Παρουσίαση του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας στη Βέροια από τον Απόστολο Τζιτζικώστα (Εικόνες)

Παρουσίαση του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας στη Βέροια από τον Απόστολο Τζιτζικώστα (Εικόνες)

Συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσίασε το νέο Διοικητήριο Ημαθίας, στη Βέροια, παραχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλια.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν τα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα για το νέο Διοικητήριο Ημαθίας, καθώς όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, το Σεπτέμβριο αρχίζουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει εντός του 2022 η κατασκευή του εμβληματικού κτιρίου, που θα στεγάσει τις περιφερειακές υπηρεσίες της Ημαθίας.

«Μία από τις βασικές δεσμεύσεις της διοίκησής μας, αλλά και προσωπική μου δέσμευση στους πολίτες της Ημαθίας, ήταν η οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα, της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας. Εμείς πάντα όταν μιλάμε για λύσεις, εννοούμε λύσεις στην πράξη, λύσεις ουσιαστικές και χειροπιαστές, όχι θεωρητικές ή στα λόγια. Με πολλή προσπάθεια, με συνεργασία και συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις, καταφέραμε να λύσουμε, όχι ένα, αλλά τρία ζητήματα, που ήταν απαραίτητο να λυθούν, προκειμένου το όραμά μας για το ιδιόκτητο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία, να γίνει πράξη», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Τα τρία ζητήματα όπως τα παρουσίασε ο κ. Τζιτζικώστας είναι:

1.Χωροταξικό: Η παραχώρηση του οικοπέδου, στο οποίο υπήρχε η πρόβλεψη για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου, είχε λήξει. Γι’ αυτό και κινητοποιηθήκαμε άμεσα και με την παρέμβαση και αμέριστη υποστήριξη του Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, το ζήτημα λύθηκε.

2.Ωριμότητα του έργου: Άμεσα, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και ύστερα από πολύ καλή, γρήγορη και μεθοδική δουλειά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία και με τη συνεργασία και το συντονισμό των δύο Αντιπεριφερειαρχών μας, του Κώστα Καλαϊτζίδη και του Πάρι Μπίλλια, καταφέραμε, σε πολύ λίγο χρόνο, να ετοιμάσουμε μία άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση, για έγκριση χρηματοδότησης.

3.Χρηματοδότηση: Διαμορφώσαμε ένα μεικτό σχήμα χρηματοδότησης, διασφαλίζοντας πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και πόρους από το Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Έχοντας πλέον λύσει αυτά τα τρία ζητήματα, ανακοινώνουμε σήμερα ότι το νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία γίνεται πράξη. Ήδη η χρηματοδότηση έχει εγκριθεί και το επόμενο διάστημα αρχίζουν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή του. Οι συμπολίτες μας στην Ημαθία και βέβαια οι εργαζόμενοι στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, σύντομα θα αποκτήσουν ένα κτίριο αντάξιο της ιστορίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Ένα κτίριο που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων, ώστε οι πόροι αυτοί να επιστρέφονται στην κοινωνία με ακόμα περισσότερα έργα και δράσεις. Ένα κτίριο που βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών, αλλά πάνω και πρώτα απ' όλα, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Το Διοικητήριο της Ημαθίας θα κατασκευαστεί στην είσοδο της πόλης, σε μια περιοχή όπου έχουν χωροθετηθεί και άλλα δημόσια κτίρια, όπως το Δικαστικό Μέγαρο και το κτίριο της Αστυνομίας. Στόχος μας είναι, το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοπόσημο, όχι μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, αλλά και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Γι’ αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ώστε να υπηρετούνται στο σύνολό τους οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και το κτίριο να έχει σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στα έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Σε τρία χρόνια από σήμερα η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας θα έχει το δικό της σπίτι. Το είπαμε το κάνουμε πράξη.


