Σταύρος Γιαναβαρτζής: Στην τελική ευθεία η Νέα Δημοκρατία για το 14ο Συνέδριο της με σύνθημα «Ελλάδα για όλους».

Σταύρος Γιαναβαρτζής: Στην τελική ευθεία η Νέα Δημοκρατία για το 14ο Συνέδριο της με σύνθημα «Ελλάδα για όλους».

Τα Συνέδρια των κομμάτων είναι πεδία πολιτικής, έκφρασης για αλλαγές και μεταβολές, αλλά ταυτόχρονα μέσω της συμμετοχής αποτελούν και πεδία ζύμωσης σύγχρονων και καινοτόμων πολιτικών ιδεών.

Μέσα από τα Συνέδρια τα κόμματα βελτιώνονται, εκδημοκρατίζονται, ανανεώνονται και αναδιοργανώνονται για να εκπληρώσουν τον θεσμικό τους ρόλο.

Το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Ν.Δ., που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, φιλοδοξεί όχι μόνο να αναδείξει τα σημαντικά πεπραγμένα της σημερινής διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς, αλλά και να σηματοδοτήσει την αφετηρία μιας νέας περιόδου ανάπτυξης, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει μέσω και του Συνεδρίου την επικαιροποίηση του οδικού χάρτη που ακολουθεί από την επομένη των εκλογών και που παρά τις δύσκολες κρίσεις, λόγω της πανδημίας, του μεταναστευτικού και της όξυνσης των σχέσεων με την Τουρκία  διατηρεί την μεταρρυθμιστική πυξίδα και εξασφαλίζει την ευρεία αποδοχή της κοινωνίας, σε μια πορεία που υπερβαίνει τα κομματικά όρια.

Το συνέδριο θα αποτελέσει ψήφος εμπιστοσύνης στις πολιτικές Μητσοτάκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την κλιματική κρίση, την στήριξη της νέας γενιάς, των χαμηλών εισοδημάτων, της μεσαίας τάξης και της κοινωνίας γενικότερα. Μιας πολιτικής που όπως αναφέρει το σύνθημα του απευθύνεται σε όλους.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κόμμα πανελλαδικά, αλλά και το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά λαϊκό κόμμα, που πρόσφατα γιόρτασε τα 47 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ένα μεγάλο δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα που ανανεώνεται διαρκώς και εκφράζει την νέα εποχή.

 

Πρόσφατα είχε πει ο Πρωθυπουργός:

 "Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι μία παράταξη η οποία έρχεται από μακριά, αλλά πηγαίνει και μακριά. Μία παράταξη η οποία έβαλε πάντα το συμφέρον του έθνους πάνω από το συμφέρον του κόμματος. Μία παράταξη η οποία δεν δίστασε να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, να καθοδηγήσει την κοινωνία σε ιστορικές αποφάσεις, να προδιαγράψει εξελίξεις, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πραγμάτων και μην είναι ουραγός"

 

Τα συνέδρια συνετέλεσαν τα μέγιστα στην διαμόρφωση της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος της Ν.Δ. ως  παράταξης δημοκρατικά οργανωμένη, με ξεκάθαρη ιδεολογία, κόμμα φιλελεύθερο και ταυτόχρονα λαϊκό, με σαφή προγραμματικό λόγο, καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, άμεσα συνυφασμένο με την ιστορική παράδοση.

 

Η ιστορία των συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά το 1979 στη Χαλκιδική, όπου έλαβε χώρα το πρώτο συνέδριο του κόμματος υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στην ομιλία του ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας στο πρώτο και ιστορικό συνέδριο του κόμματος έδωσε την κατεύθυνση και τα στοιχεία που πρέπει αυτή να έχει: «Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, πρέπει πρώτον να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό, δεύτερον να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και τρίτον να είναι δημοκρατικά οργανωμένα».

Στο ιστορικό αυτό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκαν ομόφωνα όλες οι ιδεολογικές αρχές τις οποίες εισηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ορίστηκε η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ ως κόμμα του «ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού που αναγνωρίζει την ελευθερία της αγοράς με ρυθμιστική, ωστόσο, παρέμβαση του κράτους για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης». Αρχές που παραμένουν έως σήμερα ισχυρές και αποτελούν το θεμέλιο λίθο της.

