Ο Μαρκούλης τόλμησε ανοιχτή συγκέντρωση που δεν τόλμησαν οι άλλοι

Ο Μαρκούλης τόλμησε ανοιχτή συγκέντρωση που δεν τόλμησαν οι άλλοι

Το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Μαρκούλης τόλμησε ό,τι απέφυγαν οι άλλοι. Σε μια εποχή που η πλειονότητα των Ελλήνων απογοητευμένη από την ασυνέπεια των πολιτικών, δεν προσέρχεται- όπως στο παρελθόν- σε πολιτικές εκδηλώσεις ο Αντώνης Μαρκούλης έκανε την κεντρική του ομιλία σε ανοιχτό χώρο, στην οδό Ελιάς και προσέλκυσε ακροατήριο μεγαλύτερο από όσο χωράει π.χ. σε μια κλειστή αίθουσα.

 

Είναι προφανές ότι ο καταγγελτικός, ανατρεπτικός μα συνάμα και ρεαλιστικός λόγος του, που ορθοτομεί τη σημερινή πανελλαδική κατάσταση, μα κυρίως την τοπική  της ανεπάρκειας των απερχόμενων και εκ νέου υποψήφιων τοπικών αρχόντων, κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Για τούτο όχι μόνο συγκέντρωσε ακροατήριο σε μέγεθος άξιο λόγου, μα και θερμό χειροκρότημα εισέπραξε στην διάρκεια της ομιλίας του. Όπως χειροκρότημα εισέπραξαν και οι Ζωή Πετρίδου Οικονομολόγος και ο Χάρης Καφτεράνης Καθηγητής- Δημοσιογράφος με τις επισημάνσεις τους κατά την προσφώνηση του.

Η ομιλία του Αντώνη Μαρκούλη έχει ως εξής:

 

«Αγαπητοί συμπολίτες, ζούμε σ έναν ευλογημένο τόπο,

 την Ερατεινή Ημαθία όπως την ονόμαζε ο Όμηρος.

Ερατεινή, που σημαίνει αξιαγάπητη, από τις ομορφιές και τα πλούσια ελέη της.

 Σ ένα τόπο που δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ιστορία του έχει την απαρχή της  σε βάθος αιώνων.

Σ έναν τόπο προικισμένο από τη φύση, που μέχρι πριν κάποια χρόνια εθεωρείτο η Καλιφόρνια της Ελλάδος, καθώς η πλούσια καρποφορία  του μας εξασφάλιζε οικονομική ευμάρεια.

    Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, όχι μόνον εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας στην οποία έχει βυθισθεί η χώρα, αλλά και από αδράνεια και αστοχίες των τοπικών αρχόντων,  βρίσκεται  σε μια απογοητευτική στασιμότητα, αν όχι οπισθοδρόμηση.

Ο Νομός μας και ο Δήμος μας συγκεκριμένα, που μας αφορά άμεσα, βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ενόψει εκλογών καλείται να επιλέξει με ποιούς από εδώ και πέρα θα συνεχίσει  την πορεία του:

 

     -Θα συνεχίσει  με διαχειριστές της τύχης του αυτούς που τα μέγιστα ευθύνονται για την πανθομολογούμενη οπισθοδρόμηση?

 

    -Θα συνεχίσει με διαχειριστές αυτούς που σήμερα υπόσχονται να κάνουν όσα δεν έκαναν τις δύο (2) 4ετίες, όσον αφορά την παράταξη του αντιδημάρχου κ. Βοργιαζίδη και τις τρεις (3) 4ετίες και πλέον, του νυν αντιπεριφερειάρχη, πρώην Νομάρχη, πρώην Αντινομάρχη  και πρώην υποψήφιου βουλευτή κ. Καραπαναγιωτίδη?

 

-Θα συνεχίσει με διαχειριστές απολογητές μνημονιακών πολιτικών, που ακυρώνουν την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης υποτάσσοντας την στις κομματικές ντιρεκτίβες και υπαγορεύσεις και στα κελεύσματα των Φούχτελ?

 

-Θα συνεχίσει με αυτούς που δοκιμάσθηκαν και ξαναδοκιμάσθηκαν, μετρήθηκαν και ξαναμετρήθηκαν και βρέθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων?

 

    -Ε, τότε προς τι η έντονη δυσαρέσκεια και οι διαμαρτυρίες για ασυνέπεια και εγκατάλειψη, που ακούσαμε από το σύνολο σχεδόν των συνδημοτών, κατά την περιοδεία μας μέσα στην  πόλη, σε Δημοτικά Διαμερίσματα και Τοπικές Κοινότητες?

 

Η λαϊκή σοφία έχει αποφανθεί: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» παραφράζοντας το θα λέγαμε «Το δις εξαμαρτείν ουχί λαού σοφού».

