ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη νίκη της ΝΔ: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενισχυμένο το ΠαΣοΚ -Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών για το εκλογικό αποτέλεσμα

Μεγάλη νίκη της ΝΔ: Πάνω από 20 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενισχυμένο το ΠαΣοΚ -Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών για το εκλογικό αποτέλεσμα

Καθαρή ήταν η πρωτιά της ΝΔ στις 58 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών. Ο χάρτης της Ελλάδας έγινε μπλε, πλην του νομού Ροδόπης που προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ενσωματωμένο το 95,55% τα κόμματα έλαβαν:

ΝΔ: 40,78% και 145 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 20,07% και 72 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 11,53% και 41 έδρες

ΚΚΕ: 7,20% και 26 έδρες

Ελληνική Λύση: 4,46% και 16 έδρες

Νίκη: 2,92%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,87%

ΜέΡΑ25: 2,59%

Τις καλύτερες επιδόσεις έχει στις περιφέρειες Λακωνίας (50,10%), Δωδεκανήσου (49,26%), Κυκλάδων (48,87%), Α’ Πειραιώς (48,13%), Χίου (47,85%), Ευρυτανίας (46,96%), Σερρών (46,70%), Φωκίδας (46,62%), Καστοριάς (46,42%) και Καρδίτσας (46,29%). Τα χαμηλότερα ποσοστά έλαβε στις εκλογικές περιφέρειες Ροδόπης (24,82%), Α’ Θεσσαλονίκης (34,23%), Αχαΐας (34,72%), Δυτικού Τομέα Αθηνών (34,86%) και Ξάνθης (35,14%).

Στη μόνη εκλογική περιφέρεια όπου δεν προηγείται είναι της Ροδόπης, στην οποία επικρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,33%. Σε 51 περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος και σε 7 καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Στη Ροδόπη καταγράφεται το καλύτερο ποσοστό του και ακολουθούν οι εκλογικές περιφέρειες Άρτας (31,52), Ξάνθης (26,97%), Αχαΐας (26,66%), Αιτωλοακαρνανίας (25,85%), Κεφαλληνίας (25,82%) και Φλώρινας (24,70%). Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά έλαβε σε Χίο (12,04%), Δράμα (13,52%), Λακωνία (13,57%), Κιλκίς (13,59%) και Σερρών (14,81%).

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε 7 περιφέρειες, στην τρίτη σε 40 και στην τέταρτη θέση σε 12 περιφέρειες. Τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνει σε Ρέθυμνο (23,27%), Ηράκλειο (22,88%), Ροδόπη (22,55%), Λασίθι (22,10%) και Ηλεία (19,39%). Αντίθετα, σε Α’ Πειραιώς (5,97%), Α’ Αθηνών (6,71%), Δυτική Αττική (7,22%), Βόρειο Τομέα Αθηνών (7,36%) και Β’ Πειραιώς (7,38%) είχε τη χειρότερη εικόνα.

Το ΚΚΕ καταγράφει υψηλότερα ποσοστά στα παραδοσιακά «κάστρα» του. Συγκεκριμένα, σε Σάμο (16,79%), Λέσβο (12,89%), Δυτικό Τομέα Αθηνών (11,28%), Ζάκυνθο (11,26%), Β’ Πειραιώς (11,04%) και Κεφαλληνία (10,94%).

Τέλος, η Ελληνική Λύση καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις της στις εκλογικές περιφέρειες Έβρου (8,69%), Α’ Θεσσαλονίκης (8,29%), Β’ Θεσσαλονίκης (7,96%) και Ημαθίας (7,94%).

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Στην Ημαθία εκλέγονται 4 βουλευτές. Τις 2 έδρες της Ν.Δ. λαμβάνουν ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (20.002) και ο Τάσος Μπαρτζώκας (13.214).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Άγγελος Τόλκας (4.383).

Ολονύχτιο θρίλερ η έδρα της «Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος»

Ολονύχτιο θρίλερ η έδρα της «Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος» σε μια αναμέτρηση στήθος με στήθος μεταξύ του Βασίλη Κοτίδη και της Δήμητρας Τρεμπελή. Μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα που έκλεισε η έκδοση η διαφορά τους ήταν μόλις 3 σταυροί (Κοτίδης 1.668 - Τρεμπελή 1665 σε 270 από τα 284 τμήματα)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Μητσοτάκης: Έχουμε χρέος

να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να το πιστεύω ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους πολίτες και τον ελληνικό λαό, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και πανηγύριζε το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Οι πολίτες μας ανταπέδωσαν απλόχερα αυτή την εμπιστοσύνη τους και έχουμε ένα χρέος με σεμνότητα και χωρίς έπαρση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα δώσουμε μαζί τον επόμενο αγώνα που ξεκινάει αύριο κιόλας ώστε στις επόμενες εκλογές αυτό το οποίο αποφάσισαν ήδη οι πολίτες, την αυτοδύναμη ΝΔ να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά στην κάλπη. Από αύριο μας περιμένει πολλή δουλειά. Θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα το οποίο κάναμε σήμερα και να είμαστε οι οριστικοί νικητές και να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε αναλάβει», πρόσθεσε.

