Απ. Βεσυρόπουλος: «Όσοι δεν αποτρέψουν την υπογραφή αυτής της συμφωνίας θα λογοδοτήσουν στο λαό και στην ιστορία»

Απ. Βεσυρόπουλος: «Όσοι δεν αποτρέψουν την υπογραφή αυτής της συμφωνίας θα λογοδοτήσουν στο λαό και στην ιστορία»

  Σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με το Σκοπιανό ζήτημα.

«Η ψήφος των βουλευτών το Σάββατο το βράδυ, έχει ένα και μόνο νόημα: αν θα συναινέσουν στην απόφαση του κ. Τσίπρα να δεσμεύσει με την υπογραφή του μια ολόκληρη χώρα, να εκχωρήσει την ιστορική της ταυτότητα και να ανοίξει τις κερκόπορτες του αλυτρωτισμού και της αλλαγής των συνόρων. Αναρωτιέμαι οι συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας από τη Μακεδονία, πως θα μπορούν να βλέπουν στα μάτια τους πολίτες την επόμενη μέρα της υπογραφής μιας τέτοιας συμφωνίας» ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Κατά την ομιλία του ο βουλευτής Ημαθίας, υποστήριξε ότι, στο τελικό κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε στα κόμματα της Βουλής δεν υπάρχει το όνομα που έχει συμφωνηθεί για το Κράτος των Σκοπίων, το «Severna Makedonja»  όπως έλεγε μέχρι χθες ο κ. Τσίπρας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η αξιοπιστία του κ. Πρωθυπουργού.  Ελάχιστα ενδιαφέρουν αυτά τον κ. Τσίπρα αλλά και τη μικρή ομάδα των εθνομηδενιστών που έχει καταλάβει την καρέκλα της εξουσίας και θεωρεί ότι μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή της και τις μειοψηφικές της απόψεις σε όλους τους Έλληνες. Γιατί απέναντί της αυτή τη στιγμή είναι όλοι οι Έλληνες. Για πρώτη φορά, όσα ψέματα και να λέτε, με την υπογραφή σας θα αναγνωρίσετε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα. Δηλαδή την επιτομή του αλυτρωτισμού».

Ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε λόγο έλλειμμα ιστορικής γνώσης και εθνικής συνείδησης αυτών που διαπραγματεύθηκαν, επισημαίνοντας ότι για αυτό και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι, η συγκεκριμένη αναγνώριση, πέραν του ότι συνιστά ανεπίτρεπτη υποχώρηση, δεν έχει κανένα ιστορικό και πραγματικό υπόβαθρο. «Ουσιαστικά με την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας, δικαιώνεται τον Μακεδονισμό, το αλυτρωτικό ιδεολόγημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν. Σε πρακτικό επίπεδο τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι από τη στιγμή που αναγνωρίζεις τη μακεδονική εθνότητα, ακυρώνεται και το όνομα που εσείς παραχωρήσατε ως  Βόρεια Μακεδονία. Γιατί πολύ απλά οι πολίτες των Σκοπίων, θα προσδιορίζονται ως Μακεδόνες» υποστήριξε ο βουλευτής Ημαθίας.

Ακόμη, ο βουλευτής Ημαθίας, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, εκτός από το μορφωτικό έλλειμμα και το έλλειμμα εθνικής συνείδησης που τους καταλόγισε, μίλησε και για την υπέρμετρη  ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και ανέφερε αναλυτικά: «Με το άρθρο 7, συνομολογείται ότι κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνας κατά βούληση. Αυτό και μόνο ακυρώνει τις θριαμβολογίες της κυβερνητικής παράταξης ότι με αυτή τη συμφωνία ξαναπαίρνουν πίσω τη Μακεδονία και την ιστορία της. Μας λέτε επίσης ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε γιατί οι Σκοπιανοί θα αναγνωρίσουν ότι δεν έχουν σχέση με την Αρχαία Ελλάδα. Λες και όταν το ισχυρίζονταν, μπορούσαν να πείσουν κανέναν.

Στην πραγματικότητα το αφήγημα των Σκοπίων, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ότι οι Μακεδόνες δεν είχαν καμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα. Και αυτό το αφήγημα έρχεται τώρα η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και το δικαιώνει. Γιατί αυτό ουσιαστικά συνιστά το άρθρο 7. Με το άρθρο 8, ο κ. Τσίπρας αποδέχεται ότι τα σχολικά βιβλία της Ελλάδας περιέχουν αλυτρωτικές αναφορές και παραχαράσσουν την ιστορία.  Γιατί το άρθρο 8, παράγραφος 5, αναφέρει ότι θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές. Το άρθρο 13 της συμφωνίας ουσιαστικά λέει ότι επειδή το Κράτος των Σκοπίων είναι ένα περίκλειστο κράτος, με την έννοια ότι δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα, μπορεί να διεκδικήσει πρόσβαση στη θάλασσα υποτίθεται αρχικά για αλιευτικούς σκοπούς αλλά και με άλλους σκοπούς που μπορεί να ανακύψουν στο μέλλον. Και ποια είναι η πρόσβαση, το Αιγαίο. Μετά λοιπόν τη Μακεδονία, σειρά παίρνει το Αιγαίο και αργότερα ίσως η Θράκη όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε: «Οι συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζονται, μπορούν να αμβλυνθούν. Οι συνέπειες όμως μιας εθνικής ήττας ούτε αντιμετωπίζονται ούτε αμβλύνονται. Ο κ. Τσίπρας έχει καταστεί επικίνδυνος για τη Χώρα και το Έθνος. Είναι ικανός για όλα, ακόμα και για να επιφέρει μια εθνική ήττα τεραστίου μεγέθους. Και όσοι στηρίζουν τις επιλογές του, όσοι δεν αποτρέψουν την υπογραφή αυτής της συμφωνίας θα είναι συνυπεύθυνοι.

Και θα λογοδοτήσουν απέναντι στο λαό και στην ιστορία».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...