Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Περί δικηγόρων των Αθηνών, καταγγελιών, παλιών δικαστηρίων και... ερωτήσεων των συμβούλων

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Περί δικηγόρων των Αθηνών, καταγγελιών, παλιών δικαστηρίων και... ερωτήσεων των συμβούλων

Το προτελευταίο συμβούλιο για το καλοκαίρι και ενόψει της ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής το Σεπτέμβριο έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Η συνεδρίαση η οποία κατάφερε να έχει απαρτία ξεκίνησε με τις καθιερωμένες ενημερώσεις της Δημάρχου Χαρ. Ουσουλτζόγλου η οποία αναφέρθηκε σε τέσσερα θέματα:

 

Για τους Δικηγόρους των Αθηνών…

Για όσα καταλόγισαν στον Δήμο ότι συνεργάστηκε με Δικηγόρους των Αθηνών σε συγκεκριμένη υπόθεση η κα Ουσουλτζόγλου διευκρίνισε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα προκλήθηκε -τεχνιέντως πιστεύω, συζήτηση για το γεγονός ότι ανατέθηκε σε δικηγόρο Αθηνών η πολιτική αγωγή για το χειρισμό της υπόθεσης Σέλι-Ανω Σέλι στο Τριμελές Εφετείο της Θεσνίκης.

Επειδή πολύ εύκολα μιλάμε και κρίνουμε , πολύ δύσκολα όμως ακούμε και δεχόμαστε την αλήθεια, οφείλω να την πω και εφ’ όσον συνεχίσουν οι συζητήσεις τότε θα μπορώ να χαρακτηρίσω ως κακοήθεις αυτούς που τις προκαλούν.

Μόλις ο κ. Μακρυγιάννης πληροφόρησε την υπηρεσία ότι προτίθεται να υποβάλει παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης στις 31.1.14, κινήθηκε η διαδικασία και εισήχθη θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις και παραλείψεις για τη νομική υπηρεσία.

Λήφθηκε λοιπόν απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος για έγκριση ΠΥΣ περί πρόσληψης ενός δικηγόρου με έμμισθη εντολή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε άμεσα στην Αποκεντρωμάνη Διοίκηση και αναμένεται απάντηση και έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης.

Για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών ο Δήμος ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας 2 φορές , με διαφορά 2 μηνών, την αποστολή κατάστασης με ονόματα δικηγόρων προκειμένου να χρεώνονται αυτοί εκ περιτροπής τον χειρισμό υποθέσεων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος με 2 εγγραφά του γνωστοποίησε 20 δικηγόρους οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νέοι. Πολλοί δε, από τους δικηγόρους μετά τον χειρισμό επέστρεψαν τους φακέλους που είχαν χρεωθεί, δηλώνοντας αδυναμία χειρισμού. Όλοι αυτοί οι δικηγόροι που υποδείχθηκαν από το Δικηγορικό Σύλλογο είναι διορισμένοι ως «παρα πρωτοδίκαις» και δεν έχουν τη δυνατότητα παραστάσεων στο Εφετείο και μάλιστα σε 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων που απαιτεί και γνώσεις εξειδικευμένες και εμπειρία. Αυτούς μας έδωσε ο Σύλλογος, αυτούς είχαμε. Ο Δήμος, με βάση τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής και τις 2 καταστάσεις που έστειλε ο δικηγορικός σύλλογος ήταν υποχρεωμένος να βρει δικηγόρους μέσα από εκεί γιατί διαφορετικά υπάρχουν προβλήματα και στην καταβολή της αμοιβής.

Αποταθήκαμε σε Βεροιείς δικηγόρους Θεσ/νίκης, ανέλαβε γαμπρός Βεροιώτης και ήθελε προπληρωμή λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν υπήρχε η διαδικαστική δυνατότητα, έπρεπε να βρούμε κάποιον που θα αναλάμβανε να μελετήσεις τις εκατοντάδες σελίδες της υπόθεσης σε λίγες μέρες και να μη θέλει προπληρωμή κι έτσι βρέθηκε ο Τάτσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε δικηγόρο θα μας κατηγορούσαν ότι δεν παρέστη ο Δήμος ως πολιτική Αγωγή».

 

Περί καταγγελιών

Συνεχίζοντας η Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ανώνυμες ή ψευδώνυμες επιστολές, που έχουν λάβει, όπως είπε, τον χαρακτήρα επιδημίας, προσθέτοντας. «Προς εισαγγελείς, ελεγκτές, εμάς, άλλους παραλήπτες…. Είναι η συμπεριφορά των σύγχρονων κουκουλοφόρων που έλεγα και σε άλλη συνεδρίαση. Μόλις έχουμε οτιδήποτε, ενημερώνω το Σώμα ότι η Υπηρεσία παίρνει εντολή για αυτοψίες και κάνει εκθέσεις εφ όσον αφορούν αυθαίρετα (καταγγέλθηκα και εγώ αλλά ατύχησαν γιατί δεν έχω ούτε μισό τούβλο αυθαίρετο) και αν αφορούν όποια άλλη καταγγελία δίδεται εντολή για προκαταρκτική εξέταση και όλα παίρνουν το δρόμο τους. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει στο νόμιμο πλαίσιο. Αυτή η διαδικασία όμως, είναι αρρώστια κοινωνική και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών του. Δεν μπορούν να ασχοληθούν κυριολεκτικά με τίποτε άλλο…»

 

Παλιά Δικαστήρια

Για τη διεκδίκηση του παλιού δικαστηρίου ανέφερε: «Είχαμε καλέσει τους βουλευτές, δεν έχουμε ακόμη κανένα νέο και δεν βρήκαμε ανταπόκριση για την ώρα. Χρειάζεται 2 υπογραφές από πρωθυπουργό και υπ. Οικονομικών».

