Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας τίμησαν την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των δικαιωμάτων και των αγώνων των γυναικών, διοργάνωσαν την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19:00, στον ζεστό χώρο του Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων κ Τεχνών Βέροιας μία ξεχωριστή δράση, ένα Φόρουμ – Ανοιχτή συζήτηση με το θέμα «Ρόλοι και Ψυχική Υγεία της Γυναίκας του Σήμερα». Ένα θέμα που απασχολεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα και εκδηλώνεται μέσα από πολυδιάστατες δυσκολίες και εκφάνσεις. Αφορούσε όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες και σαφώς δεν κάνει διακρίσεις λόγω εθνικότητας, θρησκείας ή οικονομικού επιπέδου.

Η πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος παιδείας και ισότητας φύλων του Δήμου Βέροιας κ. Συρμούλα Τζήμα απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε την ιδέα και τους ομιλητές. Την εκδήλωση συντόνιζε το μέλος της επιτροπής , η Εξελικτική και Σχολική Ψυχολόγος, Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου- Κελεπούρη.

Πριν την έναρξη της συζήτησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων του σιδηροδρομικού τροχαίου των Τεμπών.

Για το θέμα συζήτησαν η Ψυχίατρος Παίδων και Εφήβων, Συντονίστρια-Διευθύντρια ΕΣΥ Γ.Ν. Γ.Παπανικολάου, Λίλιαν Αθανασοπούλου, η οποία ανέλυσε το θέμα « Η ψυχική υγεία της γυναίκας σήμερα», ο Σχολικός Ψυχολόγος και μέλος της δημοτικής επιτροπής ισότητας, Αντώνης Καραβασίλης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Η ψυχική υγεία της έφηβης γυναίκας», ο Φιλόλογος - Θεατρολόγος, Δρ. Δημήτρης Ταχματζίδης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Η ψυχική υγεία της γυναίκας και η τέχνη», ενώ η Γενική Διευθύντρια της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και φιλόλογος Κατερίνα Γρηγοριάδου, παρουσίασε στο κοινό τα προγράμματα πολιτισμού της ΚΕΠΑ και του ΔΗΠΕΘΕ, όπου μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι γυναίκες.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν γυναίκες, που είτε έθεσαν ερωτήματα στους ομιλητές είτε έκαναν τις δικές τους τοποθετήσεις σε θέματα που τις απασχολούν, ενώ στο τέλος προβλήθηκε το βίντεο της επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας που είναι ανεβασμένο στο YOUTUBE κανάλι του Δήμου Βέροιας.

Το βίντεο παρουσιάζει πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην πόλη μας, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, μιλούν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους, όπως επίσης παρουσιάζει 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.

Επίσης το πρωί της Τρίτης 7 Μαρτίου (09:00-12:00), σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, πραγματοποιήθηκε δράση με τμήματα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με την ανάγνωση του εικονογραφημένου παραμυθιού «Το λουλούδι της ισότητας» (Εκδόσεις ΚΕΘΙ). Ακολούθησε το βιωματικό μέρος της ζωγραφιάς, το οποίο συντόνισε η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού κέντρου γυναικών Δήμου Βέροιας κα Τσαπαροπούλου Έφη, ενώ το παρόν έδωσαν μέλη και επιστημονικοί συνεργάτες της επιτροπής.

Η Προέδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και αντιδήμαρχος Παιδείας κα Συρμούλα Τζήμα και οι διοργανωτές, ευχαριστούν πολύ τους εκλεκτούς ομιλητές, τον ΚΟΙΣΠΕ ΔΕΣΜΟΣ και Κτήμα Κυργιάννη για την προσφορά οίνων και φυσικά όλους όσοι γέμισαν ασφυκτικά τον ζεστό χώρο του Φουαγιέ.

Οι δράσεις συνδιοργανώθηκαν με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας, ενώ οι συνδιοργανωτές Φορείς που εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Ισότητας είναι:

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βέροιας

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Γυναικών Δήμου Βέροιας

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης

«ΕΡΑΣΜΟΣ»

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας

Ένωση Γονέων Δήμου Βέροιας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιητική και μουσική βραδιά στο  1ο ΓΕΛ Βέροιας

Ποιητική και μουσική βραδιά στο 1ο ΓΕΛ Βέροιας

Η ομάδα φιλαναγνωσίας του 1ου ΓΕΛ Βέροιας διοργανώνει...

«Οι Γυναίκες του Μίκη»: Μουσική εκδήλωση στη Νάουσα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Οι Γυναίκες του Μίκη»: Μουσική εκδήλωση στη Νάουσα με...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που...

«Ανθισμένες Ροδακινιές» με τον ζωγράφο-αγιογράφο κο Δαμιανό Οικονομίδη

«Ανθισμένες Ροδακινιές» με τον ζωγράφο-αγιογράφο κο...

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, 10.00-12.00, με ελεύθερη συμμετοχή...

 Διάλεξη της Ιόλης Βιγγοπούλου με τίτλο «Ευρωπαίοι Περιηγητές στη Μακεδονία: διαδρομές περιπετειώδεις» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Διάλεξη της Ιόλης Βιγγοπούλου με τίτλο «Ευρωπαίοι...

Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του...

In memoriam στο ‘‘Αηδόνι των Βλάχων’’ Γιώργο Μανέκα  για την ανεκτίμητη προσφορά του στον πολιτισμό των Βλάχων.

In memoriam στο ‘‘Αηδόνι των Βλάχων’’ Γιώργο Μανέκα για...

Μετά από δύο αναβολές για υγειονομικούς λόγους...

Μαθητικές εκδηλώσεις ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας 2022-2023

Μαθητικές εκδηλώσεις ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας 2022-2023

 Οι μαθητικές εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας,...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Γαλλοφωνία

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την...

Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ημαθίας, ο Ακυβέρνητος...

To Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αλεξάνδρεια

To Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου...

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...