Υπουργός Εσωτερικών: 2,3 δις σε βάθος πενταετίας για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Υπουργός Εσωτερικών: 2,3 δις σε βάθος πενταετίας για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Φίλος των Δήμων αλλά και των ΔΕΥΑ ο «Φιλόδημος»
-Την Γενική Συνέλευση της Ένωσης ΔΕΥΑ χαιρέτησε χθες στη Βέροια ο Π.Σκουρλέτης


Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκαν χθες στον Χώρο Τεχνών οι εργασίες της 29ης Τακτικής Συνέλευσης της Ένωσης ΔΕΥΑ.Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων τις δύο προσκλήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος» για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, 400 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση και 2,3 δις σε βάθος πενταετίας. Έχουν προηγηθεί προσκλήσεις για την προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την κατασκευή παιδικών χαρών. Το πρόγραμμα υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, προβλέπει δε τη δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση των έργων. Τα δάνεια θα εξοφλούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να βαρύνουν τους δήμους.


Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε επίσης για το πολιτικό σκηνικό, την έξοδο από το μνημόνιο και το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, εστιάζοντας στην ανάγκη συνεργασιών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τον υπουργό και τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση καλωσόρισε νωρίτερα ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αναφερόμενος στο έργο της ΔΕΥΑΒ, στις ανάγκες σε στελέχωση, αλλά και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το χαρακτήρισε «καλή συγκυρία», αποδίδοντας «τα του καίσαρος τω καίσαρι» όπως είπε. 

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που πρέπει να έχουν ευελιξία και να λειτουργούν σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες του μάνατζμεντ, χωρίς αλλαγές στον κοινωνικό ρόλο. Οι ΔΕΥΑ πρέπει να λειτουργούν ως εταιρίες και είναι αναγκαία η επάνδρωσή τους με επιστημονικό προσωπικό» είπε αμέσως μετά ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και στο έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της τροποποίηση του νόμου του ‘80 για τις ΔΕΥΑ εστίασε στη δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Γιώργος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο του «Φιλόδημος» αναμένεται η έκδοση προσκλήσεων για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αποτελούν κοινοτική υποχρέωση.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν όλοι οι βουλευτές του Νομού, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου και Απόστολος Βεσυρόπουλος, τα μέλη των αντιπροσωπιών των ΔΕΥΑ, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης, στελέχη της Επιχείρησης, πρώην δήμαρχοι κ.ά.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ...

Τραμπούκοι  της ακροδεξιάς σε όποιον πολιτικό χώρο...

Παρουσία Τζιτζικώστα και Καλαιτζίδη έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Ημαθίας

Παρουσία Τζιτζικώστα και Καλαιτζίδη έκοψαν την πίτα...

Την Βασιλόπιτα του 2019 έκοψε το μεσημέρι, στο κέντρο ...

Έργο σύνδεσης δεύτερης πηγής από γεώτρηση στη δεξαμενή Στενημάχου -  ΔΕΥΑΝ:

Έργο σύνδεσης δεύτερης πηγής από γεώτρηση στη...

Έργο σύνδεσης δεύτερης πηγής από γεώτρηση στη...

Απόντηση της ΝΟΔΕ Ημαθίας σε δηλώσεις υποψηφίων

Απόντηση της ΝΟΔΕ Ημαθίας σε δηλώσεις υποψηφίων

 Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει συντεταγμένα και...

2η Δημοσίευση ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη της κίνησης «Πολίτες σε Δράση»

2η Δημοσίευση ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική...

Οι παρακάτω υπογράφοντες συμμετείχαν στο διάλογο...

Πρόγραμμα Εκμάθησης γραφής  Braille 16/1

Πρόγραμμα Εκμάθησης γραφής Braille 16/1

 Το ΕΚΕΔΙΜ  Θεοχαρόπουλος , στα πλαίσια της...

Νέα λίστα  ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη της κίνησης «Πολίτες σε Δράση»

Νέα λίστα ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική...

Δεύτερη λίστα  ονομάτων που υπέγραψαν την Ιδρυτική...

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο   της Κυριακής με αναχώρηση   από την Αλεξάνδρεια

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής με αναχώρηση...

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου στις 2 το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Τραμπούκοι  της ακροδεξιάς σε όποιον πολιτικό χώρο και αν βρίσκονται ενταγμένα, χθες το βράδυ, ανώνυμα ανάρτησαν αφίσες με τις φωτογραφίες των βουλευτών στην Ημαθία, Πιερία, Πέλλα και Χαλκιδική με προφανή ...

Την Βασιλόπιτα του 2019 έκοψε το μεσημέρι, στο κέντρο Ακρόπολη της Βέροιας, ο Σύλλογος  Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με παράλληλο απολογισμό της περυσινής υπηρεσιακής...