Πανηγυρική δικαίωση του ΠΑΟΚ: Κατέπεσε η σκευωρία της «πολυιδιοκτησίας»!

Πανηγυρική δικαίωση του ΠΑΟΚ: Κατέπεσε η σκευωρία της «πολυιδιοκτησίας»!

Έπεσε σαν χάρτινος πύργος η υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας που αποδείχτηκε μία σκευωρία κατά του ΠΑΟΚ 

Η  απόφαση δικαίωσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση που τον έβαλε για μήνες στο στόχαστρο και δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει πέρυσι τον τίτλο του Πρωταθλήματος έγινε γνωστή η απόφαση της επιτροπής εφέσεων.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, που ήταν μεταξύ των νομικών εκπροσώπων του ΠΑΟΚ σε αυτήν την υπόθεση,  μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη δικαίωση του Δικεφάλου τονίζοντας ότι ήταν ένα καλό μάθημα για να μάθει να έχει περισσότερο σθένος και να αντοχή στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Αναλυτικά όσα είπε: «Με ειδοποίησαν από τον ΠΑΟΚ ότι βγήκε η απόφαση η οποία λέει ότι δεν κρίνεται πειθαρχικώς ελεγκτέα τον ΠΑΟΚ. Άρα κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσε να υπάρξει πολυϊδιοκτησία. Δικαιωθήκαμε. Δεχθήκαμε λάσπη πολύ. Όπως λένε όμως ο τολμών νικά. Ο ΠΑΟΚ θα μάθει ότι θα πρέπει να αντέχει περισσότερο και η απόφαση θα τον βοηθήσει αυτό. Θα αντιληφθεί ότι είναι Βαλκάνια και θα πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι και σθένος για να ανταπεξέλθει. Είναι ένα μάθημα για τον ΠΑΟΚ».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η ΕΠΟ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το θέμα...

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δικάζει με απούσα την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΕΛ και με παρούσες τις λοιπές διαδίκους.
Απορρίπτει την από 8-12-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 26286/8-12-2020 αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, ως απαράδεκτη.
Απορρίπτει την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο μέτρο που ασκείται εναντίον της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, ως απαράδεκτη.
Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8674/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.
Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο μέτρο που ασκείται εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το τυπικό και το υσιαστικό της μέρος.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη απόφαση με τον αριθμό 95/5-3-2020 του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας, μόνο στο μέτρο που αφορά τις προαναφερόμενες διαδίκους (ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ολυμιακό).
Κρατεί την υπόθεση και τη δικάζει κατ’ ουσίαν.
Δέχεται την από 14-2-2020 παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που ασκήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας και στρέφεται εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το τυπικό της μέρος

.Απορρίπτει την πιο πάνω αναφερόμενη παρέμβαση κατά το ουσιαστικό της μέρος. Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα, ως υπαίτια για την παράβαση του άρθρου 69 παρ. 9 του νόμου 2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 27-1-2020 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (Court of Arbitration for Sport – CAS) που έχει την έδρα του στη Λωζάννη της Ελβετίας (άρθρο 60 παρ. 3 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρθρο 5 παρ. 5 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας)»

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια!

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια!

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις στο ΝΠΣ Βέροια, μετά τον...

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας-Άρη - Οι αποστολές των δύο ομάδων

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων...

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ομάδας των...

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της...

Πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας είναι...

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου θα κάνει την Κυριακή ο Ατρόμητος...

Την Κυριακή το

Την Κυριακή το "ντέρμπι" ΝΠΣ Βέροια-Αγία Μαρίνα –...

Την Κυριακή (21/04, 16:00) θα διεξαχθεί το Ημαθιώτικο...

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου - Μετατίθεται το Ημαθιώτικο ντέρμπι

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου -...

Τελικά... άλλαξε η έδρα του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ...

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου...

Έγιναν γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι της ΑΕ Αλεξάνδρειας,...

Γ’ Εθνική:

Γ’ Εθνική: "Κλείδωσε" και για άλλες ομάδες ο...

Μετά το φινάλε της 31ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...