Η πρώτη συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στον ΑΚΟΥ 99.6: «Χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον και θα είμαι απέναντι σε αυτούς που τις ναρκοθετούν!»

Η πρώτη συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στον ΑΚΟΥ 99.6: «Χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον και θα είμαι απέναντι σε αυτούς που τις ναρκοθετούν!»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Τάσος Μπαρτζώκας στους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά του ΑΚΟΥ 99,6 το μεσημέρι της Παρασκευής(07/4/2023). Ο ημαθιώτης βουλευτής έκανε έναν μικρό απολογισμό της θητείας, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις κρίσεις που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση, αλλά και τα λάθη και τις ευθύνες με ιδιαίτερη αναφορά στο τραγικό συμβάν των Τεμπών. Μίλησε για το κλίμα που εισπράττει στην επαφή του με τον κόσμο, απάντησε σε ερωτήματα που έθεσαν ζωντανά ακροατές και έθεσε στόχους για την Ημαθία μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο ημαθιώτης βουλευτής αναφερόμενος στην εικόνα του κόσμου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με αυτά που αποκομίζει με την επαφή που έχει με τον κόσμο είπε:

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. διαχειρίστηκε με επιτυχία όλες τις μεγάλες «μπόρες», όπως κορωνοϊός, πόλεμος Ουκρανίας, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, αλλά και την διαχείριση στον Έβρο με την θωράκιση των συνόρων και φυσικά την άσκηση εξωτερικής πολιτικής που έχει αναβαθμίσει την θέση και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Έχοντας μετά την 21η Μαΐου μια «καθαρή» θητεία, οι πολίτες αισθάνονται και προσδοκούν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα προχωρήσει στην υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος που έχει χαράξει για την χώρα».

Δεν θα μπορούσε ο κ. Μπαρτζώκας να μην ερωτηθεί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών για το οποίο απάντησε:

«Δεν θα μασήσω τα λόγια μου και θα είμαι ξεκάθαρος. Σε αυτό το δυστύχημα αναδείχθηκαν οι παθογένειες του ελληνικού κράτους των τελευταίων δεκαετιών. Ο πρωθυπουργός, όπως και όλοι μας ζητήσαμε συγνώμη γιατί έχουμε ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη, στον βαθμό που μας αναλογεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε συγνώμη, κάτι που δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι που έχουν κυβερνήσει. Με βάση μάλιστα τις έρευνες που διεξάγονται το διάστημα 2015-2019 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν ελάχιστα για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, σε αντίθεση με το διάστημα μετά το 2019 της δικής μας διακυβέρνησης που έγιναν βήματα, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκαν και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και ζητούμε συγνώμη. Η προχειρότητα, η έλλειψη αξιολόγησης, η αναξιοκρατία, τα σοβαρά λάθη που αναδείχθηκαν και επί δεκαετίες μας κρατάνε πίσω πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να τα τελειώσουμε και να πάμε μπροστά. Το ζητούμενο πλέον είναι να επιστρέψουν οι Έλληνες στο τρένο αισθανόμενοι ασφάλεια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν με θάρρος και χωρίς φόβο η έρευνα φτάσει όσο γίνεται πιο βαθιά, αλλά και με γρήγορη στρατηγική και σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό που χρειάζεται ο σιδηρόδρομος. Αν αυτά δεν επιτευχθούν στο χρονοδιάγραμμα που θα θέσουμε, τότε όσοι είμαστε υπεύθυνοι να πάμε σπίτια μας! Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς για εσωτερική κατανάλωση».

Φυσικά ο βουλευτής της Ν.Δ. ρωτήθηκε για την πρόοδο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο Νοσοκομείο Βέροιας, ένα θέμα για το οποίο είχε κάνει προσωπικές ενέργειες και παρεμβάσεις. Ο κ. Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι δρομολογημένο και πλέον βρίσκεται στην φάση της προκήρυξης θέσεων εργασίας, που λόγω της διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα, αλλά απαραίτητη. Εκτιμά ότι τους πρώτους μήνες μετά την επανεκλογή της Ν.Δ. θα είναι από τα πρώτα σημαντικά έργα που θα τρέξουν στην περιοχή μας.

Ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην κατάρρευση της γέφυρας στο ρέμα Κρασοπούλι, στο δρόμο Βέροιας-Κουλούρας προς Μελίκη, που συνδέει τα χωριά Παλιό Πρόδρομο, Αγκαθιά, Κυψέλη, Αγ. Τριάδα κ.α., αλλά και προς τις αγροτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπου δημιουργήθηκε τεράστιο ζήτημα, αφού πλέον για μια σύντομη απόσταση 5 λεπτών οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται 40 λεπτά! «Στο σημείο χρειάζεται να ανεγερθεί μια νέα γέφυρα. Αυτό με την γραφειοκρατία θα χρειαστεί κάποια χρόνια. Η παρέμβασή μου δεν υποκαθιστά τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο έργο. Βλέποντας ωστόσο την απόγνωση των κατοίκων και θέλοντας να βρεθεί μια γρήγορη και ασφαλής λύση επικοινώνησα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χαρδαλιά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, τους εξέθεσα την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών και βρήκα θερμή ανταπόκριση, αφού άμεσα ήρθαν στο σημείο κλιμάκια, ήδη κάνουν μετρήσεις και ο σχεδιασμός είναι αμέσως μετά το Πάσχα να τοποθετηθεί από το Μηχανικό του Στρατού μια γέφυρα, που θα μπορούν να περάσουν ακόμη και βαρέα οχήματα, φυσικά προσωρινά, αλλά όσο χρειαστεί ακόμη και 2-3 χρόνια, μέχρι να κατασκευαστεί η μόνιμη γέφυρα».

Στην ερώτηση γιατί ο ψηφοφόρος να δώσει έναν σταυρό στον Τάσο Μπαρτζώκα, ο βουλευτής απάντησε: «Ο ψηφοφόρος να είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα του για να γνωρίζω τα προβλήματά του και με πείσμα και θάρρος να διεκδικώ την επίλυσή τους. Χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον και θα είμαι απέναντι σε αυτούς που τις ναρκοθετούν!»

Οι στόχοι και τα έργα για την Ημαθία που θα επιδιώξει αν επανεκλεγεί ο Τάσος Μπαρτζώκας επικεντρώνονται στο κομμάτι του τουρισμού και της προσέλκυσης κόσμου και χρημάτων στο νομό μας. Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για να κάνουμε την Ημαθία ξακουστή και ελκυστική, προβάλλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τις εκκλησίες μας και όλα αυτά να συνδεθούν με το εισόδημα και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. «Υπάρχει ένα σχέδιο που θα σηκώσω τα μανίκια γιατί είναι πολύ σημαντικό και αφορά την εκπαίδευση, ωστόσο δεν θα αναφέρω κάτι περισσότερο παρά το ότι έχει να κάνει με διασύνδεση της εκπαίδευσης, ιστορίας και τουρισμού και όλα αυτά θα φέρουν φήμη και πλούτο στην περιοχή μας. Θα πρέπει να προβάλλουμε την Ημαθία ως ενιαίο προϊόν σε όλους τους τομείς για να πετύχουμε πολύ υψηλά πράγματα».

(Δείτε το βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης εδώ)

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του τόπου, μακριά από καιροσκοπικά ιδιοτελή συμφέροντα

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του...

Αγαπητές/οί συνδημότισσες/ες, μετά από μια μακρόχρονη...

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού την Δευτέρα στην Πατρίδα, λόγω εργασιών καθαρισμού-συντήρησης στην Δεξαμενή Ύδρευσης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού την Δευτέρα στην Πατρίδα, λόγω...

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης...

Επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης Συνελήφθη ανήλικος με 6 κιλά ηρωίνης στο σπίτι του

Επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας στον...

Συνελήφθη στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί σε περιοχή του...

ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Δράση με γνώση» του Κ. Βοργιαζίδη

ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βέροιας με το...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ενδυναμώνει τη θέση του εργαζομένου και ενισχύει τα δικαιώματά του

Ο Τάσος Μπαρτζώκας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο...

«Πρόκειται για μία φιλεργατική νομοθετική...

Στους πλημμυροπαθείς  Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βέροιας,  Ηλίας Νοβάκης

Στους πλημμυροπαθείς Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου, ο...

Το χωριό Γριζάνο, χώρο φιλοξενίας των πλημμυροπαθών...

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά  αλλοδαπών - Σύλληψη για απόπειρα κλοπής καλωδίων χαλκού

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών - Σύλληψη...

Συνελήφθησαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί σε περιοχή...

Σήμερα και αύριο στη Βέροια Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Πόντιο εκδότη και δημοσιογράφο Νίκο Καπετανίδη -Από την Εύξεινο Λέσχη σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας

Σήμερα και αύριο στη Βέροια Εκδηλώσεις αφιερωμένες...

Ξεκινάει σήμερα το διήμερο (23 και 24 Σεπτεμβρίου) που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...