K21 Ελλάδα - Κροατία 2-2: Με ήρωα τον Κούτσια στο 89’ οι Ελπίδες πήραν την ισοπαλία

K21 Ελλάδα - Κροατία 2-2: Με ήρωα τον Κούτσια στο 89’ οι Ελπίδες πήραν την ισοπαλία

Η Εθνική Ελπίδων ήρθε ισόπαλη 2-2 απέναντι στην δυνατή Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2024. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν προσωρινά την ανατροπή στο σκορ μετά το γκολ του Σουρλή από το 11’, όμως ο Κούτσιας στο 89’ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Η Εθνική Ελλάδας Κ21 υποδέχθηκε την αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2025. Οι Ελπίδες πήραν την ισοπαλία με 2-2, με τον Κούτσια στο 89’ να πετυχαίνει το κρίσιμο γκολ.

Ο Σουρλής είχε ανοίξει το σκορ στο 11’, με τον Χότζα στο 23’ να ισοφαρίζει και τον Λιούμπιτσιτς στο 67’ να δίνει το προβάδισμα για τους Κροάτες.

Στην βαθμολογία, η Ελλάδα παραμένει αήττητη, έφτασε τους πέντε βαθμούς και είναι στο +1 από την Κροατία, η οποία έχει αγωνιστική λιγότερη. Την επόμενη αγωνιστική η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πρωτοπόρο Πορτογαλία (17/10, 21:00).

Το ματς

Η Εθνική ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 6ο λεπτό είχε τελική με κεφαλιά του Νιάρχου. Στο 11ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Παπαδόπουλου μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Έπειτα από λάθος στην άμυνας της Κροατίας, έγινε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Σουρλή να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια και του δοκαριού.

Η Κροατία στη συνέχεια ανέβασε την πίεσή της και απείλησε την εστία του Τζολάκη. Στο 21’ ο Μπατούρινα εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο κίπερ της Εθνικής απέκρουσε με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Στο 23’ οι Κροάτες ισοφάρισαν. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, από τα αριστερά έφεραν την μπάλα στην περιοχή, με τον Χότζα να εκτελεί και να γράφει το 1-1.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους η Ελλάδα κατάφερε να ισορροπήσει και τον Σουρλή να έχει καλή στιγμή στο 34’, μετά από ωραία ενέργεια του Νιάρχου. Η Εθνική ξεκίνησε με τελική στο δεύτερο μέρος, με τον Κουρφαλίδη να μην μπορεί να νικήσει τον Τσάβλινα.

Η Ελλάδα συνέχιζε να παίζει σε υψηλή ένταση και στο 50’ ο Κουρφαλίδης έκανε το σουτ και κατάφερε να κερδίσει κόρνερ. Λίγο αργότερα, ο Κούτσιας με προβολή έφτασε κοντά στο γκολ, με διαιτητή και επόπτη να κρίνουν πως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Κροατία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Έπειτα από προσπάθεια του Σίμιτς στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, με τον Λιούμπιτσιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει στο 67’. Η Εθνική συνέχιζε να πιέζει και στο 89’ πέτυχε το γκολ.

Ο Ζουγλής τροφοδότησε τον Κούτσια, ο οποίος από τα αριστερά της περιοχής, πέρασε τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Χρυσόπουλος, Κωστής (80’ Μπελεβώνης), Κωνσταντόπουλος, Κρυπαράκος (90+2’ Τουρκοχωρίτης), Καραμπέρης (46’ Μεταξάς), Κουρφαλίδης (60’ Ζουγλής), Κίτσος, Σουρλής, Κούτσιας, Νιάρχος (60’ Κοσίδης)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τσάβλινα, Σίγκουρ, Τίκβιτς (46’ Γκρόζντανιτς), Κάτινιτς (46’ Μπούκβιτς), Πέρκοβιτς, Χότζα, Σούτσιτς, Φρίγκαν (64’ Λιούμπιτσιτς - 86’ Ιβάνοβιτς)), Μπατούρινα, Βίντοβιτς (71’ Μπιούκ), Σίμιτς

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...