Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην “παραλιακή” της Νάουσας

Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην “παραλιακή” της Νάουσας

Η μεγάλη παρέμβαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου της Νάουσας (‘παραλιακή’), από το ύψος της γέφυρας προς το νοσοκομείο μέχρι το ηρώον που σχεδιάζει ο δήμος Νάουσας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη, ο σχεδιασμός του έργου, με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ, ‘κουμπώνει’ με το διώροφο πάρκινγκ που θα γίνει στον χώρο της πρώην Βέτλανς, αλλά και έργο μεταφοράς και διάνοιξης της στενής γέφυρας προς νοσοκομείο στο πλάι ώστε να δημιουργηθεί δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε στη συνεδρίαση ότι το έργο γίνεται για να γίνει πιο ελκυστική η πόλη και περιλαμβάνει νέα φωτιστικά led επί της οδού, επέκταση πεζοδρομίου, νέα πλακόστρωση, δωρεάν wi fi, νέα ασφαλτόστρωση, κυκλικό κόμβο για μείωση ταχύτητας στην πύλη του πάρκου, δύο νέες θέσεις στάθμευσης αναπήρων, φωτιστικούς πυλώνες, θέσεις φορτοεκφόρτωσης κ.ά., καθώς και πεζοδρόμηση από το ύψος της Μ. Αλεξάνδρου μέχρι τη Βενιζέλου στον παιδικό σταθμό. “Είναι ένα έργο που επιτυγχάνει αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, σε συνδυασμό με τη μέγιστη ασφάλεια” σημείωσε ο δήμαρχος.

 

Αναβολή ζήτησε η μειοψηφία

Παρουσίαση της μελέτης του έργου στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε ο κ. Καραμπατζός. “Είμαστε θετικοί, και για τη γέφυρα, ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά για λόγους δημοκρατίας και συγκοινωνιακούς πρέπει να γίνει ευρύτερη διαβούλευση. Να λάβουν θέση οι φορείς” τόνισε ο τέως δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά τα ποσά για το έργο και ζητώντας αναπλάσεις και στα δημοτικά διαμερίσματα.

Πρόβλημα χαρακτήρισε τα 6 μέτρα πλάτους του νέου δρόμου με την επέκταση του πεζοδρομίου ο κ. Λακηνάνος, σχολιάζοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται για τα μαγαζιά, “παρότι συμφωνούμε με αυτές”, όπως είπε.

Έργο πνοής που θα αναδείξει ένα κομμάτι της πόλης, χαρακτήρισε την παρέμβαση ο κ. Καρανάτσιος, ενώ ο κ. Μπίλης είδε πολλά θετικά στο έργο, τόνισε πως θα ήθελε να θέσει ερωτήσεις στην τεχνική υπηρεσία, ωστόσο διαφώνησε με το επιπλέον πεζοδρόμιο και το πάρκινγκ στη Βέτλανς. “Είναι πολυτέλεια” είπε.

Θετική σε όσα άκουσε δήλωσε και η κ. Μπαλτατζίδου, ωστόσο ζήτησε παρουσίαση της μελέτης.

 

Βελτιώνουμε την υπάρχουσα κατάσταση

Απαντώντας στις παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων ο κ. Κουτσογιάννης υπογράμμισε ότι κάποιοι εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται ότι ο δήμος είναι ενιαίος. “Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα και στις κοινότητες. Όπως η οδός Γιαννακοχωρίου-Ροδοχωρίου, το έργο στη Ράμνιστα, έργα στα σχολικά κτίρια, οι μελέτες για τις πιστοποιημένες παιδικές χαρές ανά κοινότητα, αλλά και ασφαλτοστρώσεις στις τοπικές κοινότητες που θα μπουν στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα. Ο σχεδιασμός προχωράει για όλους. Σε εξέλιξη είναι επίσης και το νέο Leader, που εξαιρεί τον αστικό ιστό και έχουμε ζητήσει προτάσεις” τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις στη Μ. Αλεξάνδρου σημείωσε ότι δεν αλλάζουν την υφιστάμενη κατάσταση αλλά τη βελτιώνουν, και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας.

