ΤΟΠΙΚΑ

Υπουργός Εσωτερικών: 2,3 δις σε βάθος πενταετίας για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Υπουργός Εσωτερικών: 2,3 δις σε βάθος πενταετίας για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Φίλος των Δήμων αλλά και των ΔΕΥΑ ο «Φιλόδημος»
-Την Γενική Συνέλευση της Ένωσης ΔΕΥΑ χαιρέτησε χθες στη Βέροια ο Π.Σκουρλέτης


Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκαν χθες στον Χώρο Τεχνών οι εργασίες της 29ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης ΔΕΥΑ.Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων τις δύο προσκλήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος» για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, 400 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση και 2,3 δις σε βάθος πενταετίας. Έχουν προηγηθεί προσκλήσεις για την προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την κατασκευή παιδικών χαρών. Το πρόγραμμα υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, προβλέπει δε τη δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση των έργων. Τα δάνεια θα εξοφλούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να βαρύνουν τους δήμους.


Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε επίσης για το πολιτικό σκηνικό, την έξοδο από το μνημόνιο και το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, εστιάζοντας στην ανάγκη συνεργασιών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τον υπουργό και τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση καλωσόρισε νωρίτερα ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αναφερόμενος στο έργο της ΔΕΥΑΒ, στις ανάγκες σε στελέχωση, αλλά και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το χαρακτήρισε «καλή συγκυρία», αποδίδοντας «τα του καίσαρος τω καίσαρι» όπως είπε. 

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που πρέπει να έχουν ευελιξία και να λειτουργούν σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες του μάνατζμεντ, χωρίς αλλαγές στον κοινωνικό ρόλο. Οι ΔΕΥΑ πρέπει να λειτουργούν ως εταιρίες και είναι αναγκαία η επάνδρωσή τους με επιστημονικό προσωπικό» είπε αμέσως μετά ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και στο έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της τροποποίηση του νόμου του ‘80 για τις ΔΕΥΑ εστίασε στη δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο του «Φιλόδημος» αναμένεται η έκδοση προσκλήσεων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αποτελούν κοινοτική υποχρέωση.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν όλοι οι βουλευτές του Νομού, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου και Απόστολος Βεσυρόπουλος, τα μέλη των αντιπροσωπιών των ΔΕΥΑ, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης, στελέχη της Επιχείρησης, πρώην δήμαρχοι κ.ά.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ. Συμεών αποτελεί συνέχεια των εμπορικών δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής οικογένειας Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος  με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή,...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...