Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση του ΣτΕ, το ΕΣΡ και τις άδειες (VIDEO)

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση του ΣτΕ, το ΕΣΡ και τις άδειες (VIDEO)

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Οικονόμου και Δημήτρη Λυριτζή, αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παπά.

Δείτε το βίντεο: 

https://youtu.be/9gOIf-0Os7k

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου:

  • Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει το νόμο Παππά αντισυνταγματικό, αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό ράπισμα για την κυβέρνηση.
  • Ο αρμόδιος υπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και έπρεπε να παραιτηθεί χθες για να διευκολύνει την κατάσταση. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός τον έχει καλύψει απόλυτα όλη αυτή την περίοδο, άρα οι ευθύνες είναι συνολικές. Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα μία συγνώμη για τα πολιτικά παιχνίδια με την δημοκρατία και την πολυφωνία. 
  • Ο νόμος θα οδηγούσε σε μία κατάσταση στην οποία θα είχαμε ολιγοπωλιακές συνθήκες, με μοναδικό κριτήριο το μεγάλο πορτοφόλι και θα οδηγούμασταν και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι αυτή η διαδικασία όπως έγινε, είναι αντισυνταγματική. 
  • Βλέπουμε πολλά ζητήματα να είναι στα όρια της θεσμικής εκτροπής.
  • Ανησυχώ βαθύτατα από τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, αυτά που ειπώθηκαν δείχνουν πανικό και έλλειψη αυτοκριτικής. Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε μία συνολική επίθεση στο ΣτΕ, υπουργοί, όπως ο κ. Πολάκης, μίλησαν για δικαστικό πραξικόπημα, ακόμα και ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο Υπουργός Επικρατείας συνέχισε με μία λογική αλαζονείας, δεν κατάλαβε ούτε ένα λάθος, δεν υπήρξε καμία αυτοκριτική.  
  • Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, αποτελεί μία μαύρη σελίδα. Αμφισβήτησε το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών και ανέφερε ότι τα 250 εκατομμύρια ευρώ θα χαθούν από τα νοσοκομεία ή την παιδεία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού δεν είχε καταγραφεί καν στον προϋπολογισμό και με την δική μας πρόταση διασφαλίζονται τα ίδια τουλάχιστον ποσά για το κράτος. Πρόκειται για λαϊκισμό.
  • Εμείς από την αρχή είπαμε ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών είναι λαθεμένη κεντρική και αυθαίρετη απόφαση, τα ίδια χρήματα μπορεί να τα πάρει το κράτος, θεσπίζοντας ένα τίμημα, για παράδειγμα 20 – 25  εκ. ευρώ, και με αυτό το τίμημα, τουλάχιστον 8-10 άδειες θα μπορούσαν να δοθούν, τόσο υφιστάμενοι όσο και νέοι να μπουν στην αγορά και να μείνουν και οι θέσεις εργασίας. Δυστυχώς δεν άκουγε η κυβέρνηση.
  • Οι αρμοδιότητες εδώ και τώρα πρέπει να περάσουν στο ΕΣΡ.
  • Η προαναγγελία, αλλά και η σπουδή για νομοθετική πρωτοβουλία τη Δευτέρα δείχνει ότι το μήνυμα των ανώτατων δικαστών δεν έγινε κατανοητό. Θα πρέπει η Διάσκεψη των Προέδρων άμεσα να πραγματοποιηθεί. Να συγκροτηθεί το ΕΣΡ άμεσα.
  • Εμείς θα συμβάλλουμε ενεργά και θετικά στη συγκρότηση του ΕΣΡ για να προχωρήσει τη διαδικασία των αδειών. Το σύνταγμα επιτάσσει το ΕΣΡ να συγκροτηθεί και μετά να τα αποφασίσει όλα αυτά από την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...