Συσκέψεις Θεοχαρόπουλου με παραγωγικούς φορείς. Συνάντηση με Τζιτζικώστα για θέματα Κ. Μακεδονίας

Συσκέψεις Θεοχαρόπουλου με παραγωγικούς φορείς. Συνάντηση με Τζιτζικώστα για θέματα Κ. Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή, όπως ειδικά το νέο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας καθώς και θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως η αναθεώρηση του συντάγματος και το προσφυγικό. Οι κ. Θεοχαρόπουλος και κ. Τζιτζικώστας συμφώνησαν ότι στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης απαιτείται συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, ενώ πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης εδώ και τώρα, με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, για να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος. Επεσήμανε «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη για τα ζητήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι ο κ. Τζιτζικώστας λαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε. Συζητήσαμε για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να λύσει βασικά προβλήματα των πιο αδύναμων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένα θέμα κοινωνικής πολιτικής.. Βαθιά πεποίθησή μας είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει ενίσχυση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και πρέπει να περάσουμε επιτέλους στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να περάσουμε σε μια λογική όπου οι Περιφέρειες θα έχουν σοβαρές αρμοδιότητες διακυβέρνησης, διότι γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα των πολιτών και κάθε περιοχής ξεχωριστά και αποδεικνύεται ότι μπορούν και δίνουν λύσεις. Παράλληλα συζητήσαμε την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση. Συμφωνούμε ότι απαιτείται συναίνεση στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, όπως το ίδιο το Σύνταγμα εξάλλου επιτάσσει». Ο κ.  Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι στις πρώτες προτάσεις που άκουσε για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν υπήρξε σε κανένα σημείο η λέξη αυτοδιοίκηση και εξέφρασε την ελπίδα η αυτοδιοίκηση να μπει στο επίκεντρο αυτής της διεργασίας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «Υποδέχτηκα έναν φίλο, έναν άνθρωπο που θεωρώ πραγματικά πως είναι μία ιδιαίτερη σοβαρή φωνή του πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας μας και μάλιστα έναν νέο άνθρωπο, όχι μόνο στην ηλικία, αλλά έναν νέο άνθρωπο κυρίως στις ιδέες, τις οποίες εκφράζει και υπηρετεί. Θέλω να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί για τα θέματα της περιοχής μας. Ενημέρωσα αναλυτικά τον κ. Θεοχαρόπουλο για τα θέματα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Επίσης, τον ενημέρωσα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Συζητήσαμε και μια σειρά από θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, η σύνδεση των αστικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας με το δίκτυο φυσικού αερίου, που ήταν πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών και προεκλογική μας δέσμευση που γίνεται πράξη με την έναρξη του 2017. Ένα επίσης σημαντικό έργο, που ξεκινάει από το Νοέμβριο φέτος είναι το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι το πρόγραμμα αυτό θα ανακουφίσει από τις καθημερινές τους ανάγκες σε τρόφιμα περίπου 60.000 πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Τον ενημέρωσα επίσης για το ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, που υλοποιούμε, ύψους περίπου 85 εκ. ευρώ για τη Θεσσαλονίκη και 100 εκ. ευρώ για όλη την Περιφέρεια. Μέσω του προγράμματος δίνεται βαρύτητα στην ανάπλαση και αναβάθμιση του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα να χάσουμε και αυτή την ευκαιρία αναθεώρησης του Συντάγματος. Και βέβαια είναι καιρός πια να περάσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση»», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Σπύρο Μάμαλη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ε. Σπυρίδης και τα μέλη του Δ.Σ. Σ. Κυρίτση, Σ. Δελέπογλου και Ρ. Γιοβαννόπουλος. 

Κατά τη συνάντηση έγινε ουσιαστικός διάλογος και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έθεσε μία σειρά σημαντικών ζητημάτων του αγροτικού τομέα και εξέφρασε τις απόψεις του στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι  στον αγροτικό τομέα υπάρχει έλλειμμα στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων αλλά και έλλειμμα στη χάραξη στρατηγικών και προσδιορισμού των συγκεκριμένων μέτρων που θα τις υπηρετήσουν. Εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα και του δημόσιου τομέα, στα πλαίσια της αρμονικής συνύπαρξής τους αλλά σε μία κατεύθυνση που να παράγει προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή. Αναφορικά με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ότι θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση σε αυτά, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα η Πολιτεία δεν έχει αποδώσει στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. το ρόλο που του αρμόζει και που δικαιούται, παρόλο που τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο έχει πολλαπλώς καταθέσει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις σε σειρά ζητημάτων που έχουν κατά καιρούς τεθεί.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε επίσης την Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών στο Πλατύ Ημαθίας, όπου συναντήθηκε με την διοίκηση και τους εργαζόμενους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την παραγωγική διαδικασία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως τα υψηλά επιτόκια, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από εισαγόμενα διακινούμενα προϊόντα. Επίσης, επισκέφθηκε στην ίδια περιοχή  τις υγιείς επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα Vitro και Novacert. Ο κ. Θεοχαρόπουλος παρουσίασε το νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και αγροτικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει και εθνική πολιτική στο θέμα των ζωοτροφών και του πολλαπλασιαστικού υλικού με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής, και τόνισε πως αν δεν υπάρξει η χώρα δεν θα βγει από την κρίση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...