ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ  Η εγκληματική εγκατάλειψη και κακοδιαχείριση των  Ελληνικών Σιδηροδρόμων, που κατέληξε σε μια απίστευτη τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ Η εγκληματική εγκατάλειψη και κακοδιαχείριση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, που κατέληξε σε μια απίστευτη τραγωδία στα Τέμπη

Οι μηχανοδηγοί συνεννοούνταν με κινητό τηλέφωνο από σταθμό σε σταθμό. Δεν λειτουργεί ακόμη στις σιδηροδρομικές μας γραμμές ολοκληρωμένο σύστημα φωτοσημάνσεως και αυτόματης επιτηρήσεως της κινήσεως των συρμών και των διαβάσεων.

Φαίνονται απίστευτα τα όσα καταγγέλλονται εκ των υστέρων για τις συνθήκες λειτουργίας και ασφαλείας των σιδηροδρομικών συρμών.

Οι σιδηρόδρομοι είχαν από δεκαετίες απαξιωθεί από διαδοχικές Κυβερνήσεις, ενώ θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπισθεί ως βασική στρατηγική υποδομή μεταφορών της χώρας και να είχαν εκσυγχρονισθεί, όπως έγινε στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Μετά την επιβολή των μνημονίων, ιδιωτικοποιήθηκαν, αντί πινακίου φακής, με το επιχείρημα ότι ο ξένος αγοραστής θα πραγματοποιούσε επενδύσεις εκσυγχρονισμού.

Διεφάνη όμως από νωρίς ότι ο ξένος αγοραστής δεν είχε καμιά πρόθεση ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει και ζητούσε από το κράτος νέες παραχωρήσεις και χορηγίες.

Η προβαλλόμενη εισαγωγή τραίνων υψηλών ταχυτήτων στην κύρια γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης και ο εκσυγχρονισμός της γραμμής αυτής έμεινε ουσιαστικά ανολοκλήρωτος και αντιμετωπίσθηκε, με εγκληματική αμέλεια και ανευθυνότητα, το καίριο θέμα της ασφάλειας των κινουμένων συρμών.

Η τραγωδία στα Τέμπη οδήγησε στην αναίτια απώλεια τόσων ζωών και στον τραυματισμό τόσων άλλων και βύθισε στο πένθος τόσες οικογένειες. Εξέθεσε επίσης διεθνώς τη χώρα για τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας των σιδηροδρομικών της γραμμών.

Η Πατριωτική Ένωση εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, που θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα σε μια τραγωδία, που λογικά δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ.

Καταγγέλλει επίσης και καταδικάζει την εταιρεία Hellenic Trains, που έχει καθοριστική ευθύνη για τις συνθήκες λειτουργίας και ασφαλείας των Ελληνικών σιδηροδρόμων.

Επισημαίνει όμως ταυτόχρονα τις μεγάλες ευθύνες της Κυβερνήσεως, που έσπευσε να παραδώσει σε ξένη εταιρεία το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, με αόριστες υποσχέσεις και χωρίς καμιά ουσιαστική εγγύηση για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του και την ασφαλή λειτουργία του.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση, μετά από μια τέτοια τραγωδία, να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και να επανεθνικοποιήσει, ως στρατηγικό έργο υποδομής, το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα, ως στρατηγικό έργο προτεραιότητας, τον εκσυγχρονισμό του και την ασφαλή λειτουργία του.

Ο Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για πρώτη φορά η ακολουθία των εγκωμίων του Αγίου Λουκά του Ιατρού την Κυριακή  11 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.

Για πρώτη φορά η ακολουθία των εγκωμίων του Αγίου...

στην Παναγία ΔοβράΓια πρώτη φορά στην Ιερά Μονή της...

Προς τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Πρόταση του Δήμου Βέροιας για την δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας, συνολικού μήκους 350 χλμ

Προς τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και...

Ένα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών που θα αποτελέσει...

Η Λίνα Τουπεκτσή δίπλα στους παραγωγούς κερασιών: Αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ

Η Λίνα Τουπεκτσή δίπλα στους παραγωγούς κερασιών:...

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λίνα...

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια: Ορκωμοσία και επίδοση ξιφών σε 29 νέους Υπαστυνόμους

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια:...

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Δεν σταματάμε ούτε μέρα!

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Δεν σταματάμε ούτε μέρα!

«Δεν σταματάμε ούτε μέρα! Κανένας εφησυχασμός στον...

5η Ιατρική Εβδομάδα του Αγίου Λουκά του Ιατρού Ολοκληρώθηκε η ημερίδα: «Φροντίδα Υγείας, Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον»

5η Ιατρική Εβδομάδα του Αγίου Λουκά του Ιατρού...

Στο πλαίσιο της «5ης Ιατρικής Εβδομάδας του Αγίου...

Κυριακή της Πεντηκοστής και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Σέλι

Κυριακή της Πεντηκοστής και Δευτέρα του Αγίου...

Παρουσία αρκετών κατοίκων του Σελίου γιορτάστηκε η...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Σε διαρκή επαφή με αγρότες και ΕΛΓΑ για τις ζημίες στη σπορά βαμβακιού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Σε διαρκή επαφή με αγρότες και ΕΛΓΑ...

Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου τριημέρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...