Επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στην Πιερία και τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές: «Το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις»

Επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στην Πιερία και τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές: «Το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις»

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος μαζί με τον Αντιπρόεδρο, κ. Αργύρη Μποτό και στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού επισκέφθηκαν χθες το πρωί τις πληγείσες από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις περιοχές της Πιερίας και ειδικότερα το Π.Ελευθεροχώρι δήμου Πύδνας Κολινδρού. Ο κ. Εξαρχος πλαισιωμένος από τους βουλευτές Πιερίας, την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ.Μαυρίδου, τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού Β.Πολύζο, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Β.Λαγδάρη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είδε το μέγεθος τη καταστροφής. 

 

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επεσήμανε: «Είχαμε πληροφορηθεί από τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες της περιοχής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Πιερίας ότι οι τελευταίες μεγάλες χαλαζοπτώσεις είχαν δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή της Πιερίας σε μεγάλη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης αυτής εδώ που βρισκόμαστε που θεωρείται κάτι σαν το επίκεντρο της ζημίας. Επιβεβαιώνεται από την επίσκεψή μας ότι υπάρχει ζημία και είναι σε μεγάλα ποσοστά.

Εμείς έχουμε ξεκινήσει άμεσα την εκτίμηση των ζημιών, τα συνεργεία είναι ήδη εγκατεστημένα στην Πιερία. Θα συνεχίσουν τις επόμενες μέρες ανάλογα με την προτεραιότητα των προϊόντων και θα ολοκληρώσουν με χρονοδιάγραμμα που εξαρτάται από τον αριθμό των δηλώσεων που θα κατατεθούν. Δεν μπορούμε να σας το πούμε αυτή τη στιγμή διότι θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί.

Θέλω όμως να προσθέσω κάτι, με βάση σχόλια που ακούγονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο ΕΛΓΑ, όσο κι αν είναι το ύψος των αποζημιώσεων και όχι μόνο στην Πιερία αλλά σε όλη τη χώρα, έχει τους πόρους για να πληρώσει. Για αυτό ζητήσαμε από τα στελέχη μας να είναι αντικειμενικά στις εκτιμήσεις τους. η ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του ΕΛΓΑ είναι αρμοδιότητα της Διοίκησης, που έχει διασφαλίσει τους πόρους για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις.

Θέλουμε την συνεργασία των τοπικών φορέων για να κάνουμε γρήγορα τις εκτιμήσεις, να ολοκληρώσουμε την αποστολή των πορισμάτων για να μπορέσουμε να στηρίξουμε με την πληρωμή των αποζημιώσεων τους παραγωγούς, που θα περάσουν δύσκολες μέρες. Το κατανοούμε και από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα MRΒ: Το 70% των Ελλήνων λέει «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Έρευνα MRΒ: Το 70% των Ελλήνων λέει «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των...

Κόντρα στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των...

Εκτός Κ.Ο.του Κινήματος Αλλαγής ο Θ. Θεοχαρόπουλος, που ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών

Εκτός Κ.Ο.του Κινήματος Αλλαγής ο Θ. Θεοχαρόπουλος, που...

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.του Κινήματος...

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών
Καμμένος για Συμφωνία Πρεσπών: Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο

Καμμένος για Συμφωνία Πρεσπών: Το κείμενο που θα έρθει...

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ευθύνη που φέρει ο...

Διαλύεται ''το Ποτάμι''. Αποχώρησαν δύο βουλευτές και δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών

Διαλύεται ''το Ποτάμι''. Αποχώρησαν δύο...

Οι δύο βουλευτές έχουν ταχθεί κατά της Συμφωνίας των...

Το πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου από τους δρόμους και τα πάρκα

Το πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του...

Ποια όργανα είναι αρμόδια για την τήρηση του...

Νέα πρόκληση: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο

Νέα πρόκληση: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό...

Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι προκαλούν, καθώς χθες ...

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Κατατέθηκε πριν από λίγες ώρες στη Βουλή το σχέδιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Κόντρα στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών είναι η απόφαση της κυβέρνησης και των «πρόθυμων» βουλευτών να κυρωθεί στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.Απέναντι δεν βρίσκονται...

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.του Κινήματος Αλλαγής, τίθεται ο Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με απόφαση της Φώφης Γεννηματά,  "Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των...