ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στον “Λαό” : Την Κυριακή το βράδυ η Ν.Δ. θα είναι πρώτη δύναμη. Θα ζητήσω πρώτα από τον Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστούμε

Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στον “Λαό” : Την Κυριακή το βράδυ η Ν.Δ. θα είναι πρώτη δύναμη. Θα ζητήσω πρώτα από τον Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστούμε

Κύριε πρόεδρε, ολοκληρώσατε πρόσφατα τις περιοδείες σας στην Περιφέρεια. Τα νέα μέτρα που δρομολογήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο, ήδη έχουν βάλει  θηλιά στο λαιμό των  αγροτών. Η Νέα δημοκρατία μπορεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα του μνημονίου για τους αγρότες  σε περίπτωση που πάρει το προβάδισμα στις εκλογές;

Στόχος μας καταρχήν δεν είναι μόνο  το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά   το Εθνικό  συμφέρον. Η κόλαση που έφερε ο Τσίπρας στη πρωτογενή παραγωγή τάζοντας λαγούς και πετραχήλια σίγουρα δεν υποστηρίζει ένα τέτοιο πρόταγμα.

Στόχος μας είναι  η βελτίωση των συνθηκών παραγωγής για τους αγρότες ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στην εθνική οικονομία.

Αν κερδίσουμε τις εκλογές, ‘’θα πάρουν πόδι πρώην λαϊκισμοί και δημαγωγίες’’, και με αλήθεια θα κάνουμε το αυτονόητο σε σχέση με τη μείωση των φορολογικών   συντελεστών. Είμαστε αποφασισμένοι να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας ώστε να μη πληρώσουν άλλο το βαρύ κόστος οι Έλληνες αγρότες.

Όχι με κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα περί αφορολογήτου των 12000 ευρώ, ούτε περί τραπεζών ειδικού  σκοπού για την αγροτική παραγωγή όπως υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σχέδιο που θα κοιτάει στα μάτια τους έλληνες αγρότες στηρίζοντας τους ουσιαστικά.

Είναι καιρός για επιστροφή στη δύναμη της αγροτικής οικονομίας.

Οι Υπουργοί που διαπραγματεύτηκαν δεν ήξεραν τα θέματα των αγροτών.

Για παράδειγμα το 100% της προκαταβολής είναι ελληνική πρόταση, δεν είναι πρόταση των ξένων

Εάν είχε πάει ο κ. Αποστόλου, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Και αυτά δεν τα λέω τώρα, τα έχω πει και στη Βουλή πριν προκηρυχθούν οι εκλογές.

Πιστεύω ότι μπορούμε να συζητήσουμε με κεντρικό επιχείρημα ότι το αγροτικό εισόδημα δεν είναι το ίδιο κάθε χρόνο. Η παραγωγή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, το ίδιο και το αγροτικό εισόδημα.

Αυτά όταν τα μετέφερα στους ξένους, μου απάντησαν ότι δεν τους τα έχει πει κανείς.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝ.ΕΛ. πήγε αδιάβαστη και χωρίς επιχειρήματα στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί το μέλλον των αγροτών μας.

 

Ποιο θα μπορούσε να είναι εκείνο το αγροτικό σχέδιο δράσης από πλευράς σας που θα μπορούσε να σταθεί επάξια απέναντι στην ανεπάρκεια όπως έχετε χαρακτηρίσει  του σχεδίου δράσης του ΣΥΡΙΖΑ;

Εμείς πιστεύουμε στα Ελληνικά προϊόντα. Γι’ αυτό και η δράση μας θα συνδεθεί  με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης ανά Περιφέρεια, Νομό και Δήμο με τη συμμετοχή  ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων των συλλογικών αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων.

Τα συλλογικά όργανα των αγροτών δεν θα βρουν  κλειστές τις πόρτες των Υπουργείων .Τέρμα η φτώχεια και η μιζέρια για όσους μπορούν να προσφέρουν πλούτο στη χώρα  παράγοντας. Πρέπει να σταματήσουμε να γκρεμίζει ο ένας και να χτίζει ο άλλος.

 

Τι είναι αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τον Έλληνα από μια κυβέρνηση που θα κερδίσει τις εκλογές  ώστε να αποκτήσει και πάλι ένα εισόδημα αντάξιο των υποχρεώσεών του;

Αυτό που ενδιαφέρει τον έλληνα ανεξάρτητα κυβερνητικού καθεστώτος, είναι η δουλειά. Η μείωση της ανεργίας. Βασική έγνοια της Νέας Δημοκρατίας , είναι να βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες.

Πως θα επιτευχθεί αυτό;

Με  άμεσο σχεδιασμό ενός δημοσιονομικά πειθαρχημένου προϋπολογισμού σε σχέση με τους εξής στόχους:

Πρώτον: η ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων   και των μη συστημικών τραπεζών για την αναγκαία αιμοδοσία της σταθερής και πραγματικής οικονομίας.