Και μαζί με όλα τα υπόλοιπα έργα στο οδικό δίκτυο, στον πολιτισμό με το νέο μουσείο της Βεργίνας, στον πρωτογενή τομέα, στην υγεία με την αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, στην καθημερινότητα με τα έργα βιώσιμης αστικής αναβάθμιση μέσα στις πόλεις, αλλά και στην ενέργεια, με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, η Ημαθία αλλάζει, γίνεται πιο σύγχρονη, πιο πράσινη, πιο ανθρώπινη. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, το έργο μας δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, με πολλή δουλειά, με πολλή όρεξη, για να κάνουμε πράξη το κοινό όραμά μας, την Κεντρική Μακεδονία του 2030. Την Περιφέρεια που θέλεις να ζεις και να δημιουργείς».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε ότι «η εξοικονόμηση πόρων από τη λειτουργία του νέου Διοικητηρίου θα είναι τεράστια. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Αντιπεριφέρειας πληρώναμε για ενοίκια σε κτίρια όπου στεγάζονταν υπηρεσίες μας ύψους 600.000 ευρώ το χρόνο. Μειώσαμε τα ενοίκια στα ίδια κτίρια στα 350.000 ευρώ το χρόνο. Αυτά τα χρήματα θα είναι ένα μεγάλο ετήσιο όφελος, που θα φέρει άμεσα το νέο Διοικητήριο. Σημαντικό θα είναι το όφελος από τον περιορισμό των ενεργειακών δαπανών, λόγω του βιοκλιματικού χαρακτήρα του νέου Διοικητηρίου. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για όλη την Ημαθία. Στο νέο Διοικητήριο οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από το σύνολο των περιφερειακών υπηρεσιών, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία, αν συνυπολογίσει κάποιος ότι στον ίδιο χώρο βρίσκονται κι άλλες σημαντικές υπηρεσίες, όπως το Δικαστικό Μέγαρο και το μελλοντικό κτίριο της Αστυνομίας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας:

-Βρίσκεται στην είσοδο της Βέροιας σε οικόπεδο 33.479 τ.μ.

-Προβλέπεται να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

-Θα κατασκευαστεί αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων.

-Το σύνολο της δόμησης είναι περίπου 10.000 τ.μ.

-Η θέση του οικοπέδου είναι προνομιακή, το κτίριο θα είναι ορατό από τους διερχόμενους επί της Εγνατίας Οδού και θα αποτελέσει κορυφαίο αστικό τοπόσημο.

-Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία του οικοπέδου και του περιβάλλοντα χώρου.

-Η εικόνα του κτιρίου θα αντανακλά τη σημασία του ως σημαντικού δημόσιου κτιρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ανάλογος υπαίθριος δημόσιος χώρος για την υποδοχή του κοινού.

-Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενσωματώνει ομαλά τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών συστημάτων για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

-Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα.

-Θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσωπικού και επισκεπτών συνολικής χωρητικότητας 195 θέσεων, από τις οποίες οι 14 θέσεις είναι για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

-Θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις.

«Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 28.110.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας, στη Βέροια, αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές Φθινόπωρο, η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει μέχρι το Μάρτιο του 2022 και η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το 2024», επισήμανε ο κ. Μπίλλιας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ: Άμεση κατάθεση υπεύθυνων δηλώσεων οικονομικής χρήσης 2021, από επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα πυρηνόκαρπα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ: Άμεση κατάθεση υπεύθυνων...

Καλούνται οι εξαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις...

Νέος πρόεδρος ο Σάββας Κεσίδης και Γεν. Γραμματέας ο πρόεδρος της Συντεχνίας Βέροιας Νίκος Κακαφίκας

Νέος πρόεδρος ο Σάββας Κεσίδης και Γεν. Γραμματέας ο...

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ομοσπονδίας...

Συγχαρητήριο στους νέους προέδρους και τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ημαθίας και των ΔΗΜ.ΤΟ

Συγχαρητήριο στους νέους προέδρους και τα μέλη της...

Η πρόεδρος και τα μέλη του απερχόμενου συμβουλίου της...

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

Του Αναστάσιου βασιάδηH προβλεπόμενη για το 2021...

Μόνο συλλυπητήριες δηλώσεις για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, έκανε στη Βέροια ο Ανδρέας Λοβέρδος –Ακύρωσε τις ομιλίες του

Μόνο συλλυπητήριες δηλώσεις για τον θάνατο της Φώφης...

Προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ημαθία είχε σήμερα ο...

Κορωνοϊός: 164 νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα (25/10/2021)

Κορωνοϊός: 164 νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα...

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου...

Ο Δήμαρχος Βέροιας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Υπήρξε γενναία μαχήτρια της ζωής και υπηρέτησε με πολιτική εντιμότητα και αξιοπρέπεια

Ο Δήμαρχος Βέροιας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά:...

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό...

Το Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Νάουσας

Το Πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο...

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας ενημερώνει ότι οι επετειακές...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μεταξύ 1947-1949 χτίζοντας το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας (Αρχείο Ισαακίδη Σούλη)Ένα παλιό κατασκονισμένο υπηρεσιακό βιβλίο τράβηξε την προσοχή του δασκάλου και των μαθητών της Στ’ Τάξης του ενοποιημένου...

Του Μάκη ΔημητράκηΣυχνά-πυκνά ακούγεται και γράφεται ότι «ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας» διαπίστωση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Άλλωστε με το θέμα «τουρισμός» και τα αξιοθέατα...

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝΝα μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940...

Κάνε το καλύτερο για την πόλη σου απέναντι στα ζητήματα καθημερινότηταςΣε ένα ακόμα βήμα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Δημοτών προχωρά ο Δήμος Βέροιας. Τα...