ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΥΣΤ,  ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΥΣΤ,  ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΥΣΤ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΥΣΤ, ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα 

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 27 χρόνια γάμου, 16 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, και 28 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ» με το πληκτρολόγιο μου».


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 
τις περισσότερες φορές που κυκλοφορεί η κορμάρα μου, την έχω ντυμένη στα μαύρα και ο λόγος απλός. Γνώριζα εδώ και αρκετό καιρό ότι ο μέγας πολιτικός ανήρ Μιχάλης Βαρβιτσιώτης, θα εγκατέλειπε την πολιτική και …πενθούσα, μέχρι και το στριγκάκι μου μαύρο!
Αρκετά όμως με την γελοιότητα, αν και τέτοιες ημέρες ζούμε (νυμφεύεται ο δούλος του Θεού Μήτσος τη δούλη του Θεού Μπάμπης, πατά ο Μήτσος το κουντουπιέ του Μπάμπη και στη συνέχεια νυμφεύεται ο δούλος Μπάμπης τη δούλη Μήτσος, οπότε και ο Μπάμπης πατά τη γάμπα του Μήτσου και ..έτσι έχουμε ισοπαλία)!
Φίλοι μου, εκτός από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποδόμησης ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, αναμενόμενο, αφού το λόμπι της συγκεκριμένης κοινότητος είναι πανίσχυρο, υπάρχει και ένα άλλο νομοσχέδιο επικίνδυνο και είναι αυτό των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Πριν από χρόνια φοιτητής με «ιδέες, οράματα και αξίες» που πίστευε ότι και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ελληνική και δεν ξεπουλιέται, ήμουν υπέρ των ιδιωτικών ιδρυμάτων.
Περνώντας όμως τα χρόνια και βλέποντας τι ισχύει, σαφέστατα και είμαι εναντίον των ιδιωτικών, διότι ο μοναδικός τους στόχος είναι η «εξαφάνιση» των δημοσίων ιδρυμάτων.
Σε μία χώρα που κυβερνά η απάτη και η διαφθορά, με μαθηματική ακρίβεια ο χώρος των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα μετατραπεί σε κέντρο παρανομίας και κονόμας!
Και επειδή τα ψέματα των κυβερνώντων είναι ατελείωτα, καλείσθε κύριε αρμόδιε υπουργέ να μας πείτε σε ποιες χώρες υπάρχουν παρατήματα του ΜΙΤ, να σας πω εγώ, κανένα. 
Και γιατί να έλθει στην Ελλάδα να κάνει τώρα το πρώτο παράρτημα και σε τελική ανάλυση το συγκεκριμένο ίδρυμα είναι τεχνολογικό ινστιτούτο θα μπορούσε εδώ και χρόνια να έλθει, αφού τα κολλέγια επιτρέπονται. 
Και δεν μου λέτε τι είναι τα πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ που θα ανοίγουν υποκαταστήματα ή πρόκειται για χώρους παραγωγής νέων επιστημόνων και νέων γνώσεων.
Και η κοροιδία συνεχίζεται.
Αναφέρεστε συχνά σε πανεπιστήμια όπως MIT, Harvard, Cambridge, γιατί δεν μας λέτε σε ποια εταιρεία ανήκουν ή σε ποιον ιδιώτη.
Δεν το λέτε, διότι πολύ απλά δεν έχουν τη λογική του ιδιωτικού. Πρόκειται για ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, τα χρήματα δεν εισέρχονται σε τσέπες ιδιωτών, αλλά πολύ απλά ξαναεπενδύονται στο ίδρυμα!
Πάμε παρακάτω.
Τα βιβλία που διανέμονται στα δικά μας πανεπιστήμια διδάσκονται και σε αντίστοιχα του εξωτερικού, τα προγράμματα σπουδών είναι παρόμοια, τότε γιατί τα δικά μας είναι χειρότερα. 
Διότι πολύ απλά διαφέρουν στο διδακτικό προσωπικό. Αλήθεια πιστεύεις Κυριάκο ότι ο νομπελίστας καθηγητής με τα εκατομμύρια ευρώ, θα έλθει στο δικό μας ιδιωτικό για 30.000 – 50.000 ευρώ, για να βελτιώσει την καριέρα του; Αν το πιστεύεις, να σου δώσω το τηλέφωνο ενός καλού ντόκτορα.
Ή μήπως πιστεύεις ότι ένας φοιτητής που τον δέχεται το YALE θα πει δεν έρχομαι, διότι υπάρχει αντίστοιχο παράρτημα στην Ελλάδα. Και σε αυτή την περίπτωση να σού δώσω τηλέφωνο άλλου ντόκτορα, διότι η περίπτωσή σου είναι πολύ σοβαρή!
Δηλαδή τα δεκάδες κολλέγια που έχουμε αποτρέψανε την μετανάστευση των ελληνικών μυαλών;
Αν θέλατε να πολιτεύεστε με εντιμότητα, θα μας δίνατε μία λίστα με ιδιωτικά πανεπιστήμια σε κάθε χώρα, για να βλέπαμε ποια είναι γνωστά. Δεν το κάνετε διότι δεν υπάρχουν. Τα ιδιωτικά είναι ελάχιστα  και μέτρια.
Έχεις ιδέα τι κοστίζει να γίνει ένα πολυτεχνείο, μία ιατρική, ποιος θα δώσει τόσα χρήματα και πως θα τα αποσβέσει.
Και βέβαια σιγά-σιγά με το ελεγχόμενο από την κάθε εξουσία διδακτικό προσωπικό, θα αποδομείται ο χαρακτήρας του δημοσίου πανεπιστημίου, που τόσα πολλά έχει προσφέρει στην διαμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας.
Νεοέλληνα μην ασχολείσαι με τις βόμβες στα θεμέλια της οικογένειας και της παιδείας, βλέπε καλύτερα σασμό και γη ελιάς!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Κων. Πατρίκας σε ηλικία 72...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...