Δευτερον: η ολοκλήρωση ως τον Νοέμβριο μιας προσεχούς αξιολόγησης ώστε να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση

Συγκεκριμένα , τρία δισεκατομμύρια ευρώ, μέρος των οποίων θα διατεθεί για την αποληρωμή των δημοσίων οφειλών ως προς τους ιδιώτες

Τρίτον: τα 35 δις από το πακέτο Γιούνκερ

Τέταρτον: 20 δις πόροι από το νέο ΕΣΠΑ

Πέμπτον: 15 δις από την ΚΑΠ που εμείς οι ίδιοι εξασφαλίσαμε για το 2014-2020.

Κυρίως με νέες επενδύσεις. Χρειαζόμαστε 100 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις για να επιστρέψουμε σε συνθήκες βελτίωσης του εργασιακού status πριν τη κρίση.

Με λίγα λόγια, η Νέα Δημοκρατία, θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τις απαραίτητες δράσεις που θα αποτρέψουν την Ελληνική οικονομία από το να ζητιανεύει εφόρου ζωής ‘’ψίχουλα ελπίδας’’. Ο Έλληνας  χρειάζεται να δείξει  εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Και εμείς, είμαστε αυτοί που θα τοποθετήσουμε την Ελλάδα και πάλι στο βήμα της σταθερότητας και ανάπτυξης.

 

Με ‘’ψίχουλα ελπίδας   μέχρι στιγμής τρέφονται και οι συνταξιούχοι. Η ‘’δική τους οικονομική σταθερότητα’’ ,περιλαμβάνεται στο άμεσο σχέδιο δράσης της Νέας Δημοκρατίας;

Η στρατηγική του Τσίπρα ν΄αποφασίσει να εκβιάσει τους Ευρωπαίους, να οδηγηθούμε σ  ένα ενδεχόμενο GREXIT και στη συνέχεια η εκπνοή του προγράμματος  και το  δημοψήφισμα , έφεραν   τα capital control   στη ζωή μας.

Η εικόνα της ντροπής από τις ατελείωτες ουρές των συνταξιούχων, είναι μια εικόνα που καλά θα κάνουμε να έχουμε στο μυαλό μας για να θυμόμαστε τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίπρα.

Επτά μήνες ήταν αρκετοί για να κλείσουν την πόρτα της αξιοπρέπειας σε όλους όσους δούλευαν μια ζωή για τα γεράματά τους. Που είναι τα μέτρα περί αποκατάστασης των αδικιών που έταζε τον Γενάρη; Αυτή  την εντολή πήρε από τον λαό; Να κυβερνάει  ένα Capital control τα γεράματά του; Ας μη δεσμευτούμε για άλλη ταπείνωση.

Με τη μείωση  της ύφεσης από – 3%  στο -1 % θα μείνουν χρήματα και για κοινωνική πολιτική. Για αποκατάσταση των αδικιών. Αυτό φυσικά δεν θα είναι άμεσο. Θα χρειαστεί χρόνος και βεβαίως να προηγηθούν διαρθρωτικές αλλαγές ώστε το ασφαλιστικό να καταστεί βιώσιμο. 

 

Όλο αυτό το διάστημα μιλάτε για μια μετεκλογική ‘’κυβέρνηση όλων των πολιτών’’ με πιθανή συνεργασία με άλλα κόμματα.

Με ποιους θα συνεργαστείτε;

Η Νέα Δημοκρατία , την Κυριακή το βράδυ , ευελπιστώ ότι θα είναι η πρώτη δύναμη και θα λάβω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Θα ζητήσω πρώτα από τον κύριο Τσίπρα να συνεργαστούμε. Αλλά και με τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που επιθυμούν να βγάλουμε τη χώρα από τη στασιμότητα και την αστάθεια.

Εμείς τολμάμε μέσω της συνεργασίας που ζητάμε,  παρά τις ιδεολογικές μας διαφωνίες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της χώρας.  Να πετύχουμε  τη σταθερότητα.  Με όλους τους ικανούς Έλληνες. Με μία Εθνική ομάδα να πορεύεται με συνεργασία. Με αυτό τον τρόπο θα σταθούμε στη μέση του δρόμου δίχως απότομες ανηφόρες ή κατηφόρες. 

Χώρος και χρόνος για πειραματισμούς δεν υπάρχει.

Εμείς είμαστε εδώ ως Νέα Δημοκρατία για να βάλουμε στις πλάτες μας όλα τα λάθη εκείνα που κόστισαν στην Ελλάδα ακριβά από την κυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έδειξε να πειραματίζεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα  δημιουργώντας τεράστια  ζημιά. 

Θα σας πω όμως ότι η  ομάδα των ‘’53’’μέσα  στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ακόμη εν δυνάμει απειλή νέων αποσχίσεων που θα σύρουν τη χώρα σε νέες εκλογές.

Η ψήφος της Κυριακής είναι καθοριστική για το μέλλον της Χώρας για να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Η αποχή και η ψήφος διαμαρτυρίας είναι χαμένη ψήφος που θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες και αστάθεια τη χώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 26 Ιουλίου -Αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή δήλωσης για πολλούς πολίτες και πληρωμή φόρου σε 8 δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2025

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα...

Άνοιξε από χθες 25 Απριλίου 2024, η πλατφόρμα υποβολής των...

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή...

Ομιλία στο συνέδριο “Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και τα 11.000 το χρόνο - Οι προϋποθέσεις

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και...

Τα 11.000 ευρώ μπορούν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν...

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο...

Την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...