Τέλος ζήτησε την έκδοση ενός ψηφίσματος το οποίο της ζήτησαν οι αυτοιδοικητικοί της συνάδελφοι της Κρήτης για την καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο κοντά στην Κρήτη, κάτι που εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα.

 

Ερωτήσεις

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Β. Γιαννουλάκης έθεσε θέμα ηρώου πλατείας Ωρολογίου και ρώτησε αν πληρώθηκε ο Βαρώτσος. Απαντώντας η Δήμαρχος διευκρίνισε ότι «για το ηρώο ο Δήμος δεν δανείστηκε χρήματα από κανέναν και ότι ο Βαρώτσος διεκδικεί το σύνολο του ποσού των 60.000 ευρώ, γιατί δεν είχε εγκριθεί από την Επίτροπο. Το ηρώο όμως πρέπει με κάθε τρόπο να το πληρώσουμε», υπογράμμισε η Δήμαρχος.

Ο κ. Παυλίδης εξέφρασε την άποψη ότι όσοι είναι πρόεδροι ακόμα σε νομικά πρόσωπα καλούνται να κάνουν προϋπολογισμούς και να λάβουν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την επόμενη Δημοτική αρχή ενώ ρώτησε τί θα γίνει και με το Wi-Fi της πόλης και πότε θα μπουν οι κεραίες ώστε να λειτουργήσει για όλο τον κόσμο.

Ο κ. Λαζαρίδης απάντησε ότι έχουν μείνει δύο κεραίες που δεν μπήκαν, μία στους Αγ. Αναργύρους και μία στα Αστικά αλλά για την τοποθέτησή τους έχει ήδη αρχίσει να σκάβει ο ανάδοχος.

Ο κ. Αγγελίνας αναφέρθηκε στις χαμηλές τιμές των ροδακίνων και γενικά στο θέμα του αγροτικού τομέα για τον οποίο όπως είπε γίνονται μεν συσκέψεις αλλά είναι παραμελημένος και δεν ασχολείται κανείς παρά μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα. «Έχουν αφεθεί οι τιμές και οι παραγωγοί στην τύχη τους. Δεν υπάρχει καμία προοπτική για τις καλλιέργειες. Φέτος κάποια μέτρα που ακούστηκαν θα φέρουν μικρό όφελος γι’ αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται νωρίτερα για να προλαβαίνουμε… Να δοθούν λύσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο».

Ο κ. Αγγέλογλου έκανε λόγο για την απαρτία του Σώματος και την απουσία δημοτικών συμβούλων ενώ για την αποζημίωσή του ως σύμβουλος είπε ότι «τη διαθέτει υπέρ της Δημοκρατίας, ώστε να γίνουν παράβολα για αντίστοιχες μισθώσεις για περιστατικά ποινικού ενδιαφέροντος».

Επίσης ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε ότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα το αρδευτικό της Χαράδρας.

 

Στα έκτακτα θέματα προτάθηκε να συζητηθεί η αναπλήρωση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ που τέθηκε σε αργία όμως το Σώμα αρνήθηκε διαδικαστικά να συζητήσει το θέμα παραπέμποντάς το σε τακτική συνεδρίαση.

Επίσης πολύς λόγος έγινε για την παράλειψη κάποιων παραγράφων στα πρακτικά, από τεχνικό πρόβλημα, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που τελικά αναζητήθηκε από ιδιώτη δημοσιογράφο και συμπληρώθηκε, ενώ εγκρίθηκε και ψήφισμα, που πρότεινε ο Αλ. Χατζηκώστας, για να καταδικάσει το Σώμα το νέο γύρο κλιμάκωσης της επίθεσης του Ισραήλ κατά του παλαιστιανικού λαού.

Στο επόμενο και τελευταίο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει στις 18 Αυγούστου και θα είναι διπλό με ισολογισμό και απολογισμό.

 

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 19/4 έως 26/4

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας και στον...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ  Ενημέρωση μελών  για απαγόρευση αλιείας στους  ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Ενημέρωση...

Γνωστοποιείται στα μέλη του συλλόγου και τους...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων...

Χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο...

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας...

 Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός και ο...

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της Δ.ΥΠ.Α. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Βέροιας

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του...

Επίσκεψη διαδραστικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν, για...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81...

Έφυγε από τη ζωή  και κηδεύεται την Παρασκευή 19...

Πρόεδρος Εμπορικού  Συλλόγου Βέροιας:  Σημαντική η παρέμβαση της ΕΣΕΕ για την τρίμηνη παράταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας  στο λιανεμπόριο

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας: Σημαντική η...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...