Συγκινητική ομιλία του Κώστα Καραπαναγιωτίδη: «Μαζί με την Λίνα Τουπεκτσή για την Ημαθία»,

Συγκινητική ομιλία του Κώστα Καραπαναγιωτίδη: «Μαζί με την Λίνα Τουπεκτσή για την Ημαθία»,

Συγκινητική ήταν η ομιλία του πρώην νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη όταν προλόγισε στην κεντρική πολιτική της ομιλία την υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λίνα Τουπεκτσή.

Ο αγαπητός στους πολίτες της Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης κέρδισε από την πρώτη Κυριακή το 2006 τις εκλογές για την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με τον συνδυασμό του «Μαζί για την Ημαθία». Το «Μαζί για την Ημαθία» είναι και πάλι επίκαιρο και μετατρέπεται σε «Μαζί με την Λίνα για την Ημαθία», την μοναδική υποψήφια γεωπόνο, την πρόταση ανανέωσης για τον τόπο μας, την Λίνα που γνωρίζει από μικρό παιδί ως έφεδρος τότε αξιωματικός, την Λίνα που χωρίς πόρους και κληρονομικά πολιτικά χαρίσματα, με μόνη δύναμη την αγάπη του κόσμου και την αγάπη της για τον τόπο διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για την Ημαθία.

Ακολουθεί ο λόγος του κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη στην κεντρική πολιτική ομιλία της υποψήφιας με την Νέα Δημοκρατία στην Ημαθία Γεωπόνου Λίνας Τουπεκτσή.

Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη παρουσία σας και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Λίνα Τουπεκτσή για την πρόκληση της να προλογίσω αυτήν την όμορφη συνάντηση.

Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να το κάνω, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς φόβο και πάθος όπως λένε, είπα με χαρά και θα σας εξηγήσω πολύ σύντομα το γιατί.

Γιατί η Λίνα είναι γέννημα θρέμμα Ημαθιώτισα, ο μπαμπάς έμπορος, η μαμά καθηγήτρια Γαλλικών, παντρεύτηκε μετά το σχολείο και έκανε μια ωραία οικογένεια, σαν τις δικές μας, με τρία υπέροχα παιδιά, τα δίδυμα αγοράκια της και το κορίτσι της.

Γιατί η Λίνα ξενιτεύτηκε, φόρεσε την στολή του δημοτικού αστυνομικού και πήγε στην Κάλυμνο, έζησε πέντε χρόνια εκεί και αγάπησε το ακριτικό νησί, τόσο ώστε με το εθελοντικό της έργο να αναγνωριστεί η προσφορά της και να βραβευτεί από τον Δήμο Καλυμνίων.

Γιατί η Λίνα γύρισε στη Βέροια, ήθελε να γυρίσει, της έλειπε, και αφού υπηρέτησε ως ένστολη στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας, κατέληξε με την κινητικότητά στο Τελωνείο της πόλης μας.

Γιατί η Λίνα πάντα ήθελε να σπουδάσει, όχι οτιδήποτε, κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει στον τόπο της, γεωπόνος, αυτό ήθελε, και στην τρίτη δεκαετία της ζωής της τα κατάφερε. Με τρία ανήλικα παιδιά, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πήγαινε χάραμα στην Καλαμάτα και γυρνούσε νύχτα, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τίποτα δεν την σταματούσε και στο δρόμο διάβαζε και τα κατάφερε. Της αρέσει να μαθαίνει και συνεχίζει ακόμα, τελειώνει το μεταπτυχιακό της στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και μετά ποιος ξέρει, με την φόρα που έχει το διδακτορικό το έχω δεδομένο.

Γιατί η Λίνα πάντα ήθελε να βοηθάει τον συνάνθρωπο της, έτρεχε αθόρυβα σε κοινωνικές οργανώσεις, γηροκομία σε όποιον είχε ανάγκη να προσφέρει όπως μπορούσε.

Γιατί η Λίνα πάντα ήθελε να προσφέρει στον τόπο της, ήθελε να δει την πόλη της να γίνεται καλύτερη, ήθελε να δει την Βέροια να γίνεται μια έξυπνη πόλη, που θα εφαρμόζει συστήματα κυκλικής διαχείρισης και που θα προσέφερε ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Αυτό τον στόχο της δεν τον κατάφερε και υπαίτιος ήταν ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που την επέλεξε για κάτι μεγαλύτερο, που διεύρυνε το όραμα της, που της έβαλε εθνικούς στόχους και εκείνη το αποδείχτηκε, με δισταγμό το πρώτο δευτερόλεπτο, με ενθουσιασμό και τόλμη το δεύτερο.

Ήξερε ότι δεν είχε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία, δεν είχε δικτύωση με τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν είχε πολιτική οργάνωση, όμως είχε θάρρος, θέληση, όραμα, όρεξη, επαφή με τον απλό πολίτη, αγάπη για την παράταξη, λατρεία για τον τόπο και αυτά τα αγνά χαρακτηριστικά δεν συναντιούνται συχνά στο πολιτικό σύστημα, και νάτην σήμερα μπροστά μας, να ζητά την στήριξη μας με μοναδική υπόσχεση της ότι θα δώσει όλο τον εαυτό της, όλες τις δυνάμεις της για την Ημαθία, για την Ελλάδα, για εσάς.


Κύριες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι


Η κα. Μαδαλινή Τουπεκτσή, η Λίνα μας, έλα Λίνα.
Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ  Δ.ΥΠ.Α. ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ...

Απο την ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις  μετατάξεων και οι  ενστάσεις   των εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Να γίνουν δεκτές όλες οι...

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι δεκάδες εκπαιδευτικοί σε...

«Αναγνωριστική» επίσκεψη Ντενίση στη Βέροια για τα γυρίσματα νέας σειράς -Που ξεναγήθηκε και οι εντυπώσεις που αποκόμισε

«Αναγνωριστική» επίσκεψη Ντενίση στη Βέροια για τα...

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου,...

Απ. Βεσυρόπουλος: «Η Ελλάδα του 2024 είναι εντελώς διαφορετική από την Ελλάδα του 2019»

Απ. Βεσυρόπουλος: «Η Ελλάδα του 2024 είναι εντελώς...

 Στα μεγάλα και σημαντικά βήματα που έχει κάνει η...

Την Πέμπτη 20.06.2024  στις 18:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2024

Την Πέμπτη 20.06.2024 στις 18:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ και το ...

Για την κατεδάφιση του πρώην κτηρίου της Αστυνομίας Μελίκης

Για την κατεδάφιση του πρώην κτηρίου της Αστυνομίας...

Από τον αντιδήμαρχο Ενότητας Μελίκης, Νικόλαου...

Προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νάουσας

Προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του Γενικού...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ...

Φεστιβάλ αθλητικής ρομποτικής – MRC Junior Festival

Φεστιβάλ αθλητικής ρομποτικής – MRC Junior Festival

Στις 7 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...