Πολιτικοί αρχηγοί: Επιδιώκουμε  βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη λύση

Πολιτικοί αρχηγοί: Επιδιώκουμε βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη λύση

Η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μία κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά την σύσκεψη, ο πρωθυπουργός προέβη σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Στην συνέχεια οι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.

Στο τέλος της σύσκεψης οι πολιτικοί αρχηγοί -με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

»Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

»Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.

Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.

Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

»Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

»Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurovision 2024: Η νικήτρια Ελβετία, η χαμηλή βαθμολογία των επιτροπών στη Σάττι και όσα έγιναν

Eurovision 2024: Η νικήτρια Ελβετία, η χαμηλή βαθμολογία των...

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision είναι πλέον παρελθόν με...

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος σε ηλικία 91 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος σε ηλικία 91 ετών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για το θάνατο του...

Γιατί φαίνεται ισχυρός  δημοσκοπικά ο Μητσοτάκης;

Γιατί φαίνεται ισχυρός δημοσκοπικά ο Μητσοτάκης;

Του Γιάννη ΜαγκριώτηΟ πρώτος λόγος είναι ο φόβος της...

Νέο σύστημα ελέγχων και βαριά πρόστιμα  για ανασφάλιστα ΙΧ, απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ -Τι θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες

Νέο σύστημα ελέγχων και βαριά πρόστιμα για...

Νέο σύστημα ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για...

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για 70.000 voucher παιδικών...

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, λήγει η υποβολή ηλεκτρονικών...

Σε αναμονή για το  πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις επιχειρήσεις»  - Μέχρι τις 15 Μαΐου ανοιχτή η πλατφόρμα για «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι»

Σε αναμονή για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις...

Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα επιδότησης...

“Έφυγε” η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

“Έφυγε” η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76...

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας...

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...