Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου «Στις γειτονιές του κόσμου» με το Κέντρο Μέριμνας Δήμου Βέροιας στο Χώρο Τεχνών

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου «Στις γειτονιές του κόσμου» με το Κέντρο Μέριμνας Δήμου Βέροιας στο Χώρο Τεχνών

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για φέτος η καθιερωμένη μεγάλη μουσική παράσταση από τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στον Χώρο Τεχνών, ενώ γίνεται σε συνδιοργάνωση με το ΚΑΠΑ Βέροιας και με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ,

του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας. Στη φετινή παράσταση, τα παιδιά του Κέντρου θα συνοδεύει η Ορχήστρα Νέων Σίνδου του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, που θα μας ταξιδέψει ‘’...στις γειτονιές του κόσμου’’.

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι φιλοτεχνημένη από τους μαθητές της Σχολής Ζωγραφικής του Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη. Μία αφίσα που θέλει να περάσει το μήνυμα της ελπίδας, ένα μήνυμα που διατηρούν ζωντανό τα παιδιά της Μέριμνας, δίνοντας καθημερινά το δικό τους αγώνα και κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων μας.

«Το περιστέρι που ζωγράφισαν τα παιδιά στην αφίσα στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικότητας. Παράλληλα, απλώνουμε το χέρι σε αυτά τα παιδιά που μας διδάσκουν τόσα πολλά» υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της Σχολής Ζωγραφικής ‘Έκφραση’ Δημήτρης Μαυροκεφαλίδης, χαρακτηρίζοντας χρέος τη στήριξη της προσπάθειας του ΚΕΜΑΕΔ.

Για μια μεγάλη και συλλογική προσπάθεια είχε μιλήσει νωρίτερα η πρόεδρος των Φίλων Μέριμνας Μελίνα Δαμιανίδου, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της συνεργασίας. «Επιδίωξή μας είναι τα παιδιά να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους πάνω στη σκηνή και να το διασκεδάσουν και όχι να αγχωθούν ή να πιεστούν» σημείωσε. Όπως διευκρίνισε η κ. Δαμιανίδου και φέτος την επιμέλεια της διδασκαλίας χορού την έχει η χορογράφος Μελίνα Παπαδοπούλου, ενώ η μουσικός Ελένη Αναγνώστου μαζί με το μαέστρο της Ορχήστρας Νέων Σίνδου, Μιλτιάδη Πολυχρονίδη, επέλεξαν τραγούδια όχι μόνο από το ελληνικό ρεπερτόριο αλλά και από ‘’...τις γειτονιές του κόσμου’’, τραγούδια αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά. 

Η Στέλλα Φαρμάκη και για άλλη μία φορά ο φίλος της Μέριμνας, Γιώργος Μπελίρης, θα ερμηνεύσουν τα  τραγούδια της βραδιάς, ενώ η εκπομπή ‘’Έκτη Αίσθηση’’ της ΕΡΤ 3 θα καλύψει την παράσταση και θα τη μεταδώσει τα Χριστούγεννα.

Εκ μέρους της Ορχήστρας Νέων Σίνδου, ο μαέστρος Μιλτιάδης Πολυχρονίδης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την πρόσκληση συμμετοχής στη γιορτή της Μέριμνας, εκράζοντας την ελπίδα η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

Για χρέος σε ιερό σκοπό μίλησε ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ και αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς. «Η συμβολή μας στην εκδήλωση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Για μας είναι τιμή που προσκληθήκαμε να την υποστηρίξουμε, καθώς η Μέριμνα έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την ικανότητα να διοργανώνει υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε τη συνέχεια της λειτουργίας του Κέντρου Μέριμνας, που είναι ένας χώρος πολιτισμού» τόνισε.

«Είναι χαρά μας, να μπορούμε να υποστηρίζουμε τη λειτουργία της Μέριμνας και να είμαστε κοντά στα παιδιά, όχι μόνο σε θέματα υγείας, αλλά όπου μπορούμε να βοηθήσουμε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος. 

Στην ανυπομονησία των παιδιών να παρουσιάσουν στη σκηνή εστίασε η χορογράφος, Μελίνα Παπαδοπούλου, ενώ οι παρουσιαστές της βραδιάς Χαρά Κοντού και Νίκος Μουρτζίλας κάλεσαν τον κόσμο να παραστεί στην εκδήλωση και να γιορτάσει μαζί με τα παιδιά, την επαφή με τα οποία χαρακτήρισαν κάτι σαν ψυχοθεραπεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...