Τσίπρας: Άμεση σύγκληση οργάνων του κόμματος

Την άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να αποφασιστούν οι αλλαγές ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Στην δήλωσή του ανέφερε: «Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος δεν έχει ακόμη τελειώσει δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και κυρίως τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε τη δύσκολη εκλογική μάχη».

Ανδρουλάκης: «Ανατέλλει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ»

«Ανατέλλει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μεγάλη νίκη όλων σας εναντίον εκείνων που το θέλανε μικρό. Να γίνουμε ξανά ο παραγματικός και γνήσιος αντιπαλος της ΝΔ», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τόνισε ότι επανέρχεται ως πρωταγωνιστής και πρόσθεσε πως ο λόγος που η ΝΔ δεν πλήρωσε την κακή πολιτική της είναι ότι είχε απέναντί της τον χρυσό χορηγό της, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «σήμερα έγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Έχουμε χρέος να γυρίσει η πατρίδα σελίδα».

Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε δυνατά

«Καμιά στήριξη, καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα για το λαό μας αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή στο μετερίζι των ταξικών, λαϊκών αγώνων για την προστασία της ζωής, για την προστασία του εισοδήματος, όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Συνεχίζουμε δυνατά, δυναμικά, έτσι όπως ξεκινήσαμε και το επόμενο διάστημα».

Βελόπουλος: Περάσαμε από τη φωτιά και βγήκαμε αλώβητοι

«Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς δεν προδώσαμε κανέναν. Είμαστε το μοναδικό ελληνικό πατριωτικό κόμμα. Το αποδείξαμε και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά. Περάσαμε από τη φωτιά και βγήκαμε αλώβητοι. Γιατί έτσι είναι οι Έλληνες. Ευχαριστώ και πάλι», δήλωσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΣΕΕ για επιπτώσεις  της κρίσης στη Μέση Ανατολή:  Ευάλωτη σε παρατεταμένη ένταση  η ευρωζώνη και το λιανικό εμπόριο

ΕΣΕΕ για επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: ...

Η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών,...

Ανακοινώθηκαν χθες από την Κυβέρνηση: Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα, τρόφιμα και βασικά είδη, με ορίζοντα τριμήνου -Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 30 Ιουνίου – Υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες

Ανακοινώθηκαν χθες από την Κυβέρνηση: Πλαφόν στο...

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και προϊόντα...

Μήνυση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Πολιτική ένταση από τις καταγγελίες Τούρκου αξιωματούχου για νησιά και Χάλκη

Μήνυση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Πολιτική...

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία αλλά και...

Νέο ενιαίο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας απευθείας στα νοικοκυριά μέσω vouchers, 400 εκ. ευρώ -Έχουν συγκεκριμένη διάρκεια και συνδέονται άμεσα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Νέο ενιαίο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας απευθείας...

Το πρωί της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2026, ανακοινώθηκε η Κοινή...

Αναρτώνται σήμερα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2026, με καταβολή πρώτης δόσης έως το τέλος Μαρτίου -Έκπτωση 20% φέτος σε ασφαλισμένα σπίτια για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα

Αναρτώνται σήμερα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για...

Σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά...

Σε ετοιμότητα εφαρμογής έκτακτων μέτρων  το Υπουργείο Ανάπτυξης για την προστασία της οικονομίας και των καταναλωτών - Τ. Θεοδωρικάκος: «Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια» -ΔΝΤ: Σε τρενάκι του τρόμου οι Αγορές

Σε ετοιμότητα εφαρμογής έκτακτων μέτρων το Υπουργείο...

Μια σειρά έκτακτων ρυθμιστικών μέτρων έχει...

ΥΠΑΑΤ: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων το πρώτο δίμηνο του 2026 -524 έλεγχοι - 92 μη συμμορφώσεις - 62.000 ευρώ πρόστιμα

ΥΠΑΑΤ: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων το πρώτο...

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων για την...

ΑΑΔΕ: Στέλνει ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα, με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ - Εντός των επόμενων ημερών ανοίγει νέος γύρος διασταυρώσεων

ΑΑΔΕ: Στέλνει ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα, με...

Ραβασάκια με πρόστιμα που φτάνουν έως 1.000 ευρώ αρχίζει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...