Το 2ο Συνέδριο λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριος του 1986, δύο χρόνια μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, στο οποίο για πρώτη φορά το κόμμα κάνει άνοιγμα στον φιλελεύθερο χώρο και στο Κέντρο.

Στο 3ο Συνέδριο του κόμματος τον Απριλίου 1994 στη Χαλκιδική, έχοντας εκλεγεί στην ηγεσία ο Μιλτιάδης Έβερτ, επαναβεβαιώνει την προσήλωση της ΝΔ στις αρχές που είχε ορίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και γίνεται προσπάθεια ανόρθωσης και συσπείρωσης της παράταξης, «εμπρός για μια ειρηνική επανάσταση» όπως ήταν και το κεντρικό σύνθημα.

Το 4ο Τακτικό Συνέδριο στην Αθήνα το Μάρτιο του 1997 ήταν το πρώτο συνέδριο από την ίδρυση της ΝΔ που εξέλεξε πρόεδρο του κόμματος, τον Κώστα Καραμανλή  και το πρώτο με διευρυμένη σύνθεση που έθεσε τη βάση για το συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ , για τη διείσδυση του κόμματος στο μεσαίο χώρο.


Σήμερα βρισκόμαστε στο 14ο Συνέδριο το πέμπτο μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ν.Δ. από τον κ. Μητσοτάκη, το 2016, και την υιοθέτηση της ετήσιας διεξαγωγής Συνεδρίου. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το Συνέδριο του 2020, που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

 

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Συνεδρίου είναι εκ νέου ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπό την προεδρία του οποίου έχουν διεξαχθεί και τα δύο προηγούμενα Συνέδρια του 2018 και του 2019 και ο οποίος δήλωσε: " Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία το Συνέδριό μας, το οποίο θα αποτελέσει και την αφετηρία για νέες μάχες, νέες περιόδους και για ανάπτυξη και οικονομία στην χώρα για όλους και με κοινωνική δικαιοσύνη".


Ευχές λοιπόν για καλή, δυναμική συμμετοχή στους συνέδρους της Ημαθίας και καλές επιτυχίες στις εργασίες του συνεδρίου, για το καλό της παράταξης και της χώρας μας.

"Το συνέδριο, μας δίνει μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Να υπενθυμίσουμε το πλούσιο κυβερνητικό μας έργο αλλά και να μιλήσουμε για το μέλλον και τα μεγάλα προβλήματα. " Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιανναβαρτζής Σταύρος

Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ημαθίας

Σύνεδρος 14ου Σενεδρίου Νέας Δημοκρατίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (17/1/2022)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (17/1/2022)

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα των ανηλίκων

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα των ανηλίκων

«Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που λήστευε με ρόπαλα»....

Τελέστηκε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου στη χιονισμένη Παναγία Σουμελά

Τελέστηκε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού...

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο Λουκάς Λουκίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο Λουκάς Λουκίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο Λουκάς Λουκίδης. Η κηδεία...

Toν πολιούχο της Όσιο Αντώνιο τιμά η Βέροια την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό

Toν πολιούχο της Όσιο Αντώνιο τιμά η Βέροια την Δευτέρα...

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 ἡ Αγία μας Εκκλησία τιμά...

Rapid tests  σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη την επόμενη εβδομάδα από Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Rapid tests σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη την επόμενη εβδομάδα...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι την προηγούμενη...

Τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βέροιας

Τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων...

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου το βράδυ στον...

Με το πρόσχημα αγοράς φωτιστικών σε ηλεκτρονική αγγελία... του

Με το πρόσχημα αγοράς φωτιστικών σε ηλεκτρονική...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Σάββας Πέτρου Μαυρίδης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 2.30μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου (κοιμητήρια) Βέροιας. Η ταφή θα γίνει στα κοιμητήρια του Αγίου...

Παρά τις μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του Σελίου από την χιονόπτωση και τα πεσμένα δέντρα, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν τις βλάβες στο...

Συνάντηση Δημάρχου με τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτές του νομού ΗμαθίαςΘέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και ζητήματα διαχείρισης σημαντικών διεκδικήσεων του Δήμου Βέροιας περιλάμβανε η ατζέντα της...

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την  επωνυμία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ», πλειοδότησε στη σημερινή ανοικτή διαδικασία (Δευτέρα 10.01.2022)  της δημοπρασίας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3 – 5...