Η πρώτη συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στον ΑΚΟΥ 99.6: «Χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον και θα είμαι απέναντι σε αυτούς που τις ναρκοθετούν!»

Η πρώτη συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στον ΑΚΟΥ 99.6: «Χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον και θα είμαι απέναντι σε αυτούς που τις ναρκοθετούν!»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Τάσος Μπαρτζώκας στους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά του ΑΚΟΥ 99,6 το μεσημέρι της Παρασκευής(07/4/2023). Ο ημαθιώτης βουλευτής έκανε έναν μικρό απολογισμό της θητείας, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις κρίσεις που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση, αλλά και τα λάθη και τις ευθύνες με ιδιαίτερη αναφορά στο τραγικό συμβάν των Τεμπών. Μίλησε για το κλίμα που εισπράττει στην επαφή του με τον κόσμο, απάντησε σε ερωτήματα που έθεσαν ζωντανά ακροατές και έθεσε στόχους για την Ημαθία μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο ημαθιώτης βουλευτής αναφερόμενος στην εικόνα του κόσμου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με αυτά που αποκομίζει με την επαφή που έχει με τον κόσμο είπε:

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. διαχειρίστηκε με επιτυχία όλες τις μεγάλες «μπόρες», όπως κορωνοϊός, πόλεμος Ουκρανίας, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, αλλά και την διαχείριση στον Έβρο με την θωράκιση των συνόρων και φυσικά την άσκηση εξωτερικής πολιτικής που έχει αναβαθμίσει την θέση και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Έχοντας μετά την 21η Μαΐου μια «καθαρή» θητεία, οι πολίτες αισθάνονται και προσδοκούν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα προχωρήσει στην υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος που έχει χαράξει για την χώρα».

Δεν θα μπορούσε ο κ. Μπαρτζώκας να μην ερωτηθεί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών για το οποίο απάντησε:

«Δεν θα μασήσω τα λόγια μου και θα είμαι ξεκάθαρος. Σε αυτό το δυστύχημα αναδείχθηκαν οι παθογένειες του ελληνικού κράτους των τελευταίων δεκαετιών. Ο πρωθυπουργός, όπως και όλοι μας ζητήσαμε συγνώμη γιατί έχουμε ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη, στον βαθμό που μας αναλογεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε συγνώμη, κάτι που δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι που έχουν κυβερνήσει. Με βάση μάλιστα τις έρευνες που διεξάγονται το διάστημα 2015-2019 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν ελάχιστα για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, σε αντίθεση με το διάστημα μετά το 2019 της δικής μας διακυβέρνησης που έγιναν βήματα, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκαν και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και ζητούμε συγνώμη. Η προχειρότητα, η έλλειψη αξιολόγησης, η αναξιοκρατία, τα σοβαρά λάθη που αναδείχθηκαν και επί δεκαετίες μας κρατάνε πίσω πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να τα τελειώσουμε και να πάμε μπροστά. Το ζητούμενο πλέον είναι να επιστρέψουν οι Έλληνες στο τρένο αισθανόμενοι ασφάλεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν με θάρρος και χωρίς φόβο η έρευνα φτάσει όσο γίνεται πιο βαθιά, αλλά και με γρήγορη στρατηγική και σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό που χρειάζεται ο σιδηρόδρομος. Αν αυτά δεν επιτευχθούν στο χρονοδιάγραμμα που θα θέσουμε, τότε όσοι είμαστε υπεύθυνοι να πάμε σπίτια μας! Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς για εσωτερική κατανάλωση».

Φυσικά ο βουλευτής της Ν.Δ. ρωτήθηκε για την πρόοδο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο Νοσοκομείο Βέροιας, ένα θέμα για το οποίο είχε κάνει προσωπικές ενέργειες και παρεμβάσεις. Ο κ. Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι δρομολογημένο και πλέον βρίσκεται στην φάση της προκήρυξης θέσεων εργασίας, που λόγω της διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα, αλλά απαραίτητη. Εκτιμά ότι τους πρώτους μήνες μετά την επανεκλογή της Ν.Δ. θα είναι από τα πρώτα σημαντικά έργα που θα τρέξουν στην περιοχή μας.

Ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην κατάρρευση της γέφυρας στο ρέμα Κρασοπούλι, στο δρόμο Βέροιας-Κουλούρας προς Μελίκη, που συνδέει τα χωριά Παλιό Πρόδρομο, Αγκαθιά, Κυψέλη, Αγ. Τριάδα κ.α., αλλά και προς τις αγροτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπου δημιουργήθηκε τεράστιο ζήτημα, αφού πλέον για μια σύντομη απόσταση 5 λεπτών οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται 40 λεπτά! «Στο σημείο χρειάζεται να ανεγερθεί μια νέα γέφυρα. Αυτό με την γραφειοκρατία θα χρειαστεί κάποια χρόνια. Η παρέμβασή μου δεν υποκαθιστά τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο έργο. Βλέποντας ωστόσο την απόγνωση των κατοίκων και θέλοντας να βρεθεί μια γρήγορη και ασφαλής λύση επικοινώνησα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χαρδαλιά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, τους εξέθεσα την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών και βρήκα θερμή ανταπόκριση, αφού άμεσα ήρθαν στο σημείο κλιμάκια, ήδη κάνουν μετρήσεις και ο σχεδιασμός είναι αμέσως μετά το Πάσχα να τοποθετηθεί από το Μηχανικό του Στρατού μια γέφυρα, που θα μπορούν να περάσουν ακόμη και βαρέα οχήματα, φυσικά προσωρινά, αλλά όσο χρειαστεί ακόμη και 2-3 χρόνια, μέχρι να κατασκευαστεί η μόνιμη γέφυρα».

Στην ερώτηση γιατί ο ψηφοφόρος να δώσει έναν σταυρό στον Τάσο Μπαρτζώκα, ο βουλευτής απάντησε: «Ο ψηφοφόρος να είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα του για να γνωρίζω τα προβλήματά του και με πείσμα και θάρρος να διεκδικώ την επίλυσή τους. Χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον και θα είμαι απέναντι σε αυτούς που τις ναρκοθετούν!»

Οι στόχοι και τα έργα για την Ημαθία που θα επιδιώξει αν επανεκλεγεί ο Τάσος Μπαρτζώκας επικεντρώνονται στο κομμάτι του τουρισμού και της προσέλκυσης κόσμου και χρημάτων στο νομό μας. Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για να κάνουμε την Ημαθία ξακουστή και ελκυστική, προβάλλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τις εκκλησίες μας και όλα αυτά να συνδεθούν με το εισόδημα και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. «Υπάρχει ένα σχέδιο που θα σηκώσω τα μανίκια γιατί είναι πολύ σημαντικό και αφορά την εκπαίδευση, ωστόσο δεν θα αναφέρω κάτι περισσότερο παρά το ότι έχει να κάνει με διασύνδεση της εκπαίδευσης, ιστορίας και τουρισμού και όλα αυτά θα φέρουν φήμη και πλούτο στην περιοχή μας. Θα πρέπει να προβάλλουμε την Ημαθία ως ενιαίο προϊόν σε όλους τους τομείς για να πετύχουμε πολύ υψηλά πράγματα».

(Δείτε το βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης εδώ)

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών και Κυκλαρχών

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών...

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό των...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024...

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση ηλικιωμένης  -   Συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι συγγενής της πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση...

 Κατάφεραν και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.000...

Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής στην Αλεξάνδρεια

Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στην...

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για...

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον...

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 16/6 έως 21/6/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

ΑΠΟΨΕΙΣ Η μαγεία της ενότητας

ΑΠΟΨΕΙΣ Η μαγεία της ενότητας

Του ιερέως Παναγιώτου Σ.Χαλκιά«Του συνανθρώπου σου ο...

Ειδική συνεδρίαση  Λογοδοσίας της  Δημοτικής Αρχής Νάουσας

Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...