Δημήτρης Μάντσιος: Παρακαταθήκη το έργο μας στον Σταύρο Βαλσαμίδη

Δημήτρης Μάντσιος: Παρακαταθήκη το έργο μας στον Σταύρο Βαλσαμίδη

Τον απολογισμό του έργου και της δράσης του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Νάουσας στα 2,5 χρόνια της θητείας του ως αντιδημάρχου, έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δημήτρης Μάντσιος, σε μια άτυπη τελετή παράδοσης και παραλαβής στον επόμενο αντιδήμαρχο Σταύρο Βαλσαμίδη. Παρουσία όλων των εργαζομένων στον τομέα του Πολιτισμού, αλλά και εθελοντών και φίλων του, ο Δημήτρης Μάντσιος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη (απουσιάζει στο εξωτερικό) για την επιλογή και τη συνεργασία, τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους του Γραφείου Πολιτισμού (που εργάζονται χωρίς ωράρια), δηλώνοντας στρατιώτης του δήμου και της διοίκησης για τη συνέχεια. 

Όπως τόνισε ο κ. Μάντσιος, παρέλαβε το Γραφείο με μόλις 5 άτομα προσωπικό και σήμερα το παραδίδει με οκτώ επιπλέον, με προϊστάμενο και τεχνικό. Για το δημοτικό θέατρο ο κ. Μάντσιος τόνισε ότι παρελήφθη από τη νυν διοίκηση χωρίς άδεια και μυκητιασμένο, και παραδίδεται με άδεια λειτουργίας, μετά από τις εργασίες στατικής του μελέτης, απεντόμωση, καθαρισμό κ.λπ. Για τις αίθουσες του πολυχώρου πολιτισμού ΄Χρ. Λαναράς΄, ο απερχόμενος αντιδήμαρχος τις χαρακτήρισε ΄διαμάντια΄, παρά τα προβλήματα υγρασίας στη ΄Ναϊάς΄, τόνισε ότι επί της θητείας του έγινε επισκέψιμο το Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

Για το Ωδείο Νάουσας σημείωσε ότι το παρέλαβε σχεδόν διαλυμένο. "Το στήσαμε ξανά με τη βοήθεια του Θάνου Μήτσαλα και του συλλόγου γονέων, και σήμερα θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας" υπογράμμισε.

Ο κ. Μάντσιος αναφέρθηκε επίσης στη σύσταση του Μητρώου Πολιτιστικών Συλλόγων, έργο για το οποίο ο δήμος πήρε τα εύσημα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Τη συνεργασία του με τους συλλόγους τη χαρακτήρισε άριστη, ενώ στάθηκε και στη διαχείριση των χώρων πολιτισμού. "Τίποτε δεν δίνεται δωρεάν, ξέρουμε πλέον πού πάνε τα χρήματα, στο ταμείο του δήμου" τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι πλέον οι χώροι πολιτισμού λάμπουν από καθαριότητα, ως πολιτισμός στον πολιτισμό.

Αναφερόμενος στη Σχολή Αριστοτέλους ο κ. Μάντσιος ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν είχε μπει ούτε ένα καρφί, σε αντίθεση με τη νυν διοίκηση που τοποθέτησε οπτική ίνα, ενώ πολλά σχολεία επισκέφθηκαν τον χώρο σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Στέλιο Δάγγα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με υπεύθυνη τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Τορορή. Μίλησε τέλος για επισκεψιμότητα 4.000 ατόμων στη Σχολή μέσα σε μια περίοδο.

"Είναι τεράστια η αρωγή του δήμου Νάουσας στον πολιτισμό" είπε ο κ. Μάντσιος αναφερόμενος στις δραστηριότητες της θητείας του και στη μελέτη του brande, χαρακτηρίζοντας το έργο που έγινε παρακαταθήκη στον Σταύρο Βαλσαμίδη.

 

Ευχαριστώντας και συγχαίροντας τον Δημήτρη Μάντσιο ο νέος αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης τόνισε ότι ο Πολιτισμός είναι το πρόσωπο του δήμου προς τα έξω. "Ο μίνι απολογισμός του Δημήτρη έχει ορυμαγδό στοιχείων και δράσεων" είπε, υπογραμμίζοντας ότι μπαίνουν σταθερές βάσεις για την ανάπτυξη του πολιτισμού, με την εδραίωση της μελέτης branding, την ίδια ώρα που αυξάνονται οι επισκέπτες του δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...