 

    Εμείς διεκδικούμε την Διοίκηση του Δήμου της Βέροιας όχι υποσχόμενοι πράγματα ανέφικτα, όπως ακόμη και σήμερα κάνουν ορισμένοι εκ των συνυποψήφιων μας, ούτε προσλήψεις και διορισμούς στον Δήμο την ώρα που η κεντρική εξουσία αφαιρεί προσωπικό από τους Δήμους, ούτε μοιράζοντας αρνιά σε αναξιοπαθούντες και καθρεφτάκια σε αφελείς.

  Εμείς θα υποσχεθούμε ορθολογιστική διοίκηση του Δήμου και πολιτική συνεργασιών με τους φορείς της  πόλης, στοχεύοντας πρωτίστως στην βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

 

    Αγαπητοί συμπολίτες,

είμαστε ένας συνδυασμός Ανεξάρτητος που περιλαμβάνει στις τάξεις του συνδημότες διαφορετικών πολιτικών διαδρομών και προτιμήσεων με συνεκτικό κρίκο την αγάπη μας και συνάμα την ανησυχία μας για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

 

    Σε ότι με αφορά δεν προέρχομαι φυσικά από παρθενογένεση. Ως πολιτικό ον έχω τη διαδρομή μου.

Δεν ανήκω όμως στους προσκυνημένους, ούτε στους εξωνημένους, ούτε στους αργυρώνητους.

Αντιστάθηκα στον αυταρχισμό των κομματικών μηχανισμών.

 Όταν το 2006 διαπίστωσα ότι το καράβι στο οποίο επέβαινα  στραβά αρμένιζε, αποβιβάσθηκα από αυτό και πήγα κόντρα στη ρότα του.

    Διεκδικούμε λοιπόν τον Δήμο Βέροιας ως Ανεξάρτητοι.

Δεν είμαστε δεσμευμένοι από συμφέροντα,

δεν πήραμε από κανέναν δαχτυλίδι,

δεν έχουμε πίσω μας κόμματα ή κομματάρχες.

 

    Έτσι έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα για την εφαρμογή μιας άλλης ακηδεμόνευτης αυτοδιοικητικής πολιτικής με επίκεντρο

τον δημότη και βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό την αντίθεση στις

αντιλαϊκές πολιτικές, με διεκδίκηση των δικαίων του τόπου μας.

 

Ειδικότερα οι θέσεις και οι στόχοι μας είναι:

Δήμος-Θεσμοί-Δημοκρατικός Προγραμματισμός

Πιστεύουμε στη συμμετοχική Δημοκρατία. Στόχος μας ο Δήμος να αποτελέσει μία μεγάλη ομπρέλα προάσπισης και διεκδίκησης των δίκαιων λαϊκών αιτημάτων.

Βασική αρχή μας η συνεργασία με τους κοινωνικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς του Δήμου και με τον δημότη.

Θέλουμε τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων, για αυτό και θα ενεργοποιήσουμε το θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων και επιπλέον θα θεσμοθετήσουμε διαδικασίες που θα επιτρέψουν να ακούγεται η φωνή του  δημότη, αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες που δίνονται μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων στα πλαίσια της Ψηφιακής Σύγκλισης και του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

 Ενδεικτικά σας αναφέρω:

-Παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δημότη μέσω του Διαδικτύου με υπηρεσίες οπτικοακουστικής σύνδεσης.

-Τηλεφωνική Γραμμή Δημότη για την καταγραφή προτάσεων, αιτημάτων και καταγγελιών και άμεση προώθηση τους  στην αρμόδια υπηρεσία.

-Ηλεκτρονικές Δημοσκοπήσεις για την διερεύνηση της γνώμης των δημοτών απέναντι σε πολιτικές και δράσεις του Δήμου κ.α.

 

Επίσης, ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Διοικήσεων των Νομικών Προσώπων με στόχο την  απόλυτη διαφάνεια.

 

Κοινωνική Πολιτική

Στις προτεραιότητες μας η ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στόχος μας να μην είναι κανένας μόνος του στην περίοδο της κρίσης.

Επειδή δεν μηδενίζουμε κάθε καλό προηγούμενο, θα χτίσουμε πάνω σε όσα παραδίδει η απερχόμενη δημοτική αρχή και θα συνεργασθούμε με φορείς που ήδη φροντίζουν για το παιδί, τη γυναίκα, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

 

Πολιτισμός-Τουρισμός

Ο Πολιτισμός μπορεί να εξασφαλίσει ανταποδοτικά οφέλη. Η Βέροια, που αποκαλείται και μικρή Ιερουσαλήμ, διαθέτει πλήθος μνημείων που μαρτυρούν πλούσιο ιστορικό και θρησκευτικό παρελθόν. Τα μνημεία αυτά αποτελούν πόλους ικανούς να προσελκύσουν αξιόλογο τουριστικό ρεύμα. Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, ένας από τους σπουδαιότερους της χώρας προσελκύει ήδη χιλιάδες επισκεπτών ετησίως.

