Για τη λειτουργία  της ΕΛ.ΒΙ.Ζ.  ενημερώθηκαν  βοοτρόφοι της Ημαθίας

Για τη λειτουργία της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. ενημερώθηκαν βοοτρόφοι της Ημαθίας

Για τα προϊόντα της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν βοοτρόφοι από την περιοχή της Ημαθίας, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα Sala της Ελιάς.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. καλωσόρισε τους παριστάμενους κάνοντας μια συνοπτική αναφορά στη διαδρομή της βιομηχανίας μετά την ιδιωτικοποίησή της. «Το Απρίλιο του 2012, αναλάβαμε με όραμα και τόλμη την ΕΛ.ΒΙ.Ζ. που είναι ταυτισμένη με την ιστορία των ζωοτροφών στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη αποκρατικοποίηση της τότε Αγροτικής Τράπεζας, πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι η όλη διαδικασία έγινε μέσω της πολυεθνικής εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Deloitte», τόνισε ο κ. Χαλκίδης. Και συνέχισε: «Πρώτο μας μέλημα ήταν να οργανώσουμε τα εργοστάσια και έπειτα να βγούμε δυνατά στην αγορά, σε θέση πλέον να εγγυηθούμε 100% για τα προϊόντα που προσφέρουμε». 

Ειδική αναφορά έγινε για τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΒΙΖ. σε κάθε εισερχόμενο φορτίο πρώτων υλών, αλλά και σε όλα τα εξερχόμενα προς πώληση. Το Χημείο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΦ και πραγματοποιεί αναλύσεις εναρμονισμένες με τους πιο αυστηρούς όρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ οι ευρωπαϊκοί κανόνες θέτουν ως όριο τα 20ppb μυκοτοξινών στις πρώτες ύλες, το αποδεκτό από την ΕΛ.ΒΙ.Ζ. όριο πάνω από το οποίο καμία πρώτη ύλη δεν εισέρχεται στο εργοστάσιο, είναι τα 3ppb. 

Ακολούθησε παρουσίαση του Δρ. Ηλία Γιάννενα, από το εργαστήριο Διατροφής του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, με θέμα «Η σημασία της διατροφής στην ανάπτυξη και τα ποιοτικά Χαρακτηριστικά των μόσχων πάχυνσης». Ο κ. Γιάννενας ανέλυσε στους βοοτρόφους τεχνικές λεπτομέρειες για τα προϊόντα που παράγει η ΕΛ.ΒΙ.Ζ., τις εγγυήσεις που προσφέρει, καθώς και για τα πρωτοποριακά μείγματα που δημιουργούνται και αναμένεται να πιστοποιηθούν σε ανώτατο επίπεδο, με στόχο την παραγωγή ακόμα και βιολογικού βόειου κρέατος.

Ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος με τους βοοτρόφους, που επικεντρώθηκε κυρίως στην αλλαγή φιλοσοφίας που φέρνει η νέα εποχή στην ιστορική ΕΛ.ΒΙ.Ζ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...