Μια πολύ καλή επιλογή το Μουσικό Σχολείο Βέροιας για τους μαθητές που αγαπούν τη μουσική

Μια πολύ καλή επιλογή το Μουσικό Σχολείο Βέροιας για τους μαθητές που αγαπούν τη μουσική

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας έχει αποδείξει ότι η λειτουργία του ήταν μια πολύ καλή επιλογή για τη πόλη και την περιοχή γενικότερα.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς του έχουμε χειροκροτήσει πολλές φορές σε συναυλίες και εκδηλώσεις που διοργανώνει και κάθε χρόνο το σχολείο κερδίζει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των μαθητών που αγαπούν, πέρα των άλλων, τον υπέροχο κόσμο της μουσικής. Η σχολική χρονιά τελειώνει σε λίγες μέρες και οι εγγραφές των μαθητών έχουν ήδη ξεκινήσει. Πολλοί βέβαια γονείς αλλά και μαθητές θα θέλουν να ενημερωθούν πριν πάρουν τις αποφάσεις τους και γι’ αυτό φρόντισε ήδη η Διεύθυνση του Σχολείου μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που δημοσιοποίησε και στα τοπικά ΜΜΕ.

Παράλληλα δίνει και τις απαντήσεις:

- Τι είναι το Μουσικό Σχολείο;

Το Μουσικό Σχολείο ανήκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, περιλαμβάνει γυμνάσιο και λύκειο. Τα αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας αναφέρονται σε μαθήματα γενικής ( όπως σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια ) και μουσικής παιδείας. Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα είναι 42 ωρών. (29 ώρες μαθήματα γενικής  και 13 μουσικής παιδείας )  

- Γιατί να επιλέξω το Μουσικό Σχολείο ;

Η επιλογή του συγκεκριμένου τύπου σχολείου αφορά γονείς και μαθητές που αγαπούν τη μουσική και επιθυμούν να καλλιεργήσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες. Αφορά μαθητές που θέλουν να κοινωνικοποιηθούν και να εργασθούν συλλογικά αλλά και προσωπικά σε ένα δημιουργικό σχολικό περιβάλλον.

Στο Μουσικό Σχολείο οι εφηβικές ανησυχίες βρίσκουν ασφαλείς και   δημιουργικές διεξόδους.

-   Πώς γίνεται η εγγραφή - πρέπει να έχω μουσικές γνώσεις ; 

Αιτήσεις υποβάλλονται στο Μουσικό Σχολείο από 9 έως 31 Μαίου        

Μετά τις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι μαθητές θα εξετασθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που ορίζει ο περιφερειακός διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εξέταση αφορά μουσικές ικανότητες και όχι απαραίτητα γνώσεις. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι : Ρυθμός, ακουστική και φωνητική ικανότητα, και διάκριση ηχοχρωμάτων. Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας θα διοργανώσει συναντήσεις προσομοίωσης  εξετάσεων για τους υποψήφιους μαθητές(στις 6 και 13  Ιουνίου, Δευτέρα). 

 Οι επιτυχόντες μεταγράφονται το Σεπτέμβριο από τα γυμνάσια στα οποία γράφτηκαν με βάση την κατανομή των αποφοίτων δημοτικού.

-Πού βρίσκεται το Μουσικό Σχολείο ;

Στεγάζεται προσωρινά στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου-Εσπερινών σχολείων Βέροιας. Έχει διατεθεί από το Δήμο Βέροιας οικόπεδο περίπου 11 στρεμμάτων στο Ταγαροχώρι για την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου. Οι διαδικασίες χαρακτηρισμού του ως σχολικού χώρου προχωρούν με καλούς ρυθμούς. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται δωρεάν με αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ, ανάλογα τον τόπο κατοικίας.

- Πώς συνδέεται το Μουσικό Σχολείο με την τοπική  κοινωνία ;

Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε πλήθος εκδηλώσεων που διοργανώνει  το ίδιο, ο Δήμος Βέροιας, η ΚΕΠΑ του Δήμου αλλά και άλλοι φορείς, με  μεγάλη ποικιλία  μουσικών συνόλων, ευρωπαϊκής και ελληνικής  μουσικής. ( Εύηχη πόλη, Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Ξάνθης, Συνάντηση Σχολικών χορωδιών,Spring festival, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, διοργάνωση  επετειακών εορτών κ.λ.π. ), ενώ συνεργάζεται άριστα με τοπικούς φορείς.

- Τι προοπτικές έχουν οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων ;

Ό,τι και των άλλων τύπων λυκείου όσον αφορά όλες τις πανεπιστημιακές σχολές. Πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στις ανώτατες μουσικές σχολές, αφού  στο λύκειο όπως και στο γυμνάσιο οι μαθητές  διδάσκονται 13 ώρες την εβδομάδα μαθήματα μουσικής παιδείας. Eχει επίσης θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας   το πλαίσιο ώστε οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων να αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα μέσα από ειδικές διαδικασίες αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...