Επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στην Πιερία και τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές: «Το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις»

Επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στην Πιερία και τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές: «Το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις»

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος μαζί με τον Αντιπρόεδρο, κ. Αργύρη Μποτό και στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού επισκέφθηκαν χθες το πρωί τις πληγείσες από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις περιοχές της Πιερίας και ειδικότερα το Π.Ελευθεροχώρι δήμου Πύδνας Κολινδρού. Ο κ. Εξαρχος πλαισιωμένος από τους βουλευτές Πιερίας, την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ.Μαυρίδου, τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού Β.Πολύζο, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Β.Λαγδάρη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είδε το μέγεθος τη καταστροφής. 

 

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επεσήμανε: «Είχαμε πληροφορηθεί από τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες της περιοχής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Πιερίας ότι οι τελευταίες μεγάλες χαλαζοπτώσεις είχαν δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή της Πιερίας σε μεγάλη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης αυτής εδώ που βρισκόμαστε που θεωρείται κάτι σαν το επίκεντρο της ζημίας. Επιβεβαιώνεται από την επίσκεψή μας ότι υπάρχει ζημία και είναι σε μεγάλα ποσοστά.

Εμείς έχουμε ξεκινήσει άμεσα την εκτίμηση των ζημιών, τα συνεργεία είναι ήδη εγκατεστημένα στην Πιερία. Θα συνεχίσουν τις επόμενες μέρες ανάλογα με την προτεραιότητα των προϊόντων και θα ολοκληρώσουν με χρονοδιάγραμμα που εξαρτάται από τον αριθμό των δηλώσεων που θα κατατεθούν. Δεν μπορούμε να σας το πούμε αυτή τη στιγμή διότι θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί.

Θέλω όμως να προσθέσω κάτι, με βάση σχόλια που ακούγονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο ΕΛΓΑ, όσο κι αν είναι το ύψος των αποζημιώσεων και όχι μόνο στην Πιερία αλλά σε όλη τη χώρα, έχει τους πόρους για να πληρώσει. Για αυτό ζητήσαμε από τα στελέχη μας να είναι αντικειμενικά στις εκτιμήσεις τους. η ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του ΕΛΓΑ είναι αρμοδιότητα της Διοίκησης, που έχει διασφαλίσει τους πόρους για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις.

Θέλουμε την συνεργασία των τοπικών φορέων για να κάνουμε γρήγορα τις εκτιμήσεις, να ολοκληρώσουμε την αποστολή των πορισμάτων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε με την πληρωμή των αποζημιώσεων τους παραγωγούς, που θα περάσουν δύσκολες μέρες. Το κατανοούμε και από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγωγή Λυκουρέζου κατά της Παπακώστα για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας

Αγωγή Λυκουρέζου κατά της Παπακώστα για παραβίαση του...

Mε αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη...

Ο καιρός το Πάσχα: Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τη Μεγάλη Εβδομάδα (video)

Ο καιρός το Πάσχα: Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου...

Ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει την πρόβλεψη του για τον...

Αλλάζουν τα πάντα στις απολύσεις

Αλλάζουν τα πάντα στις απολύσεις

«Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή περιλαμβάνει...

Οι επίσημες αργίες μέσα στο Πάσχα

Οι επίσημες αργίες μέσα στο Πάσχα

Βρισκόμαστε μια ανάσα από την έναρξη της εορταστικής...

Τούρκικος Τύπος: Οι Έλληνες επισκέπτονται την Αδριανούπολη για διασκέδαση
Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν τους καταβληθεί εγκαίρως το Δώρο Πάσχα

Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν τους...

Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 24/4/2019 πρέπει να...

Πόσο θα κοστίσει φέτος ο οβελίας

Πόσο θα κοστίσει φέτος ο οβελίας

Στα περσινά επίπεδα θα διατηρήσουν και φέτος τις τιμές...

Η Εφορία διαγράφει χρέη μεγαλοοφειλετών,   τα «ανεπίδεκτα είσπραξης»

Η Εφορία διαγράφει χρέη μεγαλοοφειλετών, τα...

 Χρέη δεκάδων δισ. ευρώ, διαγράφει η  εφορία η οποία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Mε αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, θα απαντήσει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζους, εγκαλώντας την ότι παραβίασε το τεκμήριο της αθωότητάς του, καθώς, διαρκούσης της ανάκρισης και...

Ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει την πρόβλεψη του για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας.Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο καιρού που παρουσίασε εχθές ανέφερε πως βροχές θα ξεκινήσουν από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα τη...

«Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή περιλαμβάνει μία ρύθμιση-τομή για τα εργασιακά στη χώρα. Προβλέπει ότι οι απολύσεις στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες. Επομένως, μετά την ψήφιση του νόμου,...