ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ  Η εγκληματική εγκατάλειψη και κακοδιαχείριση των  Ελληνικών Σιδηροδρόμων, που κατέληξε σε μια απίστευτη τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ Η εγκληματική εγκατάλειψη και κακοδιαχείριση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, που κατέληξε σε μια απίστευτη τραγωδία στα Τέμπη

Οι μηχανοδηγοί συνεννοούνταν με κινητό τηλέφωνο από σταθμό σε σταθμό. Δεν λειτουργεί ακόμη στις σιδηροδρομικές μας γραμμές ολοκληρωμένο σύστημα φωτοσημάνσεως και αυτόματης επιτηρήσεως της κινήσεως των συρμών και των διαβάσεων.

Φαίνονται απίστευτα τα όσα καταγγέλλονται εκ των υστέρων για τις συνθήκες λειτουργίας και ασφαλείας των σιδηροδρομικών συρμών.

Οι σιδηρόδρομοι είχαν από δεκαετίες απαξιωθεί από διαδοχικές Κυβερνήσεις, ενώ θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπισθεί ως βασική στρατηγική υποδομή μεταφορών της χώρας και να είχαν εκσυγχρονισθεί, όπως έγινε στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Μετά την επιβολή των μνημονίων, ιδιωτικοποιήθηκαν, αντί πινακίου φακής, με το επιχείρημα ότι ο ξένος αγοραστής θα πραγματοποιούσε επενδύσεις εκσυγχρονισμού.

Διεφάνη όμως από νωρίς ότι ο ξένος αγοραστής δεν είχε καμιά πρόθεση ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει και ζητούσε από το κράτος νέες παραχωρήσεις και χορηγίες.

Η προβαλλόμενη εισαγωγή τραίνων υψηλών ταχυτήτων στην κύρια γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης και ο εκσυγχρονισμός της γραμμής αυτής έμεινε ουσιαστικά ανολοκλήρωτος και αντιμετωπίσθηκε, με εγκληματική αμέλεια και ανευθυνότητα, το καίριο θέμα της ασφάλειας των κινουμένων συρμών.

Η τραγωδία στα Τέμπη οδήγησε στην αναίτια απώλεια τόσων ζωών και στον τραυματισμό τόσων άλλων και βύθισε στο πένθος τόσες οικογένειες. Εξέθεσε επίσης διεθνώς τη χώρα για τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας των σιδηροδρομικών της γραμμών.

Η Πατριωτική Ένωση εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, που θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα σε μια τραγωδία, που λογικά δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ.

Καταγγέλλει επίσης και καταδικάζει την εταιρεία Hellenic Trains, που έχει καθοριστική ευθύνη για τις συνθήκες λειτουργίας και ασφαλείας των Ελληνικών σιδηροδρόμων.

Επισημαίνει όμως ταυτόχρονα τις μεγάλες ευθύνες της Κυβερνήσεως, που έσπευσε να παραδώσει σε ξένη εταιρεία το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, με αόριστες υποσχέσεις και χωρίς καμιά ουσιαστική εγγύηση για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του και την ασφαλή λειτουργία του.

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση, μετά από μια τέτοια τραγωδία, να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και να επανεθνικοποιήσει, ως στρατηγικό έργο υποδομής, το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα, ως στρατηγικό έργο προτεραιότητας, τον εκσυγχρονισμό του και την ασφαλή λειτουργία του.

Ο Πρόεδρος

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...