ΕΛΛΑΔΑ

Αποσύρει τις εκλογές που ζήτησε ο Κασσελάκης, μετά το «όχι» των συνέδρων - Αναβάλλονται οι εκλογές

Αποσύρει τις εκλογές που ζήτησε ο Κασσελάκης, μετά το «όχι» των συνέδρων - Αναβάλλονται οι εκλογές

 Πρωτοφανής ήττα για τον εν ενεργεία Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού απορρίφθηκε η πρότασή του για άμεση προσφυγή σε εκλογές και υπερψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας για αναβολή τους.

Με την ατάκα «Παιδιά αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές» υποδέχθηκε αμέσως την καταψήφιση της πρότασής του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μέχρι πριν λίγη ώρα ζητούσε άμεσα εκλογές μέσα σε 10 μέρες και «καθαρές λύσεις», λέγοντας πως είναι «η ώρα για όλα ή τίποτα».

«Στέφανε, αν θες εκλογές σε 10 μέρες, κάντες μόνος σου, να δούμε τι θα πάρεις», ήταν η απάντηση που έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη. Μάλιστα, η ίδια - αναφερόμενη απευθείας στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Αν αποσύρεις το βρείτε μου αντίπαλο και πάμε, εγώ θα αποσυρθώ».

«Αν αποσυρθείς, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Πηγές της Όλγας Γεροβασίλη σημειώνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε να μπει η δική του πρόταση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως είναι σαφές ότι δεν ήθελε να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.

Σκληρή κριτική άσκησε στους χειρισμούς Κασσελάκης ο Χρήστος Σπίρτζης, υπενθυμίζοντας πως «ο Κασσελάκης σας έλεγα ότι από χθες βάζει αυτούς που τον στηρίζουν να μαζεύουν υπογραφές. Και σήμερα αποδείχθηκε. Δεν ήθελε να δοκιμαστεί, να περάσει η πρόταση των εκλογών. Τέτοιου είδους συνδικαλιστικές πρακτικές στο συνέδριο ενός κόμματος μάλλον το προσβάλλουν».

Σε κάθε περίπτωση πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν εκλογές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα γίνει ψηφοφορία ούτε για την εκλογή Νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Θα ακολουθήσουν τώρα ψηφοφορίες για:

- Κείμενο θέσεων, τροπολογίες προσθήκες

- Κείμενο πολιτικής απόφασης

- Κάλπες για επιτροπή δεοντολογίας

- Κάλπες για οικονομική επιτροπή

Γεροβασίλη σε Κασσελάκη: Εσύ έριξες το γάντι, αν θες σε 10 μέρες κάνε τις μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις

Άμεση απάντηση έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας από το βήμα του Συνεδρίου: «Στην πρώτη σου ομιλία είπες "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά, λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει».

«Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποσύρει την πρότασή του για τις εκλογές», είπε η Όλγα Γεροβασίλη. Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη και είπε: «Όλγα, αν αποσύρεις την υποψήφιότητά σου, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε εκλογές».

Κασσελάκης: Καθαρή λύση τώρα, εκλογές 10 Μαρτίου - Είναι η ώρα για όλα ή τίποτα, κάποιοι έχουν ατζέντα ήττας

Κάλεσμα στους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να απορρίψουν την πρωτοβουλία Παππά - Φάμελλου για αναβολή των εκλογών απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του, ζητώντας να δώσουν καθαρή λύση τώρα για άμεσες εκλογές στις 10 Μαρτίου. Επίκληση αλλά και βαριές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την ανιδιοτέλεια όσων μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνει η ψηφοφορία, επεσήμανε ότι «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών»

«Ξέρετε πολύ καλά τι δεν θα κάνω ποτέ; Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα. Γιατί τώρα είναι η ώρα, για όλα ή τίποτα. Από χτες σύνεδροι που νοιάζονται, πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη ανιδιοτέλεια μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέων εκλογών. Μια συντρόφισσα, η Αθηνά δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χτες το βράδυ με πλησίασε με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάνε νέες εκλογές προέδρου. Μου ζήτησε να προστατέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου. Δίπλα σε τόσους από εσάς βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με απόλυτη ανιδιοτέλεια δηλώνουν πως δεν χρειάζονται εκλογές, έχουμε πρόεδρο και τον εμπιστευόμαστε. Σας ευχαριστώ μέσα από την ραγισμένη καρδιά μου», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης και σημείωσε «Θα σας εξηγήσω όμως γιατί αυτό δεν γίνεται», κρατώντας την στάση του υπέρ των εκλογών.

Διαβάζοντας απόσπασμα από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε πως «θα σεβαστώ ότι αποφασίσετε».

Στη συνέχεια, αφού παρέθεσε απόσπασμα από τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη άφησε αιχμές λέγοντας ότι κάποιοι έχουν ατζέντα ήττας» και ανέφερε «σας καλώ να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε όχι με βάση με βάση αυτό που θα θέλαμε ή θα ευχόμασταν αλλά με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας. Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής μας αν και μακριά ζητάει νέα κάλπη για πρόεδρο, η συντρόφισσα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα απέναντί μου. Πώς γίνεται να την ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα και πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι για να κρατήσω τη θέση μου, να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα; Την Πέμπτη μπήκα στο Συνέδριο πληγωμένος από την αμφισβήτηση μηνών ειδικά αμφισβήτηση μέσω σκόπιμων διαρροών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το Συνέδριο την Κυριακή κομμένος κομματάκια;».

«Λέτε, πάλι εκλογές; Σε ψηφίσαμε πριν από 4 μήνες, κουραστήκαμε λέτε, βαρεθήκαμε λέτε, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;, λέτε. Έχετε δίκαιο, έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Κάποιοι δεν σας άκουσαν. Εάν χρειάζεται να φωνάξουμε δύο φορές για να μας ακούσουν εκείνοι οι λίγοι που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή, τότε θα φωνάξουμε δύο φορές».

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας έλεγε το σύνθημα. Ναι, αλλά με τα χέρια λυτά, όχι δεμένα. Λύτρωση τώρα απέναντι σε ό,τι σου καίει την ψυχή. Σας αγαπώ πάρα πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Καθαρές λύσεις».

https://www.dnews.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/462218/aposyrei-tis-ekloges-pou-zitise-o-kasselakis-meta-to-oxi-ton-synedron-anavallontai-oi-ekloges


Πηγή

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ,  Future of Retail ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ: «Δράση» κι όχι «στασιμότητα» - Η μετάβαση στο μέλλον δεν μπορεί να περιμένει

Στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ, Future of Retail ΓΙΩΡΓΟΣ...

Για τον διευρυμένο, διεθνή χαρακτήρα του πρόσφατου...

ΚΕΔΕ προς Υπουργείο Περιβάλλοντος:  Να ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών αδειών με τη χρήση “bonus” του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

ΚΕΔΕ προς Υπουργείο Περιβάλλοντος: Να ανασταλεί η...

Πολλαπλές αναταράξεις έχει προκαλέσει σε όλη την χώρα...

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 26 Ιουλίου -Αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή δήλωσης για πολλούς πολίτες και πληρωμή φόρου σε 8 δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2025

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα...

Άνοιξε από χθες 25 Απριλίου 2024, η πλατφόρμα υποβολής των...

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή...

Ομιλία στο συνέδριο “Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...