Παρουσιάστηκε η μελέτη του Branding του Δήμου Νάουσας στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Ένα ταξίδι απόκτησης ταυτότητας και χαρακτήρα”

Παρουσιάστηκε η μελέτη του Branding του Δήμου Νάουσας στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Ένα ταξίδι απόκτησης ταυτότητας και χαρακτήρα”

Η παρουσίαση της μελέτης του Branding του Δήμου Νάουσας έγινε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού ‘Χρήστος Λαναράς’ (αίθουσα Βέτλανς), από τον κ. Χρήστο Χέλμη, επικεφαλής της πολύ γνωστής στον χώρο εταιρείας Colibri.

 

Ο κ. Χέλμης αναφέρθηκε στο ιστορικό και τη μεθοδολογία της σύνταξης της μελέτης, ως προϊόν συνεντεύξεων τουλάχιστον 50 ανθρώπων του Δήμου, από τον χώρο της Διοίκησης, του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και της νεολαίας, με στόχο την αποτύπωση της οπτικής ταυτότητας της περιοχής σε ένα clipart, το οποίο θα αποτελεί σήμα κατατεθέν του Δήμου στον τομέα του Τουρισμού, των Υπηρεσιών εν γένει και της Παραγωγής, με σκοπό την προώθηση του προϊόντος εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας.

Με την παρέμβαση και σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Δήμου, αλλά με βαρύνουσα την άποψη του μελετητή, η μελέτη κατέληξε σε τέσσερα σήματα brand για την τελική επιλογή του ενός αντιπροσωπευτικού.

Ο κ. Χέλμης τόνισε ότι η Νάουσα είναι στην εκκίνηση της απόκτησης brand, που αυτό για να γίνει εκτός από την επιλογή του σήματος και του σχετικού συνθήματος που θα το συνοδεύει (Tag Line) απαιτεί να υπηρετηθούν αυτά σε επίπεδο ποιότητας Υπηρεσιών και Παραγωγής. 

Το τρίπτυχο ανάδειξης στο οποίο κατέληξε η μελέτη έχει να κάνει με την ευρεία έννοια της Τέχνης της περιοχής (Art, όπου συμπεριλαμβάνονται οι δυνατότητές της στη Γεωργία, τον Πολιτισμό και την Ιστορία), τη φυσική της ομορφιά (Nature) και τέλος τις δυνατότητες που δίνει στον επισκέπτη για χαλάρωση (Relaxation).

Μιλώντας για τη μελέτη και τον σχεδιασμό του Δήμου αναφορικά με την απόκτηση Brand ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το Βrand είναι μια στρατηγική επιλογή της Διοίκησης και βάση για την αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου, μιας περιοχής που δεν έχει την τύχη της μοναδικότητας, ωστόσο διαθέτει ποικιλία συγκριτικών πλεονεκτημάτων και πλεόνασμα ανθρώπινου δυναμικού και δράσης εδώ και πολλά χρόνια στον πολιτισμό και την παραγωγή της.

«Είναι ένα ταξίδι απόκτησης ταυτότητας και χαρακτήρα για το τοπικό μας προϊόν, που πρέπει πιστά να υπηρετήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για τη Νάουσα του αύριο» τόνισε ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...