Θ. Θεοχαρόπουλος: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους γεωτεχνικούς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Θ. Θεοχαρόπουλος: Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους γεωτεχνικούς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

Γεωτεχνικούς επιστήμονες δύο ταχυτήτων ενδέχεται να δημιουργήσουν οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες παρέχεται σε αυτοαπασχολούμενους η δυνατότητα καταβολής μειωμένων, βάσει ειδικής κλίμακας προσαρμογής, ασφαλιστικών εισφορών, για το διάστημα από την 1/1/2017 έως την 31/12/2020. Αυτό αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

 

Και προσθέτει:

«Και αυτό διότι η εν λόγω μεταβατική ρύθμιση ισχύει μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που προέρχονται από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α) και αποκλείονται από την εφαρμογή της όλοι οι γεωτεχνικοί-ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε).

Επισημαίνεται όμως ότι οι εν λόγω ελεύθεροι επαγγελματίες, αναλόγως του κλάδου ή της ειδικότερης δραστηριότητάς τους, ασφαλίζονται είτε στον Ο.Α.Ε.Ε. (π.χ. γεωτεχνικοί αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, γεωτεχνικοί μελετητές δημοσίων έργων), είτε στο Ε.Τ.Α.Α. (π.χ. γεωτεχνικοί εργολήπτες δημοσίων έργων, κτηνίατροι).

Δεδομένου, λοιπόν, ότι:

Είναι άδικος και αδικαιολόγητος ο αποκλεισμός των ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε γεωτεχνικών από τις προαναφερόμενες διατάξεις που προβλέπουν προσωρινή ελάφρυνση του ασφαλιστικού κόστους.

Η εφαρμογή των ως άνω διατάξεων ενδέχεται να προκαλέσει φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και στρεβλώσεις στην ελεύθερη αγορά, καθώς αντιβαίνει στους κανόνες ισότητας και ισονομίας.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των γεωτεχνικών, αυτοαπασχολουμένων- ελευθέρων επαγγελματιών, έχει πληγεί καίρια, εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και της διαρκώς αυξανόμενης φορολογίας.

Οι γεωτεχνικοί επιστήμονες (γεωπόνοι, γεωλόγοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, ιχθυολόγοι), αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, το οποίο, αναμφισβήτητα, είναι απαραίτητο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

Προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων — ελεύθερων επαγγελματιών γεωτεχνικών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, στη μεταβατική ρύθμιση του άρθρου 98 του ν.4387/2016, διασφαλίζοντας έτσι την ίση μεταχείριση όλων των γεωτεχνικών επιστημόνων;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων POLIS TRUCKS στο δρόμο από την Πατρίδα προς τον Αγ. Γεώργιο.@@ads-95@@Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...