Ο Κοινός Τόπος για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια: Όχι άλλα deja vu!

Ο Κοινός Τόπος για το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια: Όχι άλλα deja vu!

Ένα χρόνο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου στον ΕΟΣ Νάουσας προκειμένου η Διοίκηση να επανέλθει περισσότερο προετοιμασμένη και η πρόταση της να τύχει επιτέλους της αποδοχής του σώματος.
Έναν ολόκληρο χρόνο μετά, την περασμένη Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος μας χάρισε ένα déjà vu.

Για τρίτη φορά στα δύο χρόνια της διοίκησης του Δήμου Νάουσας και παρότι μέχρι σήμερα η πρόταση του καταψηφίζεται, έφερε προς συζήτηση το θέμα της μακροχρόνιας μίσθωσης του Χιονοδρομικού τελευταία στιγμή, με προφανή στόχο τον εκβιασμό της ψήφου μας και με την αιτιολογία πως για να λειτουργήσει φέτος το Χ.Κ πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της μίσθωσης για 35 χρόνια (!).
  
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, για τρίτη φορά, τα κάτωθι:
Η πρόταση του Δημάρχου, την οποία συνεχώς προτάσσει ως μοναδική λύση:
- Δίνει το δικαίωμα στον μισθωτή να λύσει αζημίως τη σύμβαση και να αποχωρήσει εάν ο Δήμος δεν προχωρήσει τις επενδύσεις αναβάθμισης του εξοπλισμού της χιονοδρομίας. Που βρίσκονται τα περιβόητα 10,7 εκατομμύρια ευρώ που θα εξασφάλιζαν τις επενδύσεις αυτές; Διότι αυτά δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πως μας καλείτε Κε Δήμαρχε να δεσμεύσουμε τον Δήμο σε κάτι τέτοιο;

- Αφήνει τον Δήμο συνυπεύθυνο με τον μισθωτή για βλάβες και άλλα ζητήματα του Χιονοδρομικού.
- Περιλαμβάνει όρους που είναι καταφανώς επιζήμιοι για τον Δήμο, όπως η πρόβλεψη για τον αποχιονισμό

Το θέμα τελικώς το απέσυρε ο Δήμαρχος με την πρόφαση -πάλι- της συνεννόησης με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ενώ η δαμόκλειος σπάθη της λειτουργίας του Χιονοδρομικού κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο επικρέμεται επί των κεφαλών όλων μας.

Η χρονική συγκυρία που επιλέγει συνεχώς ο Δήμαρχος να εισάγει το θέμα είναι είτε δείγμα προχειρότητας και αδιαφορίας είτε επικοινωνιακό παιχνίδι και προσπάθεια να δημιουργηθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι εκεί που δεν υπάρχουν. Αναρωτιόμαστε τι είναι χειρότερο.

Στις τελευταίες απονενοημένες κινήσεις του Δημάρχου προστέθηκε και η πρόσκληση των παραγωγικών φορέων – αλλά και λοιπών φορέων του Δήμου όπως οι πολιτιστικοί σύλλογοι (!) – σε συζήτηση για το Χιονοδρομικό αύριο Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου.

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε ποιο είναι το μέλλον του Χιονοδρομικού μετά και από τις πρόσφατες εξελίξεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, τις οποίες υποτίθεται ότι θα αγωνιζόμασταν με κάθε μέσο να αποτρέψουμε;  

Δυστυχώς ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ στην συνάντηση που μας ανακοινώθηκε. Εμείς, ως Κοινός Τόπος, προκρίνουμε την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού με την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας και τη μετατροπή του σε ένα ορεινό θέρετρο εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα λειτουργεί σε ετήσια βάση και θα αποτελεί στήριγμα για την τοπική οικονομία και την αύξηση της απασχόλησης.
Είμαστε ανοιχτοί σε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τον Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών που να διασφαλίζει τα συμφέροντα των δημοτών και να είναι ελκυστική για την προσέλκυση σοβαρού επενδυτή.  

Θεωρούμε ότι για ακόμη μια φορά η χρονική συγκυρία που εισήχθη το θέμα επιτρέπει ως μόνη λύση για τη φετινή χρονιά την υιοθέτηση ενός μοντέλου λειτουργίας αντίστοιχου του ελεγχόμενου από την ΕΤΑΔ Χιονοδρομικού Παρνασσού μαζί με στοιχεία αυτεπιστασίας, ώστε να διασφαλιστεί πως το Χιονοδρομικό θα λειτουργήσει δίνοντας μια ανάσα στη χειμαζόμενη τοπική οικονομία.

Ταυτόχρονα, άμεσα να εκκινήσουμε μια σοβαρή -εν τέλει- συζήτηση για την μακροχρόνια αξιοποίηση και μέσα από τον ειλικρινή διάλογο να καταλήξουμε σε μια λύση που θα μπορεί να οδηγήσει σε μια διαγωνιστική διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει επιτέλους και χωρίς καμία περαιτέρω χρονοτριβή να φροντίσει ο Δήμαρχος να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο βουνό μας. Διαφορετικά η προοπτική τουριστικής ανάπτυξης των 3-5 Πηγαδιών θα έχει ήδη χαθεί ανεπιστρεπτί.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο εμείς δηλώνουμε για μια ακόμη φορά παρών.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή, διανομή και χρήση του «πράσινου» βιομεθανίου

ΔΕΔΑ: Ξεκινά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η παραγωγή,...

 -Κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτηση Άδειας Διανομής για τα πρώτα...

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα καταστήματα θα είναι κλειστά

Βέροια: Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα - Πότε τα...

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τα εμπορικά καταστήματα ...

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες για όλη την οικογένεια

Το νέο πρόγραμμα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ με ταινίες...

ΚΛΙΦΟΡΝΤ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ (ΜΕΤΑΓΛ)ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗ...

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας: ΝΑ...

Κοντά δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και η...

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση Γ. Χατζόγλου για το αποτέλεσμα

Δήλωση για το αποτέλεσμα έκανε στο Λαό και ο Γιώργος...

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Βέροιας

Συγκεντρωση τροφίμων από την Φιλόπτωχο Αδελφότης...

 Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, ζυμαρικά, ...

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχης Βέροιας

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   καλεί  τα  μέλη  και ...

Κορωνοϊός:  Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα (6/12/2021)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Δευτέρα...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σαράντα μέρες από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και σε λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, εκλέγεται ο διάδοχός της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.…Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2003, 18 χρόνια πριν, που η Ημαθία...

Η 20η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία το 1959 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης...

Το 40% του προσωπικού στο ΚΑΠΑ ανεμβολίαστοι με 2 αναστολές εργασίαςΣτην συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ δήμου Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και...

-Μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση για την «Τζοκόντα» της ΒέροιαςΣτα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.Μέσω αυτής της διαδικτυακής...