Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην “παραλιακή” της Νάουσας

Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην “παραλιακή” της Νάουσας

Η μεγάλη παρέμβαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου της Νάουσας (‘παραλιακή’), από το ύψος της γέφυρας προς το νοσοκομείο μέχρι το ηρώον που σχεδιάζει ο δήμος Νάουσας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη, ο σχεδιασμός του έργου, με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ, ‘κουμπώνει’ με το διώροφο πάρκινγκ που θα γίνει στον χώρο της πρώην Βέτλανς, αλλά και έργο μεταφοράς και διάνοιξης της στενής γέφυρας προς νοσοκομείο στο πλάι ώστε να δημιουργηθεί δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε στη συνεδρίαση ότι το έργο γίνεται για να γίνει πιο ελκυστική η πόλη και περιλαμβάνει νέα φωτιστικά led επί της οδού, επέκταση πεζοδρομίου, νέα πλακόστρωση, δωρεάν wi fi, νέα ασφαλτόστρωση, κυκλικό κόμβο για μείωση ταχύτητας στην πύλη του πάρκου, δύο νέες θέσεις στάθμευσης αναπήρων, φωτιστικούς πυλώνες, θέσεις φορτοεκφόρτωσης κ.ά., καθώς και πεζοδρόμηση από το ύψος της Μ. Αλεξάνδρου μέχρι τη Βενιζέλου στον παιδικό σταθμό. “Είναι ένα έργο που επιτυγχάνει αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, σε συνδυασμό με τη μέγιστη ασφάλεια” σημείωσε ο δήμαρχος.

 

Αναβολή ζήτησε η μειοψηφία

Παρουσίαση της μελέτης του έργου στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε ο κ. Καραμπατζός. “Είμαστε θετικοί, και για τη γέφυρα, ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά για λόγους δημοκρατίας και συγκοινωνιακούς πρέπει να γίνει ευρύτερη διαβούλευση. Να λάβουν θέση οι φορείς” τόνισε ο τέως δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά τα ποσά για το έργο και ζητώντας αναπλάσεις και στα δημοτικά διαμερίσματα.

Πρόβλημα χαρακτήρισε τα 6 μέτρα πλάτους του νέου δρόμου με την επέκταση του πεζοδρομίου ο κ. Λακηνάνος, σχολιάζοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται για τα μαγαζιά, “παρότι συμφωνούμε με αυτές”, όπως είπε.

Έργο πνοής που θα αναδείξει ένα κομμάτι της πόλης, χαρακτήρισε την παρέμβαση ο κ. Καρανάτσιος, ενώ ο κ. Μπίλης είδε πολλά θετικά στο έργο, τόνισε πως θα ήθελε να θέσει ερωτήσεις στην τεχνική υπηρεσία, ωστόσο διαφώνησε με το επιπλέον πεζοδρόμιο και το πάρκινγκ στη Βέτλανς. “Είναι πολυτέλεια” είπε.

Θετική σε όσα άκουσε δήλωσε και η κ. Μπαλτατζίδου, ωστόσο ζήτησε παρουσίαση της μελέτης.

 

Βελτιώνουμε την υπάρχουσα κατάσταση

Απαντώντας στις παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων ο κ. Κουτσογιάννης υπογράμμισε ότι κάποιοι εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται ότι ο δήμος είναι ενιαίος. “Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα και στις κοινότητες. Όπως η οδός Γιαννακοχωρίου-Ροδοχωρίου, το έργο στη Ράμνιστα, έργα στα σχολικά κτίρια, οι μελέτες για τις πιστοποιημένες παιδικές χαρές ανά κοινότητα, αλλά και ασφαλτοστρώσεις στις τοπικές κοινότητες που θα μπουν στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα. Ο σχεδιασμός προχωράει για όλους. Σε εξέλιξη είναι επίσης και το νέο Leader, που εξαιρεί τον αστικό ιστό και έχουμε ζητήσει προτάσεις” τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις στη Μ. Αλεξάνδρου σημείωσε ότι δεν αλλάζουν την υφιστάμενη κατάσταση αλλά τη βελτιώνουν, και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας.

“Κάτω από 6 μέτρα είναι σήμερα ο δρόμος με τα βαρέλια. Θέλουμε μια φιλική για τους πεζούς πόλη. Το φθινόπωρο έρχεται πρόταση για εκτεταμένες πεζοδρομήσεις. Είναι η κοινή λογική για μια πόλη που θέλει τουρισμό. Για ποια συμφέροντα μιλάτε; Εμείς με την εφαρμογή του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων για πρώτη φορά, ήλθαμε σε σύγκρουση με όλους” τόνισε, ενημερώνοντας επίσης ότι το φθινόπωρο έρχεται θέμα αναθεώρηση του ΓΠΣ, με θέσπιση εκτεταμένων όρων δόμησης και πολλές πεζοδρομήσεις.

Διαπλατύνσεις από εκεί όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη, στην αγορά δηλαδή, και μετά να συνεχίσουμε προς τα κάτω, ζήτησε ο κ. Τριανταφύλλου. 

“Είναι πιο δύσκολες αυτές οι πεζοδρομήσεις, θα τις δούμε εν ευθέτω χρόνο” απάντησε ο δήμαρχος.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Την αναβολή του ζήτησε η μείζων μειοψηφία και απείχε από την ψηφοφορία. Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Βασιλείου, Μπίλης και η ΛΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ευρωδιάλογος: Δημόσια Συζήτηση με τους πολίτες με θέμα το Ευρωκοινοβούλιο» στη Βέροια

«Ευρωδιάλογος: Δημόσια Συζήτηση με τους πολίτες με...

Ο Πρόεδρος, και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης του...

Οδηγίες - μέτρα προστασίας πληθυσμού σε περίπτωση χιονόπτωσης, χιονοθύελλας, παγετού, πυρκαγιών σε τζάκια, πλημμυρών

Οδηγίες - μέτρα προστασίας πληθυσμού σε περίπτωση...

 Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ανακοινώθηκαν...

Η

Η "καλοκαίρια" αναβάλει την έναρξη του...

Από το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανακοινώθηκαν τα...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας στηρίζει την

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας στηρίζει την "Black...

Η “Black Friday”, που θα πραγματοποιηθεί φέτος την...

Συνελήφθη 55χρονος στη Βέροια με πάνω από 2.500 λαθραία τσιγάρα και 18.670 ευρώ

Συνελήφθη 55χρονος στη Βέροια με πάνω από 2.500 λαθραία...

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στη Βέροια, από...

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για την «Black Friday»

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για την...

Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας ενημερώνει σχετικά με το τι...

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση στην Αλεξάνδρεια

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση στην Αλεξάνδρεια

Συνελήφθη χθες (19 Νοεμβρίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή...

Σχέδιο Κανονισμού   Ωραρίου και ημέρας   λειτουργίας της Λαϊκής   Αγοράς Δ.Κ. Βέροιας

Σχέδιο Κανονισμού Ωραρίου και ημέρας λειτουργίας...

  Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους  Δημότες του, ότι την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 55χρονος ημεδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.Ειδικότερα, στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που...

Ο Πρόεδρος, και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής  Μακεδονίας του Οικονομικού  Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης...

 Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών εν όψει της χειμερινής περιόδου, εφιστά την προσοχή των πολιτών και...

Από το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανακοινώθηκαν τα εξής:Ενημερώνουμε τους φίλους του Ε.Χ.Κ. Σελίου, ότι αναβάλλεται η έναρξη λειτουργίας του κέντρου λόγω δυσμενούς εξέλιξης του καιρού, με άνοδο της ...