Οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Ημαθίας για τα έκτακτα μέτρα των ροδακινοπαραγωγών

Οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Ημαθίας για τα έκτακτα μέτρα των ροδακινοπαραγωγών

Η δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών, που μπορεί να διεξαχθεί από 11 Αυγούστου ως 30 Σεπτεμβρίου από τις Ο.Π. και τους μεμονωμένους παραγωγούς, καθώς και δραστηριότητες προώθησης που εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων, που θα διεξαχθούν από 11 Αυγούστου ως 31 Δεκεμβρίου από τις Ο.Π., είναι τα δύο προσωρινά έκτακτα μέτρα της Ε.Ε. για τη στήριξη των παραγωγών, σύμφωνα με τον Καν. 913/2014 της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Ημαθίας:

1. Αναλυτικά για τη δωρεάν διανομή πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

Οργανώσεις παραγωγών

Οι Ο.Π. δύναται να διαθέσουν στη δωρεάν διανομή το 10% κατ’ ανώτερο όριο, του όγκου παραγωγής (μέσος όρος τριετίας).

Μεμονωμένοι παραγωγοί

-   Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καθορίζεται στο 50% των ποσών που καθορίζονται

Στο Παράρτημα XI του Καν.(ΕΕ) 543/2011.

- Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί συνάπτουν σύμβαση με αναγνωρισμένη οργάνωση   παραγωγών για το σύνολο της ποσότητας που πρόκειται να παραδώσουν.

- Η οργάνωση παραγωγών αποδέχεται όλα τα εύλογα αιτήματα παραγωγών, αξιολογώντας τις ποσότητες με βάση τη δήλωση ΟΣ_Ε 2014.

- Η οργάνωση παραγωγών οφείλει να εξακριβώσει πριν την υπογραφή της σύμβασης ότι η ποσότητα που πρόκειται να παραδοθεί στο πλαίσιο της σύμβασης δεν υπερβαίνει το χαμηλότερο από τα ακόλουθα ανώτατα όρια, το 10% της συνολικής παραγωγής του παραγωγού για το έτος 2012 βάση εγγράφων (τιμολόγια πώλησης) ή τη μέση απόδοση ανά εκτάριο των μελών της οργάνωσης για το έτος 2012, πολλαπλασιαζόμενη επί το 10% της έκτασης που χρησιμοποιήθηκε από τον παραγωγό για το έτος 2014 βάσει εγγράφων.

- Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καταβάλλεται μέσω της οργάνωσης παραγωγών που υπέγραψε σύμβαση.

-  Τα ποσά που αντιστοιχούν στις πραγματικές δαπάνες της οργάνωσης παραγωγών για την δωρεάν διανομή παρακρατούνται από την οργάνωση παραγωγών. Αποδεικτικά στοιχεία των δαπανών παρέχονται με τιμολόγια.

- Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν αίτηση καταβολής χρηματοδοτικής συνδρομής από την Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δράση της δωρεάν διανομής έως 31 Οκτωβρίου 2014.

 

Προβλεπόμενοι έλεγχοι

Η ανωτέρω δωρεάν διανομή υπόκειται σε πρωτοβάθμιους ελέγχους του άρθρου 108 του Καν (ΕΚ) 543/2011 σε ποσοστό 10% της ποσότητας διανομής και 10% των οργανώσεων παραγωγών και των παραγωγών μη μελών οι οποίοι μετέχουν στα έκτακτα μέτρα.

Οι έλεγχοι διενεργούνται από τις επιτροπές ελέγχου, που ορίζονται στο άρθρο 26 της ΚΥΑ αριθ. 266355/2009 (ΦΕΚ 594Β/2009), όπως ισχύει.

 

2. Αναλυτικά για τις δραστηριότητες προώθησης που εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

- Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν έως 15 Οκτωβρίου 2014, έντυπο αρχικής αίτησης διαμέσου των αρμόδιων _/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη _/νση ΠΑΠ _ενδροκηπευτική (Fax: 210 5246258 και email: ax2u269@minagric.gr και ax2u208@minagric.gr).

- Το ανώτατο ύψος της ενωσιακής δαπάνης για τη χώρα μας ανέρχεται σε 317.215 €.

- Σε περίπτωση που οι αρχικές αιτήσεις υπερβαίνουν το ανωτέρω ποσό καθορίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής συντελεστής κατανομής με βάση τις αιτήσεις.

- Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν αίτηση καταβολής χρηματοδοτικής συνδρομής από την Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ έως 30 Ιανουαρίου 2015.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα:

2331350183 κ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

2331350144 κ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

 

2331350176 κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΟΥΜΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα αξιολόγησης  για τους παιδικούς σταθμούς - Έως 17 Ιουλίου οι ενστάσεις

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα αξιολόγησης για...

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουλίου από την ΕΕΤΑΑ...

Τα επιδόματα που πληρώνονται μέχρι τέλη Ιουλίου

Τα επιδόματα που πληρώνονται μέχρι τέλη Ιουλίου

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι δικαιούχοι θα δουν χρήματα...

Την Τετάρτη  ορκίζονται οι 300 της Βουλής

Την Τετάρτη ορκίζονται οι 300 της Βουλής

Την  Τετάρτη 17 Ιουλίου, ορκίζονται οι βουλευτές όλων...

ΕΝΦΙΑ: Μείωση σε τρεις δόσεις! - Μέτρα στήριξης της οικοδομής που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία
Εκτός ΕΡΤ Ακριβοπούλου, Κοτρώτσος και πολλοί άλλοι!

Εκτός ΕΡΤ Ακριβοπούλου, Κοτρώτσος και πολλοί άλλοι!

Οριστικά αυλαία θα ρίξει η εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» με...

Συντάξεις: Τρεις μεγάλες αλλαγές  φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Παραδείγματα και αναλύσεις

Συντάξεις: Τρεις μεγάλες αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση...

Τρεις μεγάλες αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου ετοιμάζει...

Αλλαγή ώρας στα σχολεία: Τι αποφάσισε το υπουργείο για τη νέα χρονιά

Αλλαγή ώρας στα σχολεία: Τι αποφάσισε το υπουργείο για...

Ανατροπές επιφυλάσσει η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη...

Νίκη Κεραμέως: Στις 8.15 αντι για 9 το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία! - Τι είπε στον ΣΚΑΪ για Θρησκευτικά, προσλήψεις και πανεπιστημιακό άσυλο

Νίκη Κεραμέως: Στις 8.15 αντι για 9 το πρωί θα ανοίξουν τα...

Δεν θα προχωρήσουν οι αλλαγές στα σχολεία και θα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουλίου από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε. τα προσωρινά αποτελέσματα για τη Δράση “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2019-2020”.Ειδικότερα, τα προσωρινά αποτελέσματα αξιολόγησης...

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τουςΧρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν χιλιάδες δικαιούχοι επιδομάτων και συντάξεων μέχρι το τέλος Ιουλίου, καθώς από τις 25...

Την  Τετάρτη 17 Ιουλίου, ορκίζονται οι βουλευτές όλων των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Οι 300 βουλευτές θα κάνουν «ποδαρικό» είτε με το αριστερό, είτε με το δεξί, για να δώσουν...