Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ αποτελεί ένα στολίδι για την χώρα μας. Το στολίδι αυτό, δυστυχώς, η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη άρχισε να το λεηλατεί ήδη από το φθινόπωρο του 2019, όταν έγινε η πρώτη Κυβέρνηση που με αυταρχικό τρόπο, όρισε δοτό Διοικητικό Συμβούλιο της αρεσκείας της ανατρέποντας και ακυρώνοντας το αυτοδιοίκητο του οργανισμού. Η προσπάθεια κομματικοποίησης του ΚΕΘΕΑ, όπως και όλης της δημόσιας διοίκησης, από την παρούσα Κυβέρνηση και με τις ευλογίες του Κ. Μητσοτάκη, είναι το μόνο πρόγραμμα που έχει η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, αποδεικνύει σε όλους πώς αντιμετωπίζει, ακόμη και φορείς που έχουν συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην προσπάθεια αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, οι οποίες αποτελούν μία σύγχρονη μάστιγα για τις κοινωνίες.

 Ενώ το ΚΕΘΕΑ, αποτελεί, αν όχι το σημαντικότερο, έναν από τους σημαντικότερους φορείς της χώρας στην καταπολέμηση των εξαρτήσεων, πλέον με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Το αυτοδιοίκητο ήταν ένας από τος κύριους λόγους της προσφοράς σε χιλιάδες συμπολίτες, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Για αυτό η επερχόμενη κομματικοποίησή του θα οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες στο, κομβικής σημασίας, έργο που προσφέρει σε θεραπευτικό και κοινωνικό επίπεδο.

 Τα ψεύδη του υπουργού Υγείας περί «εξυγίανσης» του ΚΕΘΕΑ, αποδείχθηκαν και πάλι, καθώς ο σύλλογος εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ μέσω ανακοίνωσής του κατήγγειλε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αλλοιώσει το θεραπευτικό πρόγραμμα και να υπονομεύσει τη δημοκρατική λειτουργία του οργανισμού.

 Οι εξαρτημένοι συμπολίτες μας, που δέχθηκαν και δέχονται βοήθεια, από το ΚΕΘΕΑ και οι εργαζόμενοι του οργανισμού αυτού αποτελούν το μοναδικό γνώμονα για την κοινωνία και πρέπει να αποτελούν τη μοναδική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Καλούμε, λοιπόν, τον υπουργό Υγείας και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους σχετικά με το σχέδιο Νόμου που αναφέρεται στο ΚΕΘΕΑ και κυρίως να μην τολμήσουν να αγγίξουν έναν οργανισμό στολίδι στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

 Δεν είναι όλα μπίζνες κ. Μητσοτάκη.

 Τομείς

Δικαιοσύνης, Δικαιωμάτων, Κινημάτων, Αλληλεγγύης και Υγείας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενεργή  η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας  με τον μήνα, χωρίς πρόστιμο

Ενεργή η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα,...

Άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, μπορούν να...

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της Βέροιας

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της...

Γράφει ο Γιώργος Ι. ΚαλογήρουΜια εξαιρετικά...

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΙΚΟΧΩΡΙΩΝ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΤο σχέδιο επίθεσης για την...

Βιβλιοκριτική «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη Έξαρχου από τις Εκδόσεις «ερωδιός»

Βιβλιοκριτική «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη Έξαρχου από τις...

Του Ηλία Χασιώτη*To Βιβλίο «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη...

Ακούγοντας το Παραμύθι *Tης Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Ακούγοντας το Παραμύθι *Tης Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Μέσα στην άσπρη μολυβοθήκη το στυλό,και η παρέα του...

Η Ανάσταση του Χριστού (το μέγιστο και μοναδικό μυστήριο όλων των αιώνων)

Η Ανάσταση του Χριστού (το μέγιστο και μοναδικό...

Του ιερέως:ΠαναγιώτουΣ. Χαλκιά«Μήπως αυτό πουθαρρούμε...

Πρόεδρος ΚΕΠΑ: «Βέροια, η πόλη της μουσικής, το φετινό μας μότο στον πολιτισμό»

Πρόεδρος ΚΕΠΑ: «Βέροια, η πόλη της μουσικής, το φετινό...

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την...

ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ!!!

ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως μας είπε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, το πρόγραμμα είναι έτοιμο και ξεκινάει τέλος Μαΐου με αναβαθμισμένο Μουσικό...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...

Με την ίδια αγάπη και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, ο πιο παλιός μάστορας της Βέροιας, ο Κώστας Φλώρος,  έδωσε την σκυτάλη του ΕΛΥΖΕ στην οδό Θερμοπυλών (Προμηθέας) στον γιο του Ζώη,@@ads-307@@ αλλά δεν μπορεί να...