Πρόθεση μας η δημιουργία Γραφείου που σε συνεργασία με φορείς όπως η Μητρόπολη μας και οι δύο  Εφορείες  Αρχαιοτήτων θα μελετά και θα προωθεί ενέργειες για αυτό τον σκοπό.

Για τον εμπλουτισμό της καθημερινότητας μας με εκδηλώσεις πολιτισμού, θέση μας η ενίσχυση της συνεργασίας της ΚΕΠΑ, του ΔΗΠΕΘΕ και του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Ηλικίας με τους αντίστοιχους Συλλόγους του Δήμου για την παραγωγή γεγονότων πολιτισμού και αθλητισμού μέσα (και) από τις ίδιες δυνάμεις.

 

Κυκλοφοριακό

Στην πόλη της Βέροιας με την πολύ κακή ρυμοτομία για την οποία ευθύνονται δημοτικές αρχές σε βάθος δεκαετιών, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά και την αποκαλούμενη ανάπλαση, το κέντρο της πόλης είναι καταδικασμένο σε ασφυξία.

Οι λίγες, πριν,  δυνατότητες του όποιου εποχούμενου να μπει στο κέντρο και να εξυπηρετηθεί, πλέον εξανεμίζονται.

Όχι μόνο τουρίστας, αλλά και συνδημότης εκτός κέντρου, το σκέπτεται πολύ πριν αποτολμήσει την είσοδο του για την αγορά, τον γιατρό ή οτιδήποτε άλλο.

 

    Για να ξαναγίνει το κέντρο της πόλης λειτουργικό απαιτείται, κατά τη γνώμη μας, λύση ριζοσπαστική. Μία μελέτη για ολόκληρο τον ιστό της πόλης και όχι μόνο του κέντρου. Μία μελέτη που θα προϋποθέτει την δημιουργία θέσεων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης και συγκεκριμένα στις  εισόδους της, με σταθμούς ταξί και αφετηρίες μίνι αστικών λεωφορείων που θα διασχίζουν ακτινωτά την Βέροια.

Ακούγεται ίσως υπερβολικό, αλλά αργά η γρήγορα εκεί θα οδηγηθούμε.

Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση η μεταφορά των Σταθμαρχείων Υπεραστικών, Αστικών Λεωφορείων, των Αλβανικών Πρακτορείων  κ.α. εκτός κέντρου.

 Έτσι θα μπορέσει και πάλι να αναπνεύσει το κέντρο, να ξαναγίνει λειτουργικό, ικανό να εξυπηρετήσει με σχετική έστω άνεση τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και κάθε επισκέπτη, με αποτέλεσμα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε αυτό.

Ωστόσο, στο μεταξύ, όπου χρειασθεί θα προχωρήσουμε σε κάποιες βελτιώσεις.

 

Περιβάλλον

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο απαλλαγμένο από αιτίες ρύπανσης και για αυτό θεωρούμε απόλυτα απαραίτητη τη συνεργασία με Οικολογικές Ομάδες και Κινήσεις, με τα Σχολεία, με Αγροτικούς και άλλους Συλλόγους.

Η Βέροια δεν μπορεί σήμερα να καυχιέται για την καθαριότητα της. Ίσως να ευθύνεται για αυτό η έλλειψη προσωπικού. Όμως είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση και αυτό θα φροντίσουμε.

Σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων θεωρούμε ότι είναι σωστός ο προσανατολισμός, η λύση να δοθεί μέσω της Περιφέρειας για το σύνολο των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης θα αναζητήσουμε εντός της πόλης μικρούς αναξιοποίητους κοινόχρηστους χώρους και θα τους αναπλάσουμε με φυτεύσεις. Σε κάποιες Κοινότητες μας ζητήθηκε να διερευνήσουμε την δυνατότητα επέκτασης των οικισμών και βέβαια θα ανταποκριθούμε.

 

Αδέσποτα

Αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, αλλά αγαπάμε και τα ζώα, που είναι οι καλοί μας σύντροφοι στο ταξίδι της ζωής.

Γνωρίζουμε το πρόβλημα με τα λεγόμενα αδέσποτα, όπως και τα προβλήματα με το κυνοκομείο.

Στα πλαίσια της πολιτικής συνεργασιών με τους φορείς της πόλης που είναι δέσμευση μας, θα συνεργασθούμε με τα Φιλοζωικά Σωματεία για τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα πλαίσια των προβλέψεων των σχετικών Νόμων.

