Εργαλεία για την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας ΑΝΗΜΑ και Leader

Εργαλεία για την αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας ΑΝΗΜΑ και Leader

Ευκαιρία για αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Ημαθίας χαρακτηρίστηκε το νέο πρόγραμμα Leader, που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. Μιλώντας για την ομάδα έργου και τα στελέχη της Αναπτυξιακής ο πρόεδρός της Θεόφιλος Τεληγιαννίδης σημείωσε ότι όλοι μαζί και σε συνεργασία "... μπορούμε να βοηθήσουμε και να αξιοποιήσουμε σωστά τα κονδύλια ώστε να ωφεληθεί όλη η Ημαθία από το εργαλείο που λέγεται ΑΝΗΜΑ". 

"Πρόκειται για ένα πολύ ελκυστικό πρόγραμμα που δεν έχουμε δικαίωμα να μην αξιοποιήσουμε" τόνισε ο Θανάσης Καραγιάννης, μέλος της ομάδας έργου, παρουσιάζοντας το Leader.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος του προγράμματος για τον νομό μας είναι από 6 ως 10 εκατ. ευρώ, με 30% δημόσιες επενδύσεις (και ωριμότητα των δήμων) και 70% ιδιωτικές.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΄Λαού΄ ο κ. Τεληγιαννίδης σημείωσε ότι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις που είχαν κατατεθεί στο προηγούμενο Leader συνεχίζονται κανονικά και θα ολοκληρωθούν εφόσον δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στον φάκελό τους.

 

Η ομιλία του προέδρου Θεόφιλου Τεληγιαννίδη

Η Αναπτυξιακή Ημαθίας, συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο και την προσπάθεια του παρελθόντος, στοχεύει στην υποβολή Τοπικού προγράμματος στα πλαίσια του CLLD – LEADER, στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού του νέου LEADER 2014 – 2020, μέσω του οποίου στοχεύουμε στην στήριξη Ιδιωτικού και Δημόσιου χαρακτήρα παρεμβάσεων, οι οποίες:

θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, 

θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, 

θα προάγουν την καινοτομία, την συνεργασία και την κοινή δράση,

θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και θα μειώσουν την ένταση των κοινωνικών προβλημάτων, και

θα συμβάλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην εισαγωγή πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης.

Επιδίωξη μας είναι να καλύψουμε το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με μια προτεινόμενη Περιοχή Παρέμβασης η οποία καλύπτει το 99% της συνολικής έκτασης του νομού και το 44% των μόνιμων κατοίκων του, και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δράσεων το οποίο θα είναι απόλυτα συμβατό με τα χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης που έχει επιλεγεί, και θα ανταποκρίνεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό στις επιχειρηματικές ανησυχίες των κατοίκων.

Διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα δράσης που θα παρέχει ευκαιρίες επένδυσης σε ιδιώτες, με έργα Μεταποίησης και Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, με επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, καθώς και στους λοιπούς τομείς της οικονομίας, το οποίο θα συνδυάζεται με παρεμβάσεις εκ μέρους των Δήμων, με έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας, έργα πολιτισμού και αναψυχής, κοινωνικών υποδομών και στήριξης του τουρισμού. Αναμένουμε ότι η Δημόσια Δαπάνη ολόκληρου του προγράμματος θα μπορεί να ξεπεράσει τα 6 εκ. ευρώ, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα το οποίο, υποκινώντας και ιδιωτικά κεφάλαια, θα μπορεί να προσεγγίσει τα 10 εκ. ευρώ.

Ακολουθώντας μία διαδικασία σχεδιασμού ”από κάτω προς τα επάνω”, στηριζόμαστε σε διαδικασίες κοινωνικής διαβούλευσης, μέσα από τις οποίες θα προκύψει η αναπτυξιακή μας στρατηγική και οι παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν. Για την περαιτέρω ενδυνάμωση αυτών των διαδικασιών κοινωνικού διαλόγου, θεωρούμε ότι ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, τα οποία έχουν την δύναμη και την δυνατότητα να φθάσουν σε μεγάλο τμήμα του τοπικού πληθυσμού, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την προσπάθεια η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, και υποκινώντας τους για να συμμετάσχουν εντονότερα σε αυτή την γόνιμη διαδικασία διαλόγου.

Ζητώ την εκ μέρους σας στήριξη και συνεργασία, προκειμένου αφενός να επιτευχθεί κατ΄ αρχήν ο μεγάλος στόχος για την έγκριση του Τοπικού μας Προγράμματος και αφετέρου να καταστεί δυνατή η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και συμβολή της τοπικής κοινωνίας στον σχεδιασμό του, γεγονός που άλλωστε αποτελεί και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός   στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο...

Θεμελιώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη...

«Πραγματική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση  από τον Κ. Μητσοτάκη»

«Πραγματική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση από τον Κ....

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*Ο πρόεδρος της Νέας...

Eγγραφές για νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Βέροιας

Eγγραφές για νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του...

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού...

Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων   για την ψυχική υγεία, θα λειτουργήσει   για πρώτη φορά στην Ημαθία από τον ΣΟΦΨΥ

Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων για την ψυχική υγεία, θα...

- Από τον ερχόμενο Δεκέμβριο- Ο πρόεδρος Γιώργος...

Διάλογος και συναντήσεις  του Τάσου Μπαρτζώκα με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Ημαθίας

Διάλογος και συναντήσεις του Τάσου Μπαρτζώκα με τους...

Θέλοντας να ενημερωθεί για τα θέματα του εμπορικού...

Σύλληψη 41χρονου για απόπειρα κλοπής

Σύλληψη 41χρονου για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου, τα ξημερώματα, από...

Όπως ανακοινώνουν Γονείς και Κηδεμόνες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για τα μαθητικά δρομολόγια…  Θα εξαντλήσουν πρώτα   τον διάλογο και την πίεση προς τους εμπλεκόμενους φορείς και μετά θα   στραφούν σε κινητοποιήσεις

Όπως ανακοινώνουν Γονείς και Κηδεμόνες του Μουσικού...

-Ζητούν συνάντηση με τον κ. ΑντιπεριφερειάρχηΟ...

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ" (Μια Ιστορία .....μικρού...

Το 2010 είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θεμελιώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, ο νέος τερματικός σταθμός. Πρόκειται για ένα έργο που θα επεκτείνει τη δυναμικότητα του υφιστάμενου αεροδρομίου, τη «ναυαρχίδα» των 14 περιφερειακών...

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 83ης ΔΕΘ εξήγγειλε τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. Αυτό ασφαλώς δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη δέσμευσή...

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2018-2019  εγκρίθηκε η εισαγωγή 6.260 μαθητών και μαθητριών στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.Από την ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας...

- Από τον ερχόμενο Δεκέμβριο- Ο πρόεδρος Γιώργος Σαλιάγκας, μιλάει για τον σύλλογο στον ΑΚΟΥ 99.6Εδώ και τρία χρόνια από την ίδρυσή του, και με πολλές προσπάθειες και οικονομικές δυσκολίες, ο Σύλλογος ...