ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ  - Η τραγωδία στα Τέμπη  συνισταμένη μιας  κακοδαιμονίας που πρέπει  ν’ αποτινάξει ο Ελληνικός λαός

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ - Η τραγωδία στα Τέμπη συνισταμένη μιας κακοδαιμονίας που πρέπει ν’ αποτινάξει ο Ελληνικός λαός

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στη φοβερή τραγωδία των Τεμπών επιβεβαιώνουν μια απίστευτη κατάσταση ανευθυνότητας, αναξιοκρατίας, διαφθοράς, αμέλειας και κατασπαταλήσεως πόρων στους Ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι η διαχρονική συνέχεια, επί δεκαετίες, στην οποία εμπλέκονται όλα τα συστημικά κόμματα. Οι Ελληνικοί σιδηρόδρομοι έπρεπε να εκσυγχρονισθούν εγκαίρως και να διαδραματίσουν τον αναπτυξιακό ρόλο τους. Αυτό επαγγέλλονταν, άλλωστε, οι κομματικοί ιθύνοντες. Στην πράξη όμως, ο σιδηρόδρομος, ως μέσο συγκοινωνίας και μεταφοράς, αφέθηκε σε δεύτερη μοίρα και απαξιώθηκε, προς χάριν του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Ακόμη και όταν άρχισε η εισροή στον ΟΣΕ πολύ σημαντικών Ευρωπαϊκών πόρων, για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικου δικτύου, οι πόροι αυτοί δεν αξιοποιήθηκαν. Είτε δεν απορροφήθηκαν, από ανεπάρκεια προγραμματισμού και πολιτικής διαχειρίσεως είτε κατασπαταλήθηκαν, χωρίς να αποδώσουν συγκεκριμένο έργο. Ο πόλεμος των συμφερόντων, η διαφθορά, η μικροπολιτική ακύρωσαν κάθε ουσιαστική πρόοδο στην εκτέλεση ενος εργου που εχει τεράστια στρατηγική σημασία για τη χώρα.

Η εκτέλεση ειδικότερα του έργου της φωτοσημάνσεως και της τηλεδιοικήσεως, που είναι συνυφασμένο με την ασφάλεια των μεταφορών, ακολούθησε την ίδια πορεία. Ενώ είχε εξασφαλισμένους πόρους και ήταν προφανής η σημασία του, δεινοπάθησε επί πολλά χρόνια και αφέθηκε τελικά στην τύχη του. Το αποτέλεσμα ήταν η τραγωδία των Τεμπών, που διαπιστώνει κανείς, εκ των υστέρων, ότι ήταν προδιαγεγραμμένη, με βάση αυτή την κατάσταση.

Προφανώς, έχουν τεράστιες ευθύνες διαδοχικές Κυβερνήσεις για το εθνικό έγκλημα των Ελληνικών σιδηροδρόμων. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για τη σημερινή Κυβέρνηση, που ως τελευταία στην εξουσία, έχει τη μεγάλη ευθύνη ότι δεν έκανε τίποτε για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και άφησε να συντελεσθεί η τραγωδία, με το σκανδαλώδες κενό στην ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το μνημείο της ανευθυνότητας, της αναξιοκρατίας και της πολιτικής ανεπάρκειας και κακοδαιμονίας, που συνιστά η τραγωδία στα Τέμπη πρέπει να γίνει εγερτήριο σάλπισμα για αλλαγή στη χώρα και το γκρέμμισμα ενός απαράδεκτου, παρανοϊκού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που κρατά δέσμια τη χώρα και την εμποδίζει να πορευθεί με άλματα και αισιοδοξία στο μέλλον.

Η

Πατριωτική Ένωση καλεί τον Ελληνικό λαό σ’ εναν αγώνα πραγματικής αλλαγής και αναδημιουργίας. Το καλύτερο μνημόσυνο γι’ αυτούς, που τόσο άδικα και εγκληματικά χάθηκαν, είναι η χάραξη μιας νέας πορείας, που αρμόζει στη χώρα μας και στην αξιοπρέπεια και το μέλλον του λαού μας.

Η Πατριωτική Ένωση ζητά την επανεθνικοποίηση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, που αποτελούν βασική και στρατηγική υποδομή της χώρας και επείγουσα εκπόνηση ενός στρατηγικού και ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για εναν υπερσύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο, παράγοντα αναπτύξεως και προόδου και αναγκαίος όρος για τη μετατροπή της Ελλάδος σε συγκοινωνιακό κόμβο των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.

Περικλής Νεάρχου

Πρέσβυς ε.τ.

Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού (φωτο)

Απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ ενάντια...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης ...

Κυκλοφορούν σήμερα οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (20/3/2023)

Κυκλοφορούν σήμερα οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Κυκλοφορούν αύριο οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ...

Συλλυπητήριο  του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας

Συλλυπητήριο του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Κρητικών Ν....

Στην κορυφή Αρσούμπασι (1878 μ.) στο Ξηρολίβαδο με τους Ορειβάτες Βέροιας

Στην κορυφή Αρσούμπασι (1878 μ.) στο Ξηρολίβαδο με τους...

Η φύση την  Άνοιξη στο Ξηρολίβαδο με τις οξιές τις δρυς...

Απεβίωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Θεοδώρου

Απεβίωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Θεοδώρου

Απεβίωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Θεοδώρου σε...

ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Τα μάτια κλείνουν και το κεφάλι ακουμπά στο μαξιλάρι,...

Δεν έχουμε ανάγκη από ανθρώπους, αλλά από ΣΥΝανθρώπους

Δεν έχουμε ανάγκη από ανθρώπους, αλλά από ΣΥΝανθρώπους

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΣε μια εποχή, όπως η δική...

Πρόκριση της αγωνιστικής ομάδας LEGO PIGS στον τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής -Συμμετείχαν 8 μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Πρόκριση της αγωνιστικής ομάδας LEGO PIGS στον τελικό του...

Μαρτίου 2023 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...

 Ένας χρόνος έκλεισε από τη δολοφονία του  Άλκη Καμπανού και εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τη μνήμη του, στο τρισάγιο που έγινε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου...