Εργαλεία για την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας ΑΝΗΜΑ και Leader

Εργαλεία για την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας ΑΝΗΜΑ και Leader

Ευκαιρία για αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας χαρακτηρίστηκε το νέο πρόγραμμα Leader, που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. Μιλώντας για την ομάδα έργου και τα στελέχη της Αναπτυξιακής ο πρόεδρός της Θεόφιλος Τεληγιαννίδης σημείωσε ότι όλοι μαζί και σε συνεργασία "... μπορούμε να βοηθήσουμε και να αξιοποιήσουμε σωστά τα κονδύλια ώστε να ωφεληθεί όλη η Ημαθία από το εργαλείο που λέγεται ΑΝΗΜΑ". 

"Πρόκειται για ένα πολύ ελκυστικό πρόγραμμα που δεν έχουμε δικαίωμα να μην αξιοποιήσουμε" τόνισε ο Θανάσης Καραγιάννης, μέλος της ομάδας έργου, παρουσιάζοντας το Leader.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος του προγράμματος για τον νομό μας είναι από 6 ως 10 εκατ. ευρώ, με 30% δημόσιες επενδύσεις (και ωριμότητα των δήμων) και 70% ιδιωτικές.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΄Λαού΄ ο κ. Τεληγιαννίδης σημείωσε ότι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις που είχαν κατατεθεί στο προηγούμενο Leader συνεχίζονται κανονικά και θα ολοκληρωθούν εφόσον δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στον φάκελό τους.

 

Η ομιλία του προέδρου Θεόφιλου Τεληγιαννίδη

Η Αναπτυξιακή Ημαθίας, συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο και την προσπάθεια του παρελθόντος, στοχεύει στην υποβολή Τοπικού προγράμματος στα πλαίσια του CLLD – LEADER, στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού του νέου LEADER 2014 – 2020, μέσω του οποίου στοχεύουμε στην στήριξη Ιδιωτικού και Δημόσιου χαρακτήρα παρεμβάσεων, οι οποίες:

θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, 

θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, 

θα προάγουν την καινοτομία, την συνεργασία και την κοινή δράση,

θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και θα μειώσουν την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, και

θα συμβάλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην εισαγωγή πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης.

Επιδίωξη μας είναι να καλύψουμε το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με μια προτεινόμενη Περιοχή Παρέμβασης η οποία καλύπτει το 99% της συνολικής έκτασης του νομού και το 44% των μόνιμων κατοίκων του, και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δράσεων το οποίο θα είναι απόλυτα συμβατό με τα χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης που έχει επιλεγεί, και θα ανταποκρίνεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό στις επιχειρηματικές ανησυχίες των κατοίκων.

Διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα δράσης που θα παρέχει ευκαιρίες επένδυσης σε ιδιώτες, με έργα Μεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, με επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, καθώς και στους λοιπούς τομείς της οικονομίας, το οποίο θα συνδυάζεται με παρεμβάσεις εκ μέρους των Δήμων, με έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας, έργα πολιτισμού και αναψυχής, κοινωνικών υποδομών και στήριξης του τουρισμού. Αναμένουμε ότι η Δημόσια Δαπάνη ολόκληρου του προγράμματος θα μπορεί να ξεπεράσει τα 6 εκ. ευρώ, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα το οποίο, υποκινώντας και ιδιωτικά κεφάλαια, θα μπορεί να προσεγγίσει τα 10 εκ. ευρώ.

Ακολουθώντας μία διαδικασία σχεδιασμού ”από κάτω προς τα επάνω”, στηριζόμαστε σε διαδικασίες κοινωνικής διαβούλευσης, μέσα από τις οποίες θα προκύψει η αναπτυξιακή μας στρατηγική και οι παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν. Για την περαιτέρω ενδυνάμωση αυτών των διαδικασιών κοινωνικού διαλόγου, θεωρούμε ότι ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, τα οποία έχουν την δύναμη και την δυνατότητα να φθάσουν σε μεγάλο τμήμα του τοπικού πληθυσμού, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την προσπάθεια η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, και υποκινώντας τους για να συμμετάσχουν εντονότερα σε αυτή την γόνιμη διαδικασία διαλόγου.

Ζητώ την εκ μέρους σας στήριξη και συνεργασία, προκειμένου αφενός να επιτευχθεί κατ΄ αρχήν ο μεγάλος στόχος για την έγκριση του Τοπικού μας Προγράμματος και αφετέρου να καταστεί δυνατή η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και συμβολή της τοπικής κοινωνίας στον σχεδιασμό του, γεγονός που άλλωστε αποτελεί και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...