“Κάτω από 6 μέτρα είναι σήμερα ο δρόμος με τα βαρέλια. Θέλουμε μια φιλική για τους πεζούς πόλη. Το φθινόπωρο έρχεται πρόταση για εκτεταμένες πεζοδρομήσεις. Είναι η κοινή λογική για μια πόλη που θέλει τουρισμό. Για ποια συμφέροντα μιλάτε; Εμείς με την εφαρμογή του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων για πρώτη φορά, ήλθαμε σε σύγκρουση με όλους” τόνισε, ενημερώνοντας επίσης ότι το φθινόπωρο έρχεται θέμα αναθεώρηση του ΓΠΣ, με θέσπιση εκτεταμένων όρων δόμησης και πολλές πεζοδρομήσεις.

Διαπλατύνσεις από εκεί όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη, στην αγορά δηλαδή, και μετά να συνεχίσουμε προς τα κάτω, ζήτησε ο κ. Τριανταφύλλου. 

“Είναι πιο δύσκολες αυτές οι πεζοδρομήσεις, θα τις δούμε εν ευθέτω χρόνο” απάντησε ο δήμαρχος.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Την αναβολή του ζήτησε η μείζων μειοψηφία και απείχε από την ψηφοφορία. Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Βασιλείου, Μπίλης και η ΛΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τους τσάκωσαν για παράνομη ανασκαφή σε διατηρητέο  της Βέροιας  προς αναζήτηση αρχαίων!

Τους τσάκωσαν για παράνομη ανασκαφή σε διατηρητέο της...

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου,...

Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις από την «Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας» 18/9

Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις από την...

Η «Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας» ξεκινά από τον Οκτώβρη...

Για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση - Συνδυασμούς νίκης που  θα διοικήσουν την  επόμενη μέρα Δήμους και  Περιφέρειες επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση - Συνδυασμούς...

Από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας γνωστοποιούνται οι...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ - Εθελοντική αιμοδοσία   στο Κέντρο Υγείας   Αλεξάνδρειας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ - Εθελοντική αιμοδοσία στο...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να...

Το ένα κακό μετά το άλλο, το Σάββατο στη Νάουσα

Το ένα κακό μετά το άλλο, το Σάββατο στη Νάουσα

Ένα πολύ κακό Σάββατο ήταν αυτό που μας πέρασε  για τη...

Παρατείνονται οι εγγραφές   για το Κοινωνικό Φροντιστήριο   του Δήμου Αλεξάνδρειας

Παρατείνονται οι εγγραφές για το Κοινωνικό...

Το Αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας...

Eγγραφές για νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Βέροιας

Eγγραφές για νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του...

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού...

Ταξιδεύοντας 2000 χιλιόμετρα με το ποδήλατο Γιώργος Λυπηρίδης: Από την Παναγία Σουμελά της Βέροιας στην Παναγία Σουμελά της Τουρκίας

Ταξιδεύοντας 2000 χιλιόμετρα με το ποδήλατο Γιώργος...

Όταν ο Γιώργος Λυπηρίδης, νεαρός επαγγελματίας της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 6 άτομα για παράνομη ανασκαφή σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο στην πόλη...

Η «Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας» ξεκινά από τον Οκτώβρη τις παρακάτω εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις στο νέο της χώρο:-Αναγνωστικές βραδιές-Θεατρικά δρώμενα-Εργαστήρια:α) Πλέξιμο, κέντημα, ράψιμο (Α’...

Από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας γνωστοποιούνται οι θέσεις του κόμματος για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση:«Μπροστά μας έχουμε τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Η περίοδος που διανύει η χώρα είναι πολύ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου...