Ποδοσφαιρικός Αγώνας στο Ξηρολίβαδο - Διαφήμιση του αθλητισμού (γράφει ο Γιάννης Κ. Τσιαμήτρος)

Ποδοσφαιρικός Αγώνας στο Ξηρολίβαδο - Διαφήμιση του αθλητισμού (γράφει ο Γιάννης Κ. Τσιαμήτρος)

 Συνεχίστηκε και φέτος στο Ξηρολίβαδο η παράδοση που θέλει να πραγματοποιούνται ποδοσφαιρικοί αγώνες κάθε καλοκαίρι σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο. Προσωπικά δεν θα ονόμαζα ‘τουρνουά’ τους αγώνες αυτούς, γιατί η λέξη αυτή ενέχει μέσα της έναν τυπικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Για εμένα είναι μια ΠΑΡΑΔΟΣΗ με αναμνήσεις, αγάπη και νοσταλγία. 


     Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο γήπεδο του χωριού για να απολαύσει έναν ματς ανάμεσα στους νέους του Ξηρολιβάδου και του Σελίου. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους παλιούς να θυμηθούν τα νιάτα τους και στους νέους να είναι οι πρωταγωνιστές στον δικό τους πλέον καιρό. Εκείνο που προσωπικά με εντυπωσίασε δεν ήταν τόσο το ταλέντο των παικτών (αυτό βέβαια ήταν πράγματι σε υψηλό επίπεδο) όσο το αθλητικό τους πνεύμα σε όλη του την έκταση. Διαπίστωσα ότι τουλάχιστον οι νέοι μας βρίσκονται σε καλό δρόμο και όσον αφορά την επίδοσή τους στο άθλημα, αλλά και σε άλλους σπουδαιότερους για εμένα τομείς όπως: παιδεία, συμπεριφορά, πολιτισμός, ομαδικότητα, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός κλπ.


    Το περασμένο λοιπόν απόγευμα του Σαββάτου, 06.08.2022, συναντήθηκαν οι ομάδες του Ξηρολιβάδου και του Σελίου στο Ξηρολίβαδο σε έναν αγώνα που ανέδειξε νικητή την ομάδα του Σελίου με (2) δυο τέρματα έναντι (1) ενός του Ξηρολιβάδου.  

Ο προπονητής του Ξηρολιβάδου  Τόλης Τσαμήτρος

    Στο πρώτο ημίχρονο το Σέλι είχε την υπεροχή, επέδειξε έντονη επιθετική δραστηριότητα, όμως δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που είχε. Η ομάδα του Ξηρολιβάδου είχε καλή αμυντική διάταξη και γενικά παρουσίασε ένα καλά συγκροτημένο και μετρημένο σύνολο.

     Οι Ξηρολιβαδιώτες στην επανάληψη μπήκαν δυνατά στον αγώνα. Όμως, στο 50΄ λίγο έλειψε το Σέλι να προηγηθεί στο σκορ. Με ένα δυνατό σουτ η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του Ξηρολιβάδου. Ωστόσο, η υπεροχή των Ξηρολιβαδιωτών δεν άργησε να μετουσιωθεί σε γκολ όταν ο Γιοβαννόπουλος, παρακάμπτοντας και τον τερματοφύλακα του Σελίου, έκανε το 1-0.

    Από εκεί και πέρα οι Σελιώτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με έναν ηγέτη τον δαιμόνιο Χοχλιούρο, πραγματοποίησαν πολλές ευκαιρίες που  απέδωσαν καρπό στο 70΄, όταν ο ίδιος παίκτης από το κέντρο της μεγάλης περιοχής πραγματοποίησε ένα δυνατό σουτ, κάνοντας το 1-1. Ο Χοχλιούρος πάλι, στο 86΄ πλευροκοπώντας την άμυνα του Ξηρολιβάδου από δεξιά, με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. 

Στιγμιότυπο του αγώνα με φόντο το Ξηρολίβαδο και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία

     Και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν πολύ καλά, έχοντας καλές στιγμές. Πάντως η έκβαση του αγώνα, θεωρώ, ότι ήταν δίκαιη, καθώς η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος του Σελίου, εξαιτίας της εξαίρετης απόδοσης του πιο πολύτιμου παίκτη (MVP player) του αγώνα, του Χοχλιούρου. Του αξίζουν συγχαρητήρια!

Παίκτες Σελίου

     Ωστόσο, ο μεγαλύτερος νικητής της αναμέτρησης ήταν το ίδιο το άθλημα, ο αγώνας, η ευγενής  άμιλλα, οι παίκτες και οι φίλαθλοι. Εδώ καταθέτω την άποψή μου: Τέτοιοι ερασιτεχνικοί αγώνες πρέπει να είναι μια γιορτή του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου (χωρίς ανταγωνιστικότητα και φανατισμό) και μια χαρούμενη νότα της ζωής στα ορεινά μας χωριά, όπου οι παραθεριστές,συνήθως Βεροιώτες, περνούν τα καλοκαίρια τους σε ευχάριστες κλιματικές και δροσερές συνθήκες. Σε αυτό το κλίμα ήταν και ο αγώνας που είχα την τιμή να παρακολουθήσω και να περιγράψω. 

   

Παίκτες του Ξηρολιβάδου στο ημίχρονο

Για την ιστορία, οφείλουμε να πούμε ότι προπονητές ήταν ο Τόλης Τσαμήτρος για το Ξηρολίβαδο και ο Λεωνίδας Πιτούλιας για το Σέλι, οι οποίοι κατεύθυναν τις ομάδες τους με άψογο τρόπο. Τέλος γιατρός του αγώνα ήταν ο Πέτρος Φύκατας και  διαιτητής ο  Ιωάννης Μανδώνας  και οι δυο από από το Σέλι. 

Ο Γιατρός του αγώνα Πέτρος Φυκατας     

Το Σέλι αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: 

     Γώγος (τερματοφύλακας) Τσανακτσίδης, Δαμιανίδης, Παπαγιάννης, Καραγιάννης, Παπουλίδης, Ιωσηφίδης, Δειλινός, Πιτούλιας, Χοχλιούρος, Καραφέτζος, Μανδώνας, Φάκας Οικονόμου και Πέτκος. 






Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...