Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο STAR  - Ούτε Βενεζουέλα  αλλά ούτε Λας Βέγκας

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο STAR - Ούτε Βενεζουέλα αλλά ούτε Λας Βέγκας

Τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις πολιτικές προτάσεις τους Ποταμιού και των παλιών κομμάτων παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις της Μάρας Ζαχαρέα και της Κάτιας Μακρή, αναφέρθηκε στον ρόλο του Ποταμιού ως υπερασπιστή της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε ανεύθυνες συμπεριφορές. Συνέχισε λέγοντας ότι το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει να πειραχτούν οι καταθέσεις του κόσμου και αναφέρθηκε εκτενώς στα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας και το ρόλο του Ποταμιού σε αυτά.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης είναι τα παρακάτω:

- Υπάρχουν αρκετοί επιπόλαιοι και στη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς της ΝΔ τους είδαμε τους τελευταίους μήνες με τα μπες βγες στο μνημόνιο, που στοίχησαν στην Ελλάδα, κυρίως, αξιοπιστία. Τώρα έχουν προστεθεί και οι επιπόλαιοι του ΣΥΡΙΖΑ που νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν το παιχνίδι της Ευρώπης σε μια ζαριά.

-Υπάρχει ένα φλερτ κάποιον ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω όχι του Αλέξη Τσίπρα, με τη λογική ότι τα λεφτά που υπάρχουν στις τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλυφτούν κρατικές ανάγκες. Το Ποτάμι δεν θα επιτρέψει να πειραχτούν οι καταθέσεις του κόσμου. Η λογική του φόρος ή κούρεμα στις καταθέσεις πρέπει να βγει από το τραπέζι.

-Εμείς δεν μπήκαμε στην πολιτική λέγοντας «πάμε και βλέπουμε και όπως τα φέρει η τύχη». Μπήκαμε στην πολιτική έχοντας μια συγκεκριμένη σχέση με την πραγματικότητα, ξέρουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

-Πρέπει να υπάρξει μια Εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. Σοβαροί άνθρωποι, όχι πολιτευτές ή βουλευτές, που ξέρουν τι σημαίνει διαπραγμάτευση. Εμείς έχουμε μερικούς, μακάρι ναι έχει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τους βάλουμε όλους μαζί να διαπραγματευτούν.

-Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απομακρυνθούμε από την Ευρώπη. Άρα, το «Plan B» του οποιουδήποτε πρέπει να είναι ένα «Plan B» της Ευρώπης και όχι ένα «Plan B» έξω από την Ευρώπη.

-Δεν μου αρέσει η κινδυνολογία της ΝΔ. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα, όπως επίσης δεν θα γίνει και Λας Βέγκας. Υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις στην Ελλάδα που θα προστατεύσουν από κάθε ακραίο φαινόμενο.

-Οι λέξεις «αριστερά» και «δεξιά» δεν λένε τίποτα στον κόσμο. Δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Σημασία έχει τι λες για τα προβλήματα του τόπου. Το Ποτάμι αρνείται τον όρο «δεξιά» ή «αριστερά», λέει ότι είναι το Κέντρο των αλλαγών και θα αποδείξει ότι η συζήτηση περί «αριστεράς» και «δεξιάς» γίνεται γιατί δεν έχουν άποψη για τα προβλήματα.

-Δεν υπάρχει όρεξη για να αλλάξει το δημόσιο γιατί εκεί είναι οι ψηφοφόροι των παλαιών κομμάτων, εκεί βρίσκεται ο κομματικός στρατός τους, τον οποίο δεν θέλουν να στεναχωρήσουν. Εμείς που δεν έχουμε κομματικό στρατό, μπορούμε και τολμάμε να κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για τη δημόσια διοίκηση.

-Δεν μετέχουμε στον μύλο της Ελληνικής Κεντροαριστεράς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του Ποταμιού και των άλλων κομμάτων. Εμείς είμαστε ένα κίνημα του δημιουργήθηκε πριν 10 μήνες για να πει μερικά πραγματικά πράγματα στην κοινωνία. Οι άλλοι είχαν δεκαετίες εξουσίας και ευθύνονται για το χάλι της χώρας. Ο κύριος Βενιζέλος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τις κρίσιμες δεκαετίες. Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να απογοητεύσουν τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και σήμερα να μιλάνε με ένα μικρό τμήμα του εκλογικού τους ακροατηρίου. Τι σχέση έχει το Ποτάμι με αυτούς τους ανθρώπους που έφεραν τη χώρα στον γκρεμό;

-Εμείς θα κάνουμε μια πρόταση για κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας. Αν σε αυτή την κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει κάποιος από το Ποτάμι, τότε θα συμμετέχει. Δεν θα υπάρξει όμως η λογική «5 του Ποταμιού, 3 του ΣΥΡΙΖΑ, 5 της ΝΔ». Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε. Οι «καρέκλες» δεν μοιράζονται στα κομματικά γραφεία. Μια κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να έχει Υπουργούς στους οποίους να συμφωνούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ότι εκφράζουν τις ανάγκες του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΒΕΡΟΙΑΣ  Συμπαράσταση   στην αποχή του   Συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων Βέροιας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Συμπαράσταση στην...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας εκφράζει την αμέριστη...

Μετά από Ερώτηση Βελόπουλου - Κοτίδη Τι απαντάει το Υπουργείο Εσωτερικών για το δημοτικό κολυμβητήριο Βέροιας

Μετά από Ερώτηση Βελόπουλου - Κοτίδη Τι απαντάει το...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, , Παιδείας,...

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Χορήγηση Ξίφους  Αξιωματικού Στρατού

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ...

Ανακοινώνεται ότι η ΕΑΑΣ καταγράφει τις ανάγκες που...

Συνεδρίαση  λογοδοσίας την Μεγάλη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Συνεδρίαση λογοδοσίας την Μεγάλη Δευτέρα στο...

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής...

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Συνεχίζεται  το έργο Βελτίωσης  Οδικής Ασφάλειας

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Συνεχίζεται το έργο Βελτίωσης ...

Συνεχίζεται να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης  σε οδούς της Βέροιας, λόγω ασφαλτοστρώσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης σε...

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής...

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...