Πρωτογενής-Δευτερογενής Τομέας

Ένας Δήμος δεν ασκεί αγροτική πολιτική. Μπορεί όμως και πρέπει ένας Δήμος σαν το δικό μας να πρωτοστατεί για την ενίσχυση αυτού του παραγωγικού τομέα συντονίζοντας δράσεις, πρωτοβουλίες και- αν χρειάζονται- δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αυτή θα είναι η πολιτική μας για τον πρωτογενή τομέα, που είναι άλλωστε η βάση της τοπικής μας οικονομίας, αλλά και για τον  δευτερογενή τομέα, που αξιοποιεί την πρωτογενή παραγωγή.

 Θα την υλοποιούμε μέσα από την λειτουργία Ειδικού Γραφείου που θα δημιουργήσουμε.

Η αγροκτηνοτροφική παραγωγή και συμπληρωματικά ο τουρισμός πιστεύουμε ότι είναι οι δύο τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας για αυτό και θα δημιουργήσουμε ειδικά Γραφεία που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα αντικείμενα.

 

Κατασκευές

    Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση έργων που εκκρεμούν όπως η γέφυρα Κούσιου, που κινδυνεύει να μείνει γιαπί από ερασιτεχνικούς χειρισμούς, ο δρόμος Σέλι- Άνω Σέλι, το κολυμβητήριο και η συντήρηση των αγροτικών δρόμων που σε κάποιες περιοχές είναι σχεδόν αδιάβατοι.

    Παρενθετικά να πω ότι ένας από τους στόχους μας είναι η δημιουργία μιας δυνατής Νομικής Υπηρεσίας που θα θωρακίζει τον Δήμο και θα αποτρέπει από κάθε πιθανή αστοχία και παγίδα.

    Προτεραιότητα επίσης θα δώσουμε σε βελτιώσεις και μικρά έργα υποδομών σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, όπως παραδείγματος χάριν πεζοδρόμια, συντηρήσεις παιδικών χαρών κ.α.

    Απαραίτητη επίσης κρίνουμε την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην οδό Στρατού, στο ύψος του πλάτανου,  για την ασφαλή έξοδο των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και για την ασφαλή διέλευση των μαθητών του Λυκείου.

 

Φίλες και Φίλοι, αναφέροντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και τις δυνατότητες αξιοποίησης τους, επί παράδειγμα του Τριπόταμου που διασχίζει την πόλη, θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για διάφορα έργα.

    Όμως σε αυτήν την δύσκολη εποχή που ζούμε ας είμαστε ρεαλιστές. Αν καταφέρουμε να ξεμπλοκάρουμε τα 3 σε εκκρεμότητα έργα στο διάστημα μιας δημοτικής θητείας 5 ετών, να λύσουμε προβλήματα ύδρευσης που δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και να επεκτείνουμε τα δίκτυα αποχέτευσης, αυτό δεν θα είναι λίγο.

    Πάντως ένα νέο έργο που θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να γίνει, έργο πνοής για τον Δήμο μας, είναι ο δρόμος Βέροιας-Βεργίνας, που από τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιο τώρα Δήμαρχο Βέροιας πολλές φορές μνημονεύθηκε αλλά ουδέποτε έγινε έστω  το ελάχιστο για να υλοποιηθεί.

 

Φίλες και Φίλοι, όλα όσα ανέφερα θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου ο οδικός μας χάρτης,  συμβόλαιο τιμής για ένα κατ΄ αρχήν νοικοκύρεμα του Δήμου μας.

Ο Δήμος της Βέροιας δεν χρειάζεται Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους τύπου «γιες μεν».  Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους που πασχίζουν για την δική τους πολιτική αναρρίχηση.

Ο Δήμος της Βέροιας τώρα χρειάζεται Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους αποφασισμένους να αγωνισθούν, να διεκδικήσουν και να συγκρουσθούν αν χρειασθεί, για την προκοπή του τόπου.

 Έχουμε τη βούληση για μια τέτοια πολιτική.

Αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη για την προκοπή μιας περιοχής  όπως η δική μας, με μακρόχρονη ιστορία και θα αγωνισθούμε για μια προοπτική ανάπτυξης αντάξια της. Σας κοιτάζουμε ίσια στα μάτια, γιατί δεν μας βαραίνουν ενοχές ανεκπλήρωτων υποσχέσεων ή άλλες πολιτικές αμαρτίες και σας ζητάμε να μας στηρίξετε.

Να στηρίξετε τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας με όλες σας τις δυνάμεις. ΄Η θα οδηγήσουμε το καράβι στο λιμάνι της προκοπής ή θα το οδηγήσουν οι άλλοι, οι ήδη δοκιμασμένοι,  στην ξέρα.

Από εσάς εξαρτάται. Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι νικηφόρος-το χρωστάμε στον τόπο μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας.

 

Σας Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...