Θ. Θεοχαρόπουλος: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους γεωτεχνικούς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Θ. Θεοχαρόπουλος: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους γεωτεχνικούς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Γεωτεχνικούς επιστήμονες δύο ταχυτήτων ενδέχεται να δημιουργήσουν οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες παρέχεται σε αυτοαπασχολούμενους η δυνατότητα καταβολής μειωμένων, βάσει ειδικής κλίμακας προσαρμογής, ασφαλιστικών εισφορών, για το διάστημα από την 1/1/2017 έως την 31/12/2020. Αυτό αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

 

Και προσθέτει:

«Και αυτό διότι η εν λόγω μεταβατική ρύθμιση ισχύει μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που προέρχονται από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α) και αποκλείονται από την εφαρμογή της όλοι οι γεωτεχνικοί-ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε).

Επισημαίνεται όμως ότι οι εν λόγω ελεύθεροι επαγγελματίες, αναλόγως του κλάδου ή της ειδικότερης δραστηριότητάς τους, ασφαλίζονται είτε στον Ο.Α.Ε.Ε. (π.χ. γεωτεχνικοί αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, γεωτεχνικοί μελετητές δημοσίων έργων), είτε στο Ε.Τ.Α.Α. (π.χ. γεωτεχνικοί εργολήπτες δημοσίων έργων, κτηνίατροι).

Δεδομένου, λοιπόν, ότι:

Είναι άδικος και αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός των ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε γεωτεχνικών από τις προαναφερόμενες διατάξεις που προβλέπουν προσωρινή ελάφρυνση του ασφαλιστικού κόστους.

Η εφαρμογή των ως άνω διατάξεων ενδέχεται να προκαλέσει φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και στρεβλώσεις στην ελεύθερη αγορά, καθώς αντιβαίνει στους κανόνες ισότητας και ισονομίας.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των γεωτεχνικών, αυτοαπασχολουμένων- ελευθέρων επαγγελματιών, έχει πληγεί καίρια, εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και της διαρκώς αυξανόμενης φορολογίας.

Οι γεωτεχνικοί επιστήμονες (γεωπόνοι, γεωλόγοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, ιχθυολόγοι), αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, το οποίο, αναμφισβήτητα, είναι απαραίτητο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

Προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων — ελεύθερων επαγγελματιών γεωτεχνικών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, στη μεταβατική ρύθμιση του άρθρου 98 του ν.4387/2016, διασφαλίζοντας έτσι την ίση μεταχείριση όλων των γεωτεχνικών επιστημόνων;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία επιχειρούν σε τμήματα...

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...