Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην “παραλιακή” της Νάουσας

Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην “παραλιακή” της Νάουσας

Η μεγάλη παρέμβαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου της Νάουσας (‘παραλιακή’), από το ύψος της γέφυρας προς το νοσοκομείο μέχρι το ηρώον που σχεδιάζει ο δήμος Νάουσας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη, ο σχεδιασμός του έργου, με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ, ‘κουμπώνει’ με το διώροφο πάρκινγκ που θα γίνει στον χώρο της πρώην Βέτλανς, αλλά και έργο μεταφοράς και διάνοιξης της στενής γέφυρας προς νοσοκομείο στο πλάι ώστε να δημιουργηθεί δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε στη συνεδρίαση ότι το έργο γίνεται για να γίνει πιο ελκυστική η πόλη και περιλαμβάνει νέα φωτιστικά led επί της οδού, επέκταση πεζοδρομίου, νέα πλακόστρωση, δωρεάν wi fi, νέα ασφαλτόστρωση, κυκλικό κόμβο για μείωση ταχύτητας στην πύλη του πάρκου, δύο νέες θέσεις στάθμευσης αναπήρων, φωτιστικούς πυλώνες, θέσεις φορτοεκφόρτωσης κ.ά., καθώς και πεζοδρόμηση από το ύψος της Μ. Αλεξάνδρου μέχρι τη Βενιζέλου στον παιδικό σταθμό. “Είναι ένα έργο που επιτυγχάνει αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, σε συνδυασμό με τη μέγιστη ασφάλεια” σημείωσε ο δήμαρχος.

 

Αναβολή ζήτησε η μειοψηφία

Παρουσίαση της μελέτης του έργου στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε ο κ. Καραμπατζός. “Είμαστε θετικοί, και για τη γέφυρα, ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά για λόγους δημοκρατίας και συγκοινωνιακούς πρέπει να γίνει ευρύτερη διαβούλευση. Να λάβουν θέση οι φορείς” τόνισε ο τέως δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά τα ποσά για το έργο και ζητώντας αναπλάσεις και στα δημοτικά διαμερίσματα.

Πρόβλημα χαρακτήρισε τα 6 μέτρα πλάτους του νέου δρόμου με την επέκταση του πεζοδρομίου ο κ. Λακηνάνος, σχολιάζοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται για τα μαγαζιά, “παρότι συμφωνούμε με αυτές”, όπως είπε.

Έργο πνοής που θα αναδείξει ένα κομμάτι της πόλης, χαρακτήρισε την παρέμβαση ο κ. Καρανάτσιος, ενώ ο κ. Μπίλης είδε πολλά θετικά στο έργο, τόνισε πως θα ήθελε να θέσει ερωτήσεις στην τεχνική υπηρεσία, ωστόσο διαφώνησε με το επιπλέον πεζοδρόμιο και το πάρκινγκ στη Βέτλανς. “Είναι πολυτέλεια” είπε.

Θετική σε όσα άκουσε δήλωσε και η κ. Μπαλτατζίδου, ωστόσο ζήτησε παρουσίαση της μελέτης.

 

Βελτιώνουμε την υπάρχουσα κατάσταση

Απαντώντας στις παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων ο κ. Κουτσογιάννης υπογράμμισε ότι κάποιοι εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται ότι ο δήμος είναι ενιαίος. “Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα και στις κοινότητες. Όπως η οδός Γιαννακοχωρίου-Ροδοχωρίου, το έργο στη Ράμνιστα, έργα στα σχολικά κτίρια, οι μελέτες για τις πιστοποιημένες παιδικές χαρές ανά κοινότητα, αλλά και ασφαλτοστρώσεις στις τοπικές κοινότητες που θα μπουν στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα. Ο σχεδιασμός προχωράει για όλους. Σε εξέλιξη είναι επίσης και το νέο Leader, που εξαιρεί τον αστικό ιστό και έχουμε ζητήσει προτάσεις” τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις στη Μ. Αλεξάνδρου σημείωσε ότι δεν αλλάζουν την υφιστάμενη κατάσταση αλλά τη βελτιώνουν, και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας.

“Κάτω από 6 μέτρα είναι σήμερα ο δρόμος με τα βαρέλια. Θέλουμε μια φιλική για τους πεζούς πόλη. Το φθινόπωρο έρχεται πρόταση για εκτεταμένες πεζοδρομήσεις. Είναι η κοινή λογική για μια πόλη που θέλει τουρισμό. Για ποια συμφέροντα μιλάτε; Εμείς με την εφαρμογή του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων για πρώτη φορά, ήλθαμε σε σύγκρουση με όλους” τόνισε, ενημερώνοντας επίσης ότι το φθινόπωρο έρχεται θέμα αναθεώρηση του ΓΠΣ, με θέσπιση εκτεταμένων όρων δόμησης και πολλές πεζοδρομήσεις.

Διαπλατύνσεις από εκεί όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη, στην αγορά δηλαδή, και μετά να συνεχίσουμε προς τα κάτω, ζήτησε ο κ. Τριανταφύλλου. 

“Είναι πιο δύσκολες αυτές οι πεζοδρομήσεις, θα τις δούμε εν ευθέτω χρόνο” απάντησε ο δήμαρχος.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Την αναβολή του ζήτησε η μείζων μειοψηφία και απείχε από την ψηφοφορία. Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Βασιλείου, Μπίλης και η ΛΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Παραδόθηκαν οι πρώτες   ποσότητες ανακυκλωμένων ρούχων στην τράπεζα   ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ανακυκλωμένων...

-45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης...

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής  ο Άγγελος Τόλκας στη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος...

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο...

Το πρόγραμμά του   για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας   Παύλος Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τον Τουρισμό και τους πρώτους...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη ΒεργίναΤο Σάββατο 23...

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της Βέροιας

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της...

Ένα κομμάτι Ιταλίας στο κέντρο της Βέροιας.Το μοναδικό...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια μέρα του Ιουλίου 1904, παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και διπλωμάτης της πατρίδας του...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες ονομασίες, εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον υπόδουλο, καθώς και στον ελεύθερο Ελληνισμό που με την οικονομική ενίσχυση των σχολείων...