Εκδήλωση Ομίλου Inner Wheel Βέροιας για τα 15 χρόνια του και τη γιορτή της Γυναίκας

Εκδήλωση Ομίλου Inner Wheel Βέροιας για τα 15 χρόνια του και τη γιορτή της Γυναίκας

Τα μέλη του ομίλου I.W. Βέροιας γιόρτασαν στην πιτσαρία «ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ» τα 15 χρόνια ύπαρξης του ομίλου και τη γιορτή της γυναίκας μαζί με παλαιά μέλη που κατά καιρούς ήταν στον όμιλο.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή από την προπρόεδρο Γιο Κοντοπούλου, η Προδιοικητής της 247 Περ. I.I.W Βιβή Ιατροπούλου αφού καλοσώρισε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη και τα παλαιά μέλη που ανταποκριθήκανε στην πρόσκληση, αναφέρθηκε στην δημιουργία του ομίλου από τις 13 Ιουνίου 1998 που πήραμε την ΧΑΡΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ από το Διεθνές I.W. μέχρι σήμερα και στην μεγάλη προσφορά των μελών του ομίλου σε φιλανθρωπικούς συλλόγους της πόλης μας και σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας με χρήματα  τα οποία συγκεντρώθηκαν από χριστουγεννιάτικα και πασχαλιάτικα Bazaar, απογευματινές συγκεντρώσεις και από προσφορές των μελών του ομίλου με μόνη ανταμοιβή την ανθρώπινη αναγνώριση, το χαμόγελο του παιδιού, το βλέμμα του γέροντα την ανακούφιση του πάσχοντα.

Το μεγαλύτερο όμως κέρδος για τα μέλη του ομίλου ήταν η φιλία μεταξύ των μελών που την παίρνουμε στις συναντήσεις που γίνονται 2 φορές τον μήνα και τις οποίες διανθίζουμε  με όμορφες ομιλίες στα πλαίσια του συνθήματος «ΨΑΞΕ-ΒΡΕΣ-ΚΕΡΔΙΣΕ».

Σε συνδυασμό με το φετινό σύνθημα του Διεθνούς I.W. «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» και για την 8η  Μαρτίου την γιορτή της ΓΥΝΑΙΚΑΣ μας μίλησε η Αντιπρόεδρος του ομίλου I.W. Βέροιας και μέλος της επιτροπής επέκτασης της 247 Περιφ. I.I.W. για την χρονιά 2014-2015 Βιβή Γκουντή με θέμα: «Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» λέγοντας μεταξύ των άλλων: «Εκεί που παλιά η γυναίκα αντιμετωπιζόταν ρομαντικά και σαν εύθραυστο σκεύος….σήμερα όλο και πιο πολύ κατακτά έδαφος………..

Στην ιστορία της Εκκλησίας μας από πλευράς ανθρώπινη, την πρώτη θέση κατέχει γυναίκα η ΠΑΝΑΓΙΑ, η οποία είναι ανώτερη και από τους αγγέλους στον ΟΥΡΑΝΟ.

………….Η γυναίκα όσο κατακτά  εφόδια πνευματικά και επαγγελματικά τόσο πιο εύκολα αντιστέκεται στη δίνη της ζωής………..

Επειδή παράλληλα με την εργασία η γυναίκα πρέπει να είναι και μητέρα, πράγμα που δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες, πρέπει να βρει λύση να συμβιβαστούν αυτά τα δυο, κατά τρόπο που να μην καθιστούν αφόρητη τη ζωή της.

Γι΄ αυτό ένα μέρος της κοινωνικής εκπαιδευτικής πολιτικής θα πρέπει να αφιερωθεί στη διδασκαλία των αγοριών πάνω σε γνώσεις πχ (μαγειρικής-ανατροφής παιδιών) ώστε να συμμετέχουν αργότερα, άντρες πλέον, στις ευθύνες της δουλειάς του σπιτιού……….

Η εργαζόμενη γυναίκα σήμερα μετατρέπεται κυριολεκτικά σε μηχανή για να προφτάσει όλες τις υποχρεώσεις της……….

Αλήθεια η οικονομική αυτοτέλεια της εργαζομένης γυναίκας-μητέρας και η επαγγελματική της καταξίωση της έδωσαν όσα θα περίμενε;

Έχουν πολλά γραφτεί όσον αφορά τις γυναίκες που «χάνονται» στην Ν. Ασία και Κίνα. Τα κορίτσια είναι ανεπιθύμητα σε πολλές περιοχές του κόσμου…..

Δεκάδες χιλιάδες ανεπιθύμητα κορίτσια – μωρά εγκαταλείπονται στη Κίνα. Το προσδόκιμο επιβίωσης των κοριτσιών αυτών έχει πιθανότητες λιγότερο από 50% και όσα από αυτά επιβιώσουν υποβάλλονται σε υποσιτισμό, βασανιστήρια , οπότε οδηγούνται σε αφύσικα πρόωρους θανάτους…

Ανάμεσα στο 2015 και 2030 θα υπάρχουν στις περιοχές της Κίνας και της Ινδίας πάνω από 25.000.000. άνδρες χωρίς ελπίδα να βρουν νύφη-σύζυγο.

Όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να ακούγονται απαισιόδοξα και καταθλιπτικά, αλλά πρέπει να ελπίζουμε ότι οι επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών καθώς και οι Διεθνείς οργανώσεις όπως το INNER WHEEL θα συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο τους , βοηθώντας και στηρίζοντας όσο μπορούν, για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέσω της διεθνούς ΦΙΛΙΑΣ και της  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ προς τον συνάνθρωπο και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ………….

Έτσι βοηθάμε στο να αλλάζουν οι ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο, εις τρόπον ώστε τα οράματα μας που έχουμε για ένα καλύτερο και ειρηνικό ΚΟΣΜΟ να μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε.

Ακολούθησε δείπνο προσφορά του ομίλου I.W. Βέροιας, και γλυκό προσφορά της ταμίας μας Ελένης Τρίγκα και βλέποντας όλα τα μέλη παλαιά και νέα, παλιές συγκεντρώσεις σε DVD μέσα  στα 15 αυτά χρόνια που άντεξε ο όμιλος I.W. Βέροιας με την βοήθεια του θεού και την ΦΙΛΙΑ και την αλληλοκατανόηση που ενώνει όλα τα μέλη ώστε πετυχαίνουν τους στόχους που έβαζε το Διεθνές Inner Wheel «ΦΙΛΙΑ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ»

Εκ του ομίλου I.W. Βέροιας

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...