Υπουργός Εσωτερικών: 2,3 δις σε βάθος πενταετίας για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Υπουργός Εσωτερικών: 2,3 δις σε βάθος πενταετίας για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Φίλος των Δήμων αλλά και των ΔΕΥΑ ο «Φιλόδημος»
-Την Γενική Συνέλευση της Ένωσης ΔΕΥΑ χαιρέτησε χθες στη Βέροια ο Π.Σκουρλέτης


Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκαν χθες στον Χώρο Τεχνών οι εργασίες της 29ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης ΔΕΥΑ.



Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων τις δύο προσκλήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος» για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, 400 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση και 2,3 δις σε βάθος πενταετίας. Έχουν προηγηθεί προσκλήσεις για την προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την κατασκευή παιδικών χαρών. Το πρόγραμμα υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, προβλέπει δε τη δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση των έργων. Τα δάνεια θα εξοφλούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να βαρύνουν τους δήμους.


Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε επίσης για το πολιτικό σκηνικό, την έξοδο από το μνημόνιο και το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, εστιάζοντας στην ανάγκη συνεργασιών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τον υπουργό και τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση καλωσόρισε νωρίτερα ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αναφερόμενος στο έργο της ΔΕΥΑΒ, στις ανάγκες σε στελέχωση, αλλά και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το χαρακτήρισε «καλή συγκυρία», αποδίδοντας «τα του καίσαρος τω καίσαρι» όπως είπε. 

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που πρέπει να έχουν ευελιξία και να λειτουργούν σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες του μάνατζμεντ, χωρίς αλλαγές στον κοινωνικό ρόλο. Οι ΔΕΥΑ πρέπει να λειτουργούν ως εταιρίες και είναι αναγκαία η επάνδρωσή τους με επιστημονικό προσωπικό» είπε αμέσως μετά ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και στο έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της τροποποίηση του νόμου του ‘80 για τις ΔΕΥΑ εστίασε στη δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο του «Φιλόδημος» αναμένεται η έκδοση προσκλήσεων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αποτελούν κοινοτική υποχρέωση.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν όλοι οι βουλευτές του Νομού, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου και Απόστολος Βεσυρόπουλος, τα μέλη των αντιπροσωπιών των ΔΕΥΑ, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης, στελέχη της Επιχείρησης, πρώην δήμαρχοι κ.ά.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...