Καλή σχολική χρονιά - Του ιερέως  Παναγιώτου Σ. Χαλκιά

Καλή σχολική χρονιά - Του ιερέως Παναγιώτου Σ. Χαλκιά

Αγαπητοί: μαθητές και μαθήτριες.

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων και της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται ο γράφων σε όλους υγεία, πρόοδο και προκοπή, στα γράμματα και στην αρετή. Όλοι μαζί, παλαιοί και νέοι μαθητές, αδελφωμένοι και αγαπημένοι, μέσα στις θερμές αγκαλιές των σχολείων, κάτω από την ευθύνη, τη στοργή και την αγάπη των δασκάλων και των καθηγητών σας, αρχίζετε τον ωραίο αγώνα της γνώσης, της αρετής και της κατάκτησης της ζωής.

Μπροστά σας ανοίγει ένας ολόκληρος χρόνος, μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη καθήκοντα και ευθύνες, ελπίδες και ιδανικά, τα οποία καλείσθε να πετύχετε και να πραγματοποιήσετε. Ξεκινήστε αυτή τη χρονιά με θάρρος και αισιοδοξία, χωρίς φοβία και προκαταλήψεις, με πίστη στο Θεό, στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον μοναδικό οδηγό και σοφίας και γνώσης χορηγό.

Οι γονείς σας, επιφορτισμένοι με τις ευθύνες επιβίωσης και τα βάρη της ζωής, σας έχουν εμπιστευθεί στα σχολεία, όχι για να περάσετε μερικά χρόνια, ούτε για να μάθετε μερικά χρήσιμα πράγματα, ούτε για να πάρετε κάποιο τυπικό χαρτί για να βολευθείτε, σε κάποια θέση, αλλά για να καλλιεργηθείτε σε βάθος, ηθικά και πνευματικά, για να καταρτισθείτε και να εφοδιασθείτε με όλα τα όπλα και τα εφόδια της ζωής, του προορισμού και της αποστολής σας μέσα στην κοινωνία και στην ιστορία.

Σ’ αυτόν τον μεγάλο αγώνα δεν είσθε μόνοι. Κοντά σας βρίσκονται φιλόστοργοι και ικανοί καθηγητές και δάσκαλοι γεμάτοι με ζήλο και αγάπη προς όλους σας, πρόθυμοι και ικανοί και έτοιμοι πάντοτε να σας προσφέρουν όλα τα μέσα και τα εφόδια, όλες τα ευκαιρίες και ευκολίες για να βγείτε νικητές. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν ότι τα γράμματα είναι φως και ότι «την παιδείαν έτερον ήλιον είναι τοις ανθρώποις» (Ηράκλειτος» και οι νεότεροι λέμε «ας ήξερα δύο γράμματα και ας ήμουν μ’ ένα μάτι».

Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Για να αποδώσει και καρποφορήσει η προσφορά των δασκάλων σας, χρειάζεται εκ μέρους ας η ανταπόκριση. Χρειάζεται εκ μέρους σας η συμμετοχή, η συνεργασία, η αξιοποίηση. Πρέπει να επιδείξετε ευσυνειδησία και στο μέγιστο βαθμό πειθαρχία και επιμέλεια, προσωπική ευθύνη και εργασία, σεβασμό προς τον εαυτό σας και τους ανωτέρους σας, σεβασμό προς το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζείτε και σπουδάζετε.

Όπως λέγει ο ποιητής:

«Δεν φτάνει ο ήλιος μοναχά

γέννημα η γη να δώσει.

Χρειάζονται και άλλα πολλά

και προπαντός η γνώση…».

Συστήματα παιδαγωγικά και προγράμματα, μέθοδοι και συγχρονισμοί, επιστημονικά όργανα, και μηχανικοί εξοπλισμοί, όλα έχουν δευτερεύουσα αξία και είναι άχρηστα πολλές φορές, χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, χωρίς το δικό σας προσωπικό μόχθο, χωρίς την ευσυνείδητη μελέτη και υπεύθυνη εργασία.

Αγαπητοί: μαθητές και μαθήτριες. Ο Χριστός και οι Τρεις Ιεράρχες πάντα μαζί σας, προστάτες και οδηγοί στη ζωή σας.

Καλή σχολική χρονιά και καλοί βαθμοί.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Με την συμμετοχή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης...

Στο 9ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων – με τίτλο...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην περιοχή της Πιερίων Βέροιας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην περιοχή της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις γιορτές

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενίσχυση του Κοινωνικού...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πώς είναι η ζωή

Πώς είναι η ζωή

Τον περπάτησα,τον δρόμο μου, μέχρι εδώ.Και ίσως,να έχω...

Ποια είναι η ανώτερη ποιότητα ζωής;

Ποια είναι η ανώτερη ποιότητα ζωής;

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΕυτυχώς, φίλοι...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ...

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΤΑΜΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ, ΦΕΡΗΣ, ΒΕΡΗΣ-ΦΕΡΩΝ, ΒΕΡΩΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ ΟΛΓΑΝΟΣ, ΑΡΑΠΙΤΣΑ (Μέρος 2)

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΤΑΜΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ, ΦΕΡΗΣ,...

Φωτό: Η μεγαλόπρεπη πέτρινη γέφυρα του Σταυρού ή του...

Το τελικό συνέδριο του έργου “Flood Protection” διοργάνωσε  στις Σέρρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το τελικό συνέδριο του έργου “Flood Protection” διοργάνωσε ...

            Το τελικό συνέδριο του έργου “Flood Protection”...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...