Εργαλεία για την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας ΑΝΗΜΑ και Leader

Εργαλεία για την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας ΑΝΗΜΑ και Leader

Ευκαιρία για αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας χαρακτηρίστηκε το νέο πρόγραμμα Leader, που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. Μιλώντας για την ομάδα έργου και τα στελέχη της Αναπτυξιακής ο πρόεδρός της Θεόφιλος Τεληγιαννίδης σημείωσε ότι όλοι μαζί και σε συνεργασία "... μπορούμε να βοηθήσουμε και να αξιοποιήσουμε σωστά τα κονδύλια ώστε να ωφεληθεί όλη η Ημαθία από το εργαλείο που λέγεται ΑΝΗΜΑ". 

"Πρόκειται για ένα πολύ ελκυστικό πρόγραμμα που δεν έχουμε δικαίωμα να μην αξιοποιήσουμε" τόνισε ο Θανάσης Καραγιάννης, μέλος της ομάδας έργου, παρουσιάζοντας το Leader.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος του προγράμματος για τον νομό μας είναι από 6 ως 10 εκατ. ευρώ, με 30% δημόσιες επενδύσεις (και ωριμότητα των δήμων) και 70% ιδιωτικές.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΄Λαού΄ ο κ. Τεληγιαννίδης σημείωσε ότι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις που είχαν κατατεθεί στο προηγούμενο Leader συνεχίζονται κανονικά και θα ολοκληρωθούν εφόσον δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στον φάκελό τους.

 

Η ομιλία του προέδρου Θεόφιλου Τεληγιαννίδη

Η Αναπτυξιακή Ημαθίας, συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο και την προσπάθεια του παρελθόντος, στοχεύει στην υποβολή Τοπικού προγράμματος στα πλαίσια του CLLD – LEADER, στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού του νέου LEADER 2014 – 2020, μέσω του οποίου στοχεύουμε στην στήριξη Ιδιωτικού και Δημόσιου χαρακτήρα παρεμβάσεων, οι οποίες:

θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, 

θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, 

θα προάγουν την καινοτομία, την συνεργασία και την κοινή δράση,

θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και θα μειώσουν την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, και

θα συμβάλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην εισαγωγή πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης.

Επιδίωξη μας είναι να καλύψουμε το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με μια προτεινόμενη Περιοχή Παρέμβασης η οποία καλύπτει το 99% της συνολικής έκτασης του νομού και το 44% των μόνιμων κατοίκων του, και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δράσεων το οποίο θα είναι απόλυτα συμβατό με τα χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης που έχει επιλεγεί, και θα ανταποκρίνεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό στις επιχειρηματικές ανησυχίες των κατοίκων.

Διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα δράσης που θα παρέχει ευκαιρίες επένδυσης σε ιδιώτες, με έργα Μεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, με επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, καθώς και στους λοιπούς τομείς της οικονομίας, το οποίο θα συνδυάζεται με παρεμβάσεις εκ μέρους των Δήμων, με έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας, έργα πολιτισμού και αναψυχής, κοινωνικών υποδομών και στήριξης του τουρισμού. Αναμένουμε ότι η Δημόσια Δαπάνη ολόκληρου του προγράμματος θα μπορεί να ξεπεράσει τα 6 εκ. ευρώ, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα το οποίο, υποκινώντας και ιδιωτικά κεφάλαια, θα μπορεί να προσεγγίσει τα 10 εκ. ευρώ.

Ακολουθώντας μία διαδικασία σχεδιασμού ”από κάτω προς τα επάνω”, στηριζόμαστε σε διαδικασίες κοινωνικής διαβούλευσης, μέσα από τις οποίες θα προκύψει η αναπτυξιακή μας στρατηγική και οι παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν. Για την περαιτέρω ενδυνάμωση αυτών των διαδικασιών κοινωνικού διαλόγου, θεωρούμε ότι ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, τα οποία έχουν την δύναμη και την δυνατότητα να φθάσουν σε μεγάλο τμήμα του τοπικού πληθυσμού, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την προσπάθεια η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, και υποκινώντας τους για να συμμετάσχουν εντονότερα σε αυτή την γόνιμη διαδικασία διαλόγου.

Ζητώ την εκ μέρους σας στήριξη και συνεργασία, προκειμένου αφενός να επιτευχθεί κατ΄ αρχήν ο μεγάλος στόχος για την έγκριση του Τοπικού μας Προγράμματος και αφετέρου να καταστεί δυνατή η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και συμβολή της τοπικής κοινωνίας στον σχεδιασμό του, γεγονός που άλλωστε αποτελεί και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε σήμερα στην εφημερίδα

Διαβάστε σήμερα στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" που...

Ύστατος αγώναςΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ “ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ...

Τα δακρυγόνα και ο εμπρησμός στο αυτοκίνητο του δημάρχου Νάουσας Ν. Κουτσογιάννη στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Τα δακρυγόνα και ο εμπρησμός στο αυτοκίνητο του...

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό...

Με το βλέμμα στη νίκη της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές, η ΝΟΔΕ Ημαθίας έκοψε την πίτα παρουσία του Κ. Χατζιδάκη

Με το βλέμμα στη νίκη της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές, η...

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας...

Στο Σύνταγμα αυτή την ώρα εκατοντάδες Ημαθιώτες για το συλλαλητήριο - Υπογραφές για δημοψήφισμα

Στο Σύνταγμα αυτή την ώρα εκατοντάδες Ημαθιώτες για το...

Περίπου 15  λεωφορεία, 50θέσια, γεμάτα κόσμο, έφυγαν τα...

Ημαθία: Αφαίρεσαν μπαταρίες φορτηγών από επιχείρηση και συνελήφθησαν

Ημαθία: Αφαίρεσαν μπαταρίες φορτηγών από επιχείρηση...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε...

Γυναίκα έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου στη Νάουσα

Γυναίκα έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου στη Νάουσα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σχηματίσθηκε...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο Πασλαβισμός  και η επίδρασή του στο Μακεδονικό ζήτημα.

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο Πασλαβισμός και...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΓΟ...

Μαθήματα Πληροφορικής στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος 8/8

Μαθήματα Πληροφορικής στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος 8/8

Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, Πιστοποιημένο Κέντρο Δια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ύστατος αγώναςΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ “ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ”ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ.ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ,  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ...

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πριν από μία ώρα  ο δήμαρχος Ναουσας Νίκος Κουτσογιαννης, περιγράφει τις πραγματικά εφιαλτικές στιγμές στο κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε: ...