5 Πηγάδια, στη συμβολή με τον δρόμο για Άγιο Νικόλαο.@@ads-96@@Ο άτυχος άντρας για άγνωστους...

Τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων και ουσιαστικά... το τέλος του lockdown ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.Τα επόμενα...