Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ

Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 (μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για όλους μας αλλά ιδιαίτερα για τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας), η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών ενός μεγάλου αριθμού κοινωνικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δομών και φορέων τόσο της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας όσο και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενδεικτικά για το 2020 αναφέρουμε:

• Κοινωνικά Παντοπωλεία (Δήμου Αλεξάνδρειας, Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους – Κατερίνης - Πλαταμώνος, Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Δήμου Παιονίας Κιλκίς)

• Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί για την προστασία των παιδιών (Χαμόγελο του Παιδιού, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης)

• Σχολεία και εκπαιδευτικές δομές (υλικοτεχνική ενίσχυση ΓΕΛ Πλατέος-Κορυφής, 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης»)

• Πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι (Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «Κινηματόδρασις», θεατρικές ομάδες, Αθλητικούς Συλλόγους Αλεξάνδρειας).

Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ, μια από τις μεγάλες ανώνυμες εταιρίες της Κεντρικής Μακεδονίας και εκ των κορυφαίων του κλάδου της στην Ελλάδα, όντας αναπόσπαστο κομμάτι και αρωγός των τοπικών κοινωνιών, ακόμη και στις δύσκολες για όλους μας στιγμές παραμένει πιστή στη δέσμευσή της από την ημέρα της ίδρυσής της (πριν από 24 χρόνια) να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στο έργο δομών και φορέων.

Συνεπής στο σκοπό της και με υπευθυνότητα, η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ έχει θέσει στις προτεραιότητές της τη συνέχιση και διεύρυνση – με νέες στοχευμένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – όλων των προγραμμάτων αρωγής που υλοποιεί με διάφορες μορφές (οικονομική, τεχνική και υλική βοήθεια).

Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ συμμέτοχος στον κοινό αγώνα

για την αντιμετώπιση της COVID-19

Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 μπήκε, ως όφειλε, στη μάχη κατά της νόσου COVID-19, με στόχο την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε αυτή και των θέσεων εργασίας, την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των χώρων παραγωγής καθώς και την προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Εναρμονιζόμενη με τη Νομοθεσία, τις οδηγίες των συναρμόδιων Φορέων (ΕΟΔΥ, ΕΓΓΠΠ, ΕΕΙΕΠ, ΕΦΕΤ, ΣΕΠΕ κλπ.), του Ιατρού Εργασίας και του Τεχνικού Ασφαλείας, η εταιρία έθεσε άμεσα σε εφαρμογή όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενώ ταυτόχρονα συνέστησε αυστηρό πρωτόκολλο και Εταιρική Ομάδα Διαχείρισης COVID-19. Τα αυστηρότατα αυτά μέτρα ανανεώνονται και επικαιροποιούνται συνεχώς σύμφωνα με τις οδηγίες από τις Αρχές, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής (και όχι μόνο) κρίσης που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω διατέθηκαν και θα διατίθενται για όσο καιρό απαιτηθεί ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι της εταιρίας, αφού είναι πλέον μέρος της «εταιρικής καθημερινότητας» απολυμάνσεις από εσωτερικό και εξωτερικό πιστοποιημένο εξειδικευμένο συνεργείο, αποστειρώσεις, απόκτηση και ανανέωση εξοπλισμού απολυμάνσεων και υγιεινής. Επίσης υιοθετήθηκαν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της μονάδας παραγωγής (ενδεικτικά: ενίσχυση μέτρων ατομικής προστασίας, διαχείριση χρόνου με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού, διαχείριση συμβάντων κλπ).

Η έγκαιρη, επιτυχημένη και αδιάλειπτη εφαρμογή των μέτρων οδήγησαν στο να λάβει η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ εύσημα από τους υπεύθυνους φορείς του ΕΟΔΥ, της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και του Μικτού Κλιμάκιου Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Τμήμα Εμπορίου και Ανωνύμων Εταιριών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Α.Τ. Αλεξάνδρειας, ΣΕΠΕ), μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στους χώρους της εταιρίας.

Ευχόμαστε – όπως όλοι – η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε και μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό να τελειώσει το συντομότερο. Έως το τέλος αυτής της δυσάρεστης περιπέτειας πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας για την προστασία της υγείας μας, των δικών μας ανθρώπων και των συμπολιτών μας.

Συνεισφέροντας στον κοινό αυτό σκοπό η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ έχει προτεραιότητά της και τη νέα χρονιά την προστασία της υγείας όλων των εργαζόμενων σε αυτή, των οικογενειών τους, τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και την προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ  ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ *του Αναστάσιου Βασιάδη

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

Παρά το γεγονός ότι η επιτεινόμενη επιδημική κρίση του...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα την Πέμπτη (4/3) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα την Πέμπτη (4/3) στην Ημαθία

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας ο Απ. Τζιτζικώστας - Παρέδωσε 50 σκηνές προσωρινής διαμονής για 250 πληγέντες (Εικόνες)

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας ο Απ....

Πενήντα σκηνές προσωρινής διαμονής στους...

Η Ομοσπονδία Βέροιας σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης εντάσσεται στον τοπικό ιστότοπο

Η Ομοσπονδία Βέροιας σε συνεργασία με το Δήμο της...

Πραγματοποιήθηκε εχθές, 03/03/2021, συνάντηση του κύριου...

Οι Ζαχαροπλάστες της Βέροιας έκοψαν την πίτα του 2021

Οι Ζαχαροπλάστες της Βέροιας έκοψαν την πίτα του 2021

Την πίτα του 2021 έκοψε στις 26 Φεβρουαρίου, το απόγευμα,...

Μια μικρή επανάσταση στον χώρο της Υγείας Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το νέο Ε.Σ.Υ.

Μια μικρή επανάσταση στον χώρο της Υγείας Το σχέδιο...

Του Στέργιου Καλπάκη*Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας - Σε ποιες περιοχές και μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας -...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Δήμος Νάουσας: Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19

Δήμος Νάουσας: Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για...

Ο Δήμος Νάουσας υπενθυμίζει ότι από σήμερα Πέμπτη ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας, Βαλάντης Κεχαϊδης την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΚΟΥ 99,6 ‘’Ελ Μαντριγάλ’’.Ο...

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη (μετέπειτα επονομασθείσα) συνοικία «Έξω Παναγιά», μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Αριστείδη Αμοιρίδη (3ος από αριστερά όρθιος). Αρχείο Γέρσης ...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία Στάθης Κελεσίδης παρουσίασε τον αγώνα μιας οικογένειας στο Μακροχώρι να στηρίξει το...