Αγγλικά από το... νηπιαγωγείο! - Αλλάζει και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (Πίνακες)

Αγγλικά από το... νηπιαγωγείο! - Αλλάζει και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (Πίνακες)

Κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τα εργαστήρια δεξιοτήτων και την εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο.


Στο νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα εργαστήρια δεξιοτήτων που εισάγονται στο πρόγραμμα σπουδών και στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των σχολείων από το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Σκοπός της νέας αυτής διδακτικής ενότητας είναι «η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης», όπως αναφέρει η τροπολογία του ΥΠΑΙΘ.

Με απόφαση λοιπόν, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και κατόπιν εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ορίζονται ο αριθμός, η διάρκεια και το περιεχόμενο των θεματικών κύκλων της διδακτικής ενότητας και των επιμέρους θεματικών ενοτήτων, ο αριθμός και οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών στους οποίους ανατίθεται η διδασκαλία των θεματικών, ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών και οδηγίες για την οργάνωση και την υλοποίηση σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων για τους εκπαιδευτικούς.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική χρονιά 2021 – 22 προβλέπουν μεταξύ άλλων: «Εισάγεται η διδακτική ενότητα με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στο πρόγραμμα σπουδών και στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τύπων σχολικών μονάδων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, με σκοπό την ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές.

Παράλληλα,  προβλέπεται η εισαγωγή δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα στα νηπιαγωγεία, που μέχρι τώρα εφαρμοζόταν πιλοτικά, στοχεύει σε δράσεις για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με τα αγγλικά μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δραστηριοτήτων.

Με υπουργικές αποφάσεις, καθορίζονται όλα τα ζητήματα σχετικά με τη ν εφαρμογή των προαναφερόμενων εκπαιδευτικών δράσεων (ο αριθμός, η διάρκεια και το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων καθενός εκ των θεματικών κύκλων, ο αριθμός και οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών, η διάρκεια ενασχόλησης των μαθητών με την αγγλική γλώσσα κλπ)

Ανακατανέμεται ο χρόνος διδασκαλίας ανα διδακτικό αντικείμενο στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία λόγω της ένταξης της διδακτικής ενότητας «Εργαστήρια Δεξιοτήτων»

Συνιστώνται, πλέον των υφιστάμενων, 721 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μεταφορά ισάριθμών θέσεων από την δευτεροβάθμια εκπαίδευσης».

Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε πώς κατανέμεται ο χρόνος ανά διδακτικό αντικείμενο στα εξαθέσια και άνω δημοτικά σχολεία

Το μάθημα της Γλώσσας διδάσκεται για εννέα (9) ώρες στις Α ́ και Β ́ τάξεις, για οκτώ (8) ώρες στις Γ ́ και Δ ́ και για επτά (7) ώρες στις Ε ́ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα των Μαθηματικών διδάσκεται για πέντε (5) ώρες στις Α ́ και Β ́ τάξεις και για τέσσερις (4) ώρες στις Γ ́, Δ ́, Ε ́ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα της Ιστορίας διδάσκεται για δύο (2) ώρες στις Γ‘, Δ‘, Ε‘ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος διδάσκεται για τρεις (3) ώρες στις Α ́ και Β ́ τάξεις και για δύο (2) ώρες στις Γ ́ και Δ ́ τάξεις.
Το μάθημα της Γεωγραφίας διδάσκεται για μία (1) ώρα στις Ε‘ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα των Φυσικών διδάσκεται για τρεις (3) ώρες στις Ε‘ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής διδάσκεται για μία (1) ώρα στις Ε ́ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα των Θρησκευτικών διδάσκεται για δύο (2) ώρες στις Γ‘ και Δ‘ τάξεις και για μία (1) ώρα στις Ε ́ και ΣΤ‘ τάξεις.
Η Αισθητική Αγωγή περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική και Θεατρική Αγωγή.
Το μάθημα των Εικαστικών διδάσκεται για δύο (2) ώρες στις Α ́ και Β ́ τάξεις και για μία (1) ώρα στις Γ‘, Δ‘, Ε‘ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα της Μουσικής διδάσκεται για μία (1) ώρα σε όλες τις τάξεις και το μάθημα της θεατρικής Αγωγής για μία (1) ώρα στις Α ́, Β ́, Γ ́ και Δ ́ τάξεις.
Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής διδάσκεται για τρεις (3) ώρες στις Α’, Β‘, Γ‘, και Δ’ τάξεις και για δύο (2) ώρες στις Ε ́ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα των Αγγλικών διδάσκεται για δύο (2) ώρες στις Α ́ και Β ́ τάξεις και για τρεις (3) ώρες στις υπόλοιπες τάξεις.
Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο (2) ώρες στις Ε ́ και ΣΤ‘ τάξεις.
Το μάθημα των Τ.Π.Ε. διδάσκεται για μία (1) ώρα εβδομαδιαίως σε όλες τις τάξεις.
Το Εργαστήριο Δεξιοτήτων διδάσκεται για τρεις (3) ώρες στις τάξεις Α‘ και Β‘, για δύο (2) ώρες στις τάξεις Γ ́ και Δ ́ και για μία (1) ώρα στις Ε‘ και ΣΤ‘ τάξεις.

Αναλυτικά η κατανομή του χρόνου ανά διδακτικό αντικείμενο στο πενταθέσιο δημοτικό σχολείο:


Αναλυτικά η κατανομή του χρόνου ανά διδακτικό αντικείμενο στο τετραθέσιο δημοτικό σχολείο:




Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε πώς κατανέμεται ο χρόνος ανά διδακτικό αντικείμενο στα εξαθέσια και άνω δημοτικά σχολεία


Αναλυτικά οι αλλαγές στο ωρολόγιο Πρόγραμμα


Δείτε αναλυτικά την Τροπολογία

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγίες για το πέταγμα των χαρταετών - Τι να προσέξετε

Οδηγίες για το πέταγμα των χαρταετών - Τι να προσέξετε

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα κατά την οποία θα...

Η Κοζάνη στα Ρεκόρ Γκίνες: Ετοίμασαν το μεγαλύτερο κιχί (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κοζάνη στα Ρεκόρ Γκίνες: Ετοίμασαν το μεγαλύτερο...

Το πάθος και η τύχη είναι τα δύο βασικά «συστατικά» που...

Αποσύρεται από τις Ευρωεκλογές  η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τα mail στους αποδήμους

Αποσύρεται από τις Ευρωεκλογές η Άννα - Μισέλ...

Με ανάρτησή της, χθες το απόγευμα, η ευρωβουλευτής της...

Εφορία: Πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, ηλεκτρονικά πορτοφόλια, για έλεγχο «μαύρου χρήματος»

Εφορία: Πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες,...

Ένα ακόμη όπλο ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η...

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  2η συνάντηση της Περιφερειακής  Ομάδας Υποστήριξης του έργου “MINΕV” για τη διαχείριση απορριμμάτων  σε μεγάλες εκδηλώσεις

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2η συνάντηση...

Τη 2η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης...

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τον E΄ κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τον E΄ κύκλο του...

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου το πρωί, η υποβολή...

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα...

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη 14 Μαρτίου, η υποβολή αιτήσεων...

Τριεθνής συνεργασία  Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας  για τη δημιουργία  διαδρόμου μεταφορών με  διασυνοριακές σιδηροδρομικές  και οδικές συνδέσεις

Τριεθνής συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ...

Στην τριμερή συνάντηση εργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας -...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...