ΤΟΠΙΚΑ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους γεωτεχνικούς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Θ. Θεοχαρόπουλος: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους γεωτεχνικούς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Γεωτεχνικούς επιστήμονες δύο ταχυτήτων ενδέχεται να δημιουργήσουν οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες παρέχεται σε αυτοαπασχολούμενους η δυνατότητα καταβολής μειωμένων, βάσει ειδικής κλίμακας προσαρμογής, ασφαλιστικών εισφορών, για το διάστημα από την 1/1/2017 έως την 31/12/2020. Αυτό αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

 

Και προσθέτει:

«Και αυτό διότι η εν λόγω μεταβατική ρύθμιση ισχύει μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που προέρχονται από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α) και αποκλείονται από την εφαρμογή της όλοι οι γεωτεχνικοί-ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε).

Επισημαίνεται όμως ότι οι εν λόγω ελεύθεροι επαγγελματίες, αναλόγως του κλάδου ή της ειδικότερης δραστηριότητάς τους, ασφαλίζονται είτε στον Ο.Α.Ε.Ε. (π.χ. γεωτεχνικοί αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, γεωτεχνικοί μελετητές δημοσίων έργων), είτε στο Ε.Τ.Α.Α. (π.χ. γεωτεχνικοί εργολήπτες δημοσίων έργων, κτηνίατροι).

Δεδομένου, λοιπόν, ότι:

Είναι άδικος και αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός των ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε γεωτεχνικών από τις προαναφερόμενες διατάξεις που προβλέπουν προσωρινή ελάφρυνση του ασφαλιστικού κόστους.

Η εφαρμογή των ως άνω διατάξεων ενδέχεται να προκαλέσει φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και στρεβλώσεις στην ελεύθερη αγορά, καθώς αντιβαίνει στους κανόνες ισότητας και ισονομίας.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των γεωτεχνικών, αυτοαπασχολουμένων- ελευθέρων επαγγελματιών, έχει πληγεί καίρια, εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και της διαρκώς αυξανόμενης φορολογίας.

Οι γεωτεχνικοί επιστήμονες (γεωπόνοι, γεωλόγοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, ιχθυολόγοι), αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, το οποίο, αναμφισβήτητα, είναι απαραίτητο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

Προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων — ελεύθερων επαγγελματιών γεωτεχνικών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, στη μεταβατική ρύθμιση του άρθρου 98 του ν.4387/2016, διασφαλίζοντας έτσι την ίση μεταχείριση όλων των γεωτεχνικών επιστημόνων;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία»

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood...

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh...

Επιστολή στο

Επιστολή στο "ΛΑΟ" - Επιτέλους Τέλος!

Φωτό αρχείου Συγχωρέστε  με  αγαπητοί  αναγνώστες ...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει τις δομές πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει τις...

Σε μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την...

50 χρόνια Ραδιόφωνο

50 χρόνια Ραδιόφωνο

Γράφει ο Γιώργος ΝτελιόπουλοςΣήμερα θα κάνω ένα ...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ… *του Γιάννη Ναζλίδη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ… *του Γιάννη Ναζλίδη

Εμένα δεν μ` αρέσουν τα Κυριακάτικα απογέματαπου...

Απάντηση του Δημάρχου Ν. Κουτσογιάννη στον εκλεγμένο δήμαρχο Ν. Καρανικόλα

Απάντηση του Δημάρχου Ν. Κουτσογιάννη στον εκλεγμένο...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πραγματική χαρά...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα προς τους Δημότες για έλεγχο των κτιρίων για τυχόν επικίνδυνα στοιχεία που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα προς τους Δημότες για...

Έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον...

Κατερίνα Παπακώστα: Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου για την επιλογή του στρατηγού Μιχάλη Καραμαλάκη

Κατερίνα Παπακώστα: Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου...

Με αφορμή την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την επιλογή του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh Malhotra είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη...