Θ. Θεοχαρόπουλος: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους γεωτεχνικούς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Θ. Θεοχαρόπουλος: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους γεωτεχνικούς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Γεωτεχνικούς επιστήμονες δύο ταχυτήτων ενδέχεται να δημιουργήσουν οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες παρέχεται σε αυτοαπασχολούμενους η δυνατότητα καταβολής μειωμένων, βάσει ειδικής κλίμακας προσαρμογής, ασφαλιστικών εισφορών, για το διάστημα από την 1/1/2017 έως την 31/12/2020. Αυτό αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

 

Και προσθέτει:

«Και αυτό διότι η εν λόγω μεταβατική ρύθμιση ισχύει μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που προέρχονται από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α) και αποκλείονται από την εφαρμογή της όλοι οι γεωτεχνικοί-ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε).

Επισημαίνεται όμως ότι οι εν λόγω ελεύθεροι επαγγελματίες, αναλόγως του κλάδου ή της ειδικότερης δραστηριότητάς τους, ασφαλίζονται είτε στον Ο.Α.Ε.Ε. (π.χ. γεωτεχνικοί αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, γεωτεχνικοί μελετητές δημοσίων έργων), είτε στο Ε.Τ.Α.Α. (π.χ. γεωτεχνικοί εργολήπτες δημοσίων έργων, κτηνίατροι).

Δεδομένου, λοιπόν, ότι:

Είναι άδικος και αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός των ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε γεωτεχνικών από τις προαναφερόμενες διατάξεις που προβλέπουν προσωρινή ελάφρυνση του ασφαλιστικού κόστους.

Η εφαρμογή των ως άνω διατάξεων ενδέχεται να προκαλέσει φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και στρεβλώσεις στην ελεύθερη αγορά, καθώς αντιβαίνει στους κανόνες ισότητας και ισονομίας.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των γεωτεχνικών, αυτοαπασχολουμένων- ελευθέρων επαγγελματιών, έχει πληγεί καίρια, εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και της διαρκώς αυξανόμενης φορολογίας.

Οι γεωτεχνικοί επιστήμονες (γεωπόνοι, γεωλόγοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, ιχθυολόγοι), αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, το οποίο, αναμφισβήτητα, είναι απαραίτητο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

Προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων — ελεύθερων επαγγελματιών γεωτεχνικών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, στη μεταβατική ρύθμιση του άρθρου 98 του ν.4387/2016, διασφαλίζοντας έτσι την ίση μεταχείριση όλων των γεωτεχνικών επιστημόνων;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκη Καρατζιούλα:

Νίκη Καρατζιούλα: "Tσίπρας και πολιτική ηθική,...

Οι τελευταίες δύο "ενοικιάσεις" στελεχών, δήθεν ...

Το 1ο ΓΕΛ Βέροιας επισκέφτηκε η Σόνια Θεοδωρίδου

Το 1ο ΓΕΛ Βέροιας επισκέφτηκε η Σόνια Θεοδωρίδου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο, συμπατριώτισσά μας, Σόνια...

Απ. Βεσυρόπουλος:

Απ. Βεσυρόπουλος: "Η Κυβέρνηση των φόρων, των...

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας,...

 Η ωμή αλήθεια για τα ψίχουλα των de minimis αποζημιώσεων και το μεγάλο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες της Ημαθίας

Η ωμή αλήθεια για τα ψίχουλα των de minimis αποζημιώσεων...

 Του  Τάσου Μπαρτζώκα*  Στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με...

Γενική συνέλευση στη Μελίκη για τον Πανελλήνιο Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης - ΠΑΣΥΦΩΣ

Γενική συνέλευση στη Μελίκη για τον Πανελλήνιο...

Γενική συνέλευση του νομού Ημαθίας στις 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ...

Κώστας Καλαϊτζίδης: “Και στους δρόμους της Π.Ε. Ημαθίας οι πινακίδες θα γράφουν μόνο Σκόπια”

Κώστας Καλαϊτζίδης: “Και στους δρόμους της Π.Ε....

Απόλυτη ταύτιση με τη θέση του Απόστολου ...

Φωτιά σε αγροτική αποθήκη στη Νάουσα

Φωτιά σε αγροτική αποθήκη στη Νάουσα

Πυρκαγιά σε αγροτική αποθήκη, στην περιοχή της Νάουσας...

Έκλεψαν ΙΧ από τη Θεσσαλονίκη, το φόρτωσαν με κλοπιμαία και το παράτησαν στην Ημαθία

Έκλεψαν ΙΧ από τη Θεσσαλονίκη, το φόρτωσαν με...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίστηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Οι τελευταίες δύο "ενοικιάσεις" στελεχών, δήθεν κεντροαριστερών, ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Οι πολίτες άναυδοι παρακολουθούν πολιτικά στελέχη χαμηλής πολιτικής ηθικής, να...

Η διεθνούς φήμης σοπράνο, συμπατριώτισσά μας, Σόνια Θεοδωρίδου, μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας  Γιώργο Σοφιανίδη και τον δικηγόρο- συγγραφέα Γιώργο Λιόλιο επισκέφθηκαν  το 1ο ΓΕΛ Βέροιας τη  Δευτέρα ...