Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις μας για το σχολικό εκφοβισμό

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις μας για το σχολικό εκφοβισμό

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν με την αφήγηση του παραμυθιού με τίτλο «Μία αλλιώτικη βίδα» από την συγγραφέα του παραμυθιού Παναγιώτα Ζέλου, η οποία ταξίδεψε από την Αθήνα για να βρεθεί κοντά μας και μέσα από το παραμύθι της να μεταδώσει στα παιδιά μας το μήνυμα του σεβασμού και της αξίας του διαφορετικού. Την ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιά μας για την συμμετοχή της. Στην συνέχεια ο κύριος Ζάχος Σέργιος εικαστικός, έδωσε στα παιδιά μας τα πινέλα και τα χρώματα προκειμένου να αποτυπώσουν στο χαρτί τα συναισθήματά τους όπως αυτά τους δημιουργήθηκαν από την αφήγηση του παραμυθιού. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ζάχο για την συμμετοχή του και την άψογη συνεργασία του με τα παιδιά. Η χορογραφία από την ομάδα της σχολής χορού της κ.Σοφίας Αντωνιάδου γεμάτη με συναισθήματα που διακρίναμε όπως ο πόνος, η απόρριψη αλλά και στο τέλος η χαρά και η αισιοδοξία έδωσε με μία πινελιά όλα όσα νιώθει ένα παιδί στην κατάσταση του εκφοβισμού αλλά και της αισιοδοξίας αμέσως μετά. Ευχαριστούμε την κ. Σοφία Αντωνιάδου και το τμήμα των χορευτών της. Ο αθλητισμός με μηνύματα συνεργασίας αλληλεγγύης, χαράς, νίκης ήρθε στην συνέχεια με τις γυμνάστριες μας Σοφία Υφαντίδου, Σταυρούλα Μιχαηλίδου και Ρένα Μουταφίδου. Στο τέλος η κυρία Νεφέλη Μπραβάκη και η ομάδα Glee του ωδείου Φίλιππος με τα τραγούδια τους και την μαγική ιδιότητα της μουσικής διέγειραν τις περιοχές του εγκεφάλου μας και μας χαλάρωσαν συναισθηματικά, διώξαμε μακριά το συναίσθημα του φόβου και δώσαμε χαρά στα παιδιά μας.

Επίσης ευχαριστούμε το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Βέροιας και το τμήμα: Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας για το πανέμορφο banner που μας ετοίμασαν και είχε θέμα το bullying.

Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!

Η Ημερίδα μας με θέμα «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που έλαβε χώρα την Κυριακή το απόγευμα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας στέφθηκε επίσης με επιτυχία. Είχαμε την ευκαιρία να είναι κοντά μας πολύ σημαντικοί επιστήμονες εξειδικευμένοι στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού οι οποίοι μας έδωσαν λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, μας εξήγησαν συμπεριφορές που εμείς σαν γονείς μπορεί να μην γνωρίζαμε, μας συμβούλεψαν και μας εντρύφησαν στην γνώση πραγμάτων σημαντικών για το μεγάλωμα των παιδιών μας. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την συμμετοχή τους και την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας την κ.Αικατερίνη Παπαγεωργίου Σχολική Σύμβουλο Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας η οποία μας ανέλυσε το σχολικό πλαίσιο, την κ.Παρασκευή Αγγελή-Ψυχολόγο Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Βέροιας, που ανέπτυξε το θέμα «ΤΑ ΤΡΙΑ ΘΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ», τον κύριο Βάϊο Νταφούλη, Δρ.ΑΠΘ Διευθυντή Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου, που μας ανέπτυξε το θέμα «ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΝ ΘΥΜΑ -ΘΥΤΗΣ» και τον κύριο Ευάγγελο Μπέσα, αστυνομικό υποδιευθυντή, προϊστάμενο τμήματος διαδικτυακής προστασίας ανηλίκων της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βορείου Ελλάδος, που ανέπτυξε το θέμα « KINΔYNOI KAI ΠPOΣTAΣIA ΠAIΔIΩN ΣTO ΔIAΔIKΤΥΟ».

Η «ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ» με χοράρχη την κυρία Ελένη Αναγνώστου και η εξαιρετική εμφάνισή τους στο τέλος της διοργάνωσης, μας γέμισε αισθήματα αισιοδοξίας.

Ευχαριστούμε τους διευθυντές της Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης κ.Ευθυμία Γώτη και Αθανάσιο Αλατζόγλου αλλά και τον Δήμο Βέροιας, για την συνδιοργάνωση της Ημερίδας.

Ευχαριστούμε την κ.Αριστέα Σιδηροπούλου ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «Σχολείο Στο Σύννεφο» για την αφιλοκερδή προσφορά της να επιμεληθεί τις αφίσες της εκδήλωσης καθώς επίσης και τον κ. Χρήστο Ζάχο που ανέλαβε την εκτύπωση των αφισών επίσης αφιλοκερδώς. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ.Σταύρο Ζησόπουλο για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης στην πλατεία του Δημαρχείου καθώς επίσης και τον κ. Αντώνιο Τσιριμπάκα για την επιμέλεια του ήχου στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας.

Ευχαριστούμε όλους εσάς γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή σας. Θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά και τους γονείς και οι δράσεις μας δεν θα σταματήσουν εδώ.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της ‘Ένωσης Γονέων

και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου: Εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας», αφιερωμένη στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Γερβάσιο των Πατρών

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου: Εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της...

Στο πλαίσιο των «Λ’ Παυλείων» τη Δευτέρα 17 Ιουνίου...

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου τα «Δικά μας παιδιά» παρουσιάζεται στη Βέροια

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου τα «Δικά μας...

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου «Δικά μας παιδιά»...

Την Κυριακή 16 Ιουνίου: Μαθητική  επίδειξη πιάνου στην «Εστία Μουσών»

Την Κυριακή 16 Ιουνίου: Μαθητική επίδειξη πιάνου στην...

Την ετήσια μαθητική επίδειξη του τμήματος πιάνου της...

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε....

Εκδήλωση – μουσική συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο θα...

«Μουσική στην αυλή»   του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως

«Μουσική στην αυλή» του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και...

16 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ: Έκθεση αγιογραφίας του Ωδείου Ι.Μ. Βέροιας

16 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ: Έκθεση αγιογραφίας του Ωδείου Ι.Μ....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και...

Πρόγραμμα Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου» ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024  «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
17 Ιουνίου στη Βέροια: Το νέο του βιβλίο παρουσιάζει ο Αλέκος Χατζηκώστας

17 Ιουνίου στη Βέροια: Το νέο του βιβλίο παρουσιάζει ο...

Οι εκδόσεις «ατέχνως» σας προσκαλούν στην πρώτη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...