Ημερίδα για την  Ολοκληρωμένη Διαχείριση  Απορριμμάτων   από τον ΦοΔΣΑ

Ημερίδα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων από τον ΦοΔΣΑ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 81η ΔΕΘ ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση Καινοτόμων Τεχνολογιών - Λύσεων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Κ. Μακεδονία».

Στην ημερίδα εκτός από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και δημάρχους από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και στελέχη ξένων εταιριών από τη Γερμανία και των Καναδά που παρουσίασαν ολοκληρωμένες τεχνολογικές προτάσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ημερίδα ο πρόεδρος του περιφερειακού συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ Μιχάλης Γεράνης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ολοκλήρωση της μελέτης για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) που έγινε με ευθύνη του περιφερειακού συνδέσμου και πολύ σύντομα θα αποτελέσει την πυξίδα για την υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας.

Ο κ. Γεράνης τόνισε ότι ο χρόνος πιέζει και πρέπει όλοι, κεντρική διοίκηση και αυτοδιοίκηση να βιαστούμε προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες για την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας όλων μας με κύριο άξονα την επανεκπαίδευση των πολιτών πάνω στις αρχές της κοινωνίας των μηδενικών αποβλήτων και αυτό πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα από τους χώρους δουλειάς των ενηλίκων μέχρι το νηπιαγωγείο. 

Από την πλευρά τους τα στελέχη των ξένων εταιριών Bernard Masse της HRO Ecosystems και Bettina Lowentraut – Duran της RECCONTEC GMbH παρουσίασαν αναλυτικά τεχνολογικές λύσεις για τη θερμική επεξεργασία υπολειμμάτων ΧΥΤΑ την μηχανική και βιολογική επεξεργασία δημοτικών στερεών αποβλήτων σε πόλεις με το μέγεθος της Θεσσαλονίκης, μονάδες βιολογικής μετατροπής (κομπόστ) καθώς και τρόπους διαχείρισης ογκωδών αντικειμένων – μπάζα, οικοδομικά υλικά κτλ – όλα στην κατεύθυνση της αέναης οικονομικής ανάπτυξης και με γνώμονα την ισορροπία ανάμεσα στις ανθρώπινες δραστηριότητες και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν τις προθέσεις της σε ότι αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να προωθηθεί ταχύτατα η κατασκευή της ολοκληρωμένης μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων που ετοιμάζει ο Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ για την Κ. Μακεδονία ενώ τόνισε ότι πρέπει να τεθούν στο περιθώριο όλες εκείνες οι αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.

Η συμμετοχή του περιφερειακού συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ στην 81η ΔΕΘ συνεχίζεται με τον εκθεσιακό χώρο στο Περίπτερο 14 σταντ 22 όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχή της Μεγάλης Εβδομάδος στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξανδρείας

Αρχή της Μεγάλης Εβδομάδος στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξάνδρου...

Το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων, 28ης Απριλίου, ο...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΒΕΡΟΙΑ - ΚΕΡΚΙΔΑ (29/4/2024)

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Κυριακή των Βαΐων στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας

Την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2 – 7 Μαΐου

Κλειστά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το διάστημα 2...

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου έως...

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Βασιλοπούλου σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Δίδυμες ( Βουλγάρα +Τρούλλος ) με τους...

Τρεχούμενα νερά γλυκαίνουν το αυτί σου  και ο ήχος ...

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Μ. Δευτέρα 29...

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...