Δανέζικη τεχνογνωσία για την ΕΛΒΙΖ

Δανέζικη τεχνογνωσία για την ΕΛΒΙΖ

Με µια ακόµα διεθνή στρατηγική συνεργασία που θα ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά ζωοτροφών και, παράλληλα, θα ανοίξει καινούργιες πόρτες στο εξωτερικό ετοιµάζεται να «προικίσει» την ΕΛΒΙΖ η Ευρωφάρµ. Ο βορειοελλαδίτικος όµιλος βρίσκεται σε συζητήσεις µε τον δανέζικο συνεταιριστικό κολοσσό DLG µε αντικείµενο την υπογραφή συµφωνίας που θα προβλέπει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη νέων προϊόντων τα οποία θα απευθύνονται κυρίως στους χοιροτρόφους και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων. Παράλληλα, όµως, είναι σαφές ότι το όνοµα, το µέγεθος και το εύρος των δραστηριοτήτων της DLG (που εκτείνεται από τα εφόδια και το εµπόριο σιτηρών µέχρι τη διαχείριση ενέργειας και την παραγωγή γάλακτος) ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ΕΛΒΙΖ και στην ίδια την Ευρωφάρµ.

Όπως δηλώνει στην Agrenda ο πρόεδρος της τελευταίας Βασίλης Χαλκίδης, ως συνδετικός κρίκος µε τους ∆ανούς συνεταιριστές έδρασε η Danisco, εταιρεία-µέλος του οµίλου της DLG από την οποία η Ευρωφάρµ προµηθεύεται πατατόσπορο. «Θελήσαµε να αξιοποιήσουµε το σύνδεσµο αυτό καθώς πρόκειται για µια από τις µεγαλύτερες αγροτοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Ευρώπης µε εντυπωσιακή οργάνωση και υποδοµές. Ταυτόχρονα εκτιµούµε ότι, παρά τα βήµατα που έχουν γίνει, η τεχνογνωσία γύρω από τις ζωοτροφές στη χώρα µας έχει ακόµα πολλά περιθώρια  ανάπτυξης», σηµειώνει ο κ. Χαλκίδης.

Η συµφωνία που βρίσκεται στα σκαριά αφορά το «µπόλιασµα» των 2 µονάδων της ΕΛΒΙΖ µε την τεχνογνωσία της DLG, κατά τα πρότυπα της συνεργασίας που ήδη «τρέχει» µε την ιταλική Ferrero Mangini φέρνοντας παράλληλα και µειώσεις στα κοστολόγια. «Η συνεργασία µε τους Ιταλούς µας έδωσε τη δυνατότητα να ενισχύσουµε τη θέση µας στις ζωοτροφές αγελαδοτροφίας και κονικλοτροφίας. Με τους ∆ανούς θα ενισχύσουµε τη θέση µας κυρίως στο κοµµάτι των ζωοτροφών για χοίρους και γουνοφόρα ζώα».

 

Εντός του µήνα οι εξελίξεις

Μέσα στις επόµενες εβδοµάδες θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία της DLG ώστε να «ανταποδώσει» την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Χαλκίδη και του επιτελείου του στην Κοπεγχάγη και συνεχιστούν οι επαφές. «∆εν υπάρχει κάτι οριστικό. Όµως έχουµε κάνει µια πρόταση και πιστεύουµε ότι θα υπάρξει θετική απάντηση. ∆ιάθεση για συνεργασία υπάρχει και µέσα στον επόµενο µήνα θα έχουµε εξελίξεις», σηµειώνει ο πρόεδρος της Ευρωφάρµ.

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι ∆ανοί παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και στον γαλακτοκοµικό κλάδο και, υπό προϋποθέσεις, θα εξέταζαν ακόµα και την εξαγορά κάποιων µονάδων. «Τους ενδιαφέρει η ελληνική αγορά γάλακτος, όµως θέλουν πρώτα να δουν να σταθεροποιείται το θεσµικό πλαίσιο και το οικονοµικό περιβάλλον», σηµειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονα καιρικά φαινόμενα

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονα καιρικά φαινόμενα

Moλονότι σταδιακά θα εξασθενήσουν έντονα καιρικά...

Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα σε επιχείρηση στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα σε επιχείρηση στην...

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα σε ισόγειο χώρο...

Οι φόροι που μένουν απλήρωτοι από τους φορολογούμενους

Οι φόροι που μένουν απλήρωτοι από τους...

Τη μάχη της πληρωμής των φόρων έχασαν το 2018 πάνω από 4 ...

Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Ζητούν μεταφραστές με γνώση της ''Μακεδονικής Γλώσσας''

Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Ζητούν μεταφραστές με γνώση της...

Σε 302 προσλήψεις ατόμων που γνωρίζουν τη...

Πρέπει να αφήνετε ανοιχτή τη θέρμανση όλο το 24ωρο ή να την ανοιγοκλείνετε;

Πρέπει να αφήνετε ανοιχτή τη θέρμανση όλο το 24ωρο ή να...

Ο χειμώνας είναι εδώ και δεν έχει σκοπό να φύγει...

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για νέα επιχείρηση

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για νέα επιχείρηση

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων...

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση  - Υπουργοποιήθηκε ο ημαθιώτης Άγγελος Τόλκας

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση - Υπουργοποιήθηκε...

Αλλαγές στην κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγο ο...

Aμερικανική εταιρεία 23 δισ. δολαρίων ''εισβάλει'' στην ελληνική αγορά

Aμερικανική εταιρεία 23 δισ. δολαρίων...

Επέκταση στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Moλονότι σταδιακά θα εξασθενήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν κι αύριο.Δείτε στο βίντεο την αναλυτική πρόγνωση του Σ. Αρανούτογλου.

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα σε ισόγειο χώρο επιχείρησης στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης.Ειδικότερα, γύρω στις 16:30, ένας 49χρονος άνδρας μπήκε σε ισόγειο χώρο επιχείρησης, κρατώντας καραμπίνα...

Τη μάχη της πληρωμής των φόρων έχασαν το 2018 πάνω από 4 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία. Τώρα περιμένουν την νέα έκτακτη ρύθμιση των 120 δόσεων για να ...