ΤΟΠΙΚΑ

Λίγο από όλα!

Λίγο από όλα!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα, 

την εβδομάδα που μας πέρασε τα “τίναξε” και άλλη μία “μεγάλη” εταιρεία, η γνωστή σε όλους Μαρινόπουλος. Μετά την Ηλεκτρονική Αθηνών ήρθαν και τα σούπερ μάρκετ!

Τα χρέη από ότι ειπώθηκε αγγίζουν το ένα δις ευρώ και προφανώς σε αυτό το διάστημα της διεύρυνσης των οικονομικών υποχρεώσεων, δινότανε και δάνεια, για να … ζήσουν κάποιοι καλά και οι εργαζόμενοι χειρότερα!

Και τη στιγμή που οι εταιρείες, η μία μετά την άλλη κατεδαφίζονται (πάλι θα βρούμε δουλειά εμείς οι μηχανικοί!), στέλεχος κυβερνητικό, μας είπε ότι έχουν δημιουργηθεί 200.000 θέσεις εργασίας, μάλλον στον ύπνο του! Τελικά ακόμη δεν μας έχετε πει, τι πίνετε και δεν μας δίνετε!

Και δεν μας λες ρε χοντρούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίει και για τον Μαρινόπουλο;

Και βέβαια όχι. Φέρει όμως τεράστιες ευθύνες, διότι το μόνο που έκανε τόσα χρόνια, ήταν να υπονομεύει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης. 

Ποιος καλούσε τον κόσμο να βγει στο πεζοδρόμιο; Ακόμη και τώρα υποστηρίζουν στελέχη του, πως εάν αφήσουν τις κυβερνητικές θέσεις, θα επανέλθουν στα πεζοδρομιακά έδρανα για να κάνουν απεργία πείνας με σουβλάκι και τζατζίκι!

Ποιος καλούσε σε φορολογική ανυπακοή;

Το κίνημα (κατάντησε κούνημα!) δεν πληρώνω ποιος το στήριζε;

Ποιος απειλούσε και “υποστήριζε” τις επιθέσεις εναντίον των Γερμανοτσολιάδων;

Ποιος θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι ζάρια, τα ρίχνουμε και ο Θεός βοηθός! 

Και ενώ το κλίμα που υπάρχει στην πατρίδα μας δεν είναι εύκρατο, αλλά άκρως αντιεπενδυτικό, εμφανίστηκαν πάλι οι “μάγκες” της κυβέρνησης, οι οποίοι αποφασίσανε ότι  ο … Μπρους Λι, κλωτσιές ξέρει μόνο να ρίχνει και δεν γνωρίζει να διαβάζει!

Οπότε, θα τους τη “φορέσουμε” με την Κόσκο. Πότε να προλάβουν να μελετήσουν τη σύμβαση. Εδώ εμείς που είμαστε οι “ογκόλιθοι” της γνώσης και δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε τα μνημονιάκια, θα μπορέσουν αυτοί που τα ζώδια τους είναι αρκούδες και κροκόδειλοι!

Το δυσάρεστο όμως είναι, ότι μας πήρανε χαμπάρι και ο Αλέξης μας που πηγαίνει στην Κίνα, θα βιώσει από κοντά (πολύ κοντά!) τι σημαίνει καράτε!

Για να σε βοηθήσω Αλέξη, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι Κινέζοι βλέπουν τη χώρα μας, σαν ένα αυτοκίνητο τύπου σμάρτ, το οποίο δεν ξεκινά επειδή πάτησε τσίχλα!

Επίσης ένα άλλο θέμα μεγάλο που άνοιξε, επειδή αυτό επιτάσσει το κομματικό συμφέρον, είναι ο εκλογικός νόμος. 

Όπως ακριβώς πέρσι τέτοιο καιρό, στο κόμμα συνέφερε δημοψήφισμα, το κάναμε και το ξεκάναμε ταυτόχρονα, έτσι και τώρα που αρχίσανε να φαίνονται οι δυσκολίες, ψάχνουμε διάφορα τερτίπια και ταυτόχρονα το παίζουμε και αριστεροί!

Δεν πρέπει τα κόμματα να έχουν βουλευτικές έδρες ανάλογα με τους ψήφους τους, το βασικό επιχείρημα, που ακούμε, παραβλέποντας εσκεμμένα ότι οι βουλευτές εκλέγονται και αμείβονται για να κυβερνάται τη χώρα και όχι για να παίζουνε τις … κουμπάρες! 

Κατά συνέπεια εάν με την απλή αναλογική θα εξασφαλιστεί ταυτόχρονα και η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας, τότε καλώς να ορίσει!

Εάν όμως δεν προκύπτει κυβέρνηση τότε ποιος ο ρόλος των βουλευτών - αμνών.

Και σε τελική ανάλυση υπάρχει Έλληνας ή Ελληνίδα που να πιστεύει ότι στην παρούσα φάση της πολιτικής ζωής της χώρας θα μπορέσουν να συνεννοηθούν τέσσερα κόμματα (τόσα θα απαιτούναι) για το σχηματισμό κυβέρνησης; 

Και πολύ φοβάμαι ότι θα δυναμώσουν διάφορα λαικιστικά κόμματα, που δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Θα την αρπάξουν, προσφέροντας στον ταλαιπωρημένο λαό, ελπίδα και πλούτο, όχι του Αριστοφάνη!

 

ΥΓ. 

Πάνω που ήμουν έτοιμος να δώσω για λόουερ, βγήκε η Αγγλία από την Ευρώπη!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αλεξάνδρειας – Δηλώσεις του Δημάρχου, Παναγιώτη Γκυρίνη

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να κατοικεί κανείς στο Ρουμλούκι» Παρουσία του Μητροπολίτη η ημερίδα τοπικής ιστορίας του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να...

Το πρωί της Παρασκευής